✔ Nyhed – Få finansiering med attraktiv delbetaling

✔ Varmepumpepuljen er åben, og du kan søge tilskud nu! Ansøg her

Kan jeg bruge mine solceller med min varmepumpe?

Mange med varmepumpe, har måske solceller eller ønsker solceller for yderligere at reducere den eksterne energiafhængighed. Læs hvordan du kan bruge dine solceller sammen med varmepumpen.

Den fremskredne teknologi indenfor opvarmning gør det i højere grad muligt for boligejere at reducere energiforbruget markant ved at øge niveauet af selvforsyning. For nogle årtier siden var dette utænkeligt, men nu kan du altså kombinere solcellepanel til varmepumpe til opvarmningen.

Integrering af solpaneler og varmepumper

For boligejere, der ønsker at være selvforsynende med strøm, er solceller den mest effektive løsning. Processen med at integrere dine solceller med varmepumpen, kender man som et solar-assisteret varmepumpesystem, hvor dit termiske solpanel fungerer som den primære varmekilde til varmesystemet i boligen. Med andre ord kan du med en miljøvenlig løsning opnå godt indeklima og samtidigt støtte den grønne omstilling.

Vigtig viden om dine solceller

Du kan teknisk set bruge solcellerne til at drive alle dine el apparater i husstanden med alt hvidevarerne, tv’et etc. og det er i særdeleshed en vigtig kilde i driften af varmepumpen, som jo kører på el.

Du kan dog ikke bare købe solceller og sætte dem på taget, da det er vigtigt at forstå mængden af el, dine solceller kan generere til varmepumpen. Du skal derfor overveje:

  • Størrelsen på dit solpanel
  • Solcellernes effektivitet
  • De højeste soltimer på din placering

Placer solcellerne korrekt

Solcellerne skal altid placeres i en vinkel og vende en bestemt retning for at sikre, at det absorberer tilstrækkeligt med solskin. Ofte skal solcellerne vende mod syd i en vinkel på 32 grader for at arbejde mest effektivt.

Vigtig viden om din varmepumpe

En lovlig solvarmepumpe bør bruge de termiske solfangere til at hente solens energi og ikke bruge de elektriske paneler til at høste strøm, som de opbevarer i energilagringsenheder eller batterier. For yderligere specifikationer herom, kontakt en autoriseret montør af solceller.

Inden integrationen bør du også vide, hvor meget strøm der skal til for at drive dine varmepumper. Foruden dette, er der nogle parametre, du bør overveje.

  • Den lokale sæsonbestemte og klima
  • Tilstand af isolering og kanalføring
  • Størrelsen og standen af ​​dit hjem
  • Type og mærke af en varmepumpe
  • Hvordan din varmepumpe fungerer

Efter integrationen overfører varmepumpen den termiske energi ved hjælp af meget lidt input fra den eksterne strøm. Generelt kunne den generere omkring 400 % mere køle- eller opvarmningsenergi end den inputenergi, der er nødvendig for at drive den.

Hvis din varmepumpe kører på solenergi, vil det sikre, at dit hjem er lækkert varmt selv i vinterhalvåret. Og på de varmeste dage har de en tendens til at give dig en meget behagelig og kølig temperatur i dit hjem. Hovedpointen er, sammenlignet med andre måder at køle og varme på, at den el, der er nødvendig for at drive varmepumpen, er stærkt reduceret og meget effektiv.

Solceller med batteri og varmepumpe

Det kan som udgangspunkt ikke svare sig med en varmepumpe at investere i et hybrid solcelle anlæg med batteripakke, da man med en varmepumpe kan få reduceret elafgift, og dermed bliver tilbagebetalingstiden på et hybrid anlæg og lithium ion batterier for lang. Hertil lagre energien typisk til de timer der ikke er sol, og det er ofte også her prisen på el nettet er billigst (natten)

Opsummering

Du kan godt bruge solceller med en luft til vand varmepumpe, og vores SPRSUN varmepumper er kompatible med solceller. For at opnå den bedste effektivitet, bør du have styr på, hvad dine solceller kan leveres af strøm i relation til dit overall forbrug med varmepumpen, såvel andre elektriske apparater. Så der skal du se på, hvor mange solceller du har og deres effektivitet heraf. Du kan evt. søge om tilskud til at hjælpe dette i gang.

Dertil skal du også tage højde for månederne udenfor sæson, hvor du køber strøm fra elnettet. Du kan derfor nyde godt af at integrere dine solceller med varmepumpen og spare endnu mere på elregningen. Har du traditionel el radiator og overvejer at øge effektiviteten af opvarmning så kan du kigge mod solceller til at optimere. For yderligere detaljer om teknikken, kontakt en autoriseret solcelleforhandler eller montør.

Overvejer du også en luft til luft varmepumpe?

Har du brug for hjælp?

Udfyld formularen og fortæl os, hvordan vi kan hjælpe dig, så giver vi dig et kald.

Ring mig op
+2år-garanti

Privat: 2 års ekstra garanti

Hos Cool Energi får du altid garanti, når du køber en varmepumpe. Men er det ikke tilstrækkeligt, så kan du trygt opgradere din garanti med hele 2 år oveni!

Information ved køb af ekstra garanti

2 års ekstra garanti

OBS: Vær opmærksom på at denne opgradering kun gør sig gældende ved vores luft/vand varmepumper. 2 års ekstra garanti giver god mening, hvis du køber f.eks. en SPRSUN luft til vand varmepumpe med 3 års standard garanti hos os, og gerne vil have den øget. Det kan f.eks. være, hvis du skal bo i boligen i mange år og gerne vil være dækket ind i hvert fald i de 5 år. Valdemar har som standard 8 års garanti for kompletsættet. Her kan du tilkøbe yderligere 2 års garanti og dermed opnå 10 års garanti i alt på dit nye anlæg. Garantien gør sig gældende på alle vores luft til vand varmepumper, og den sikrer dig imod, hvis anlægget fejler i garantiperioden. Bemærk dog, at garantien er betinget af korrekt montering og opsætning af anlægget samt, at der overholdes det årlige eftersyn af varmepumpen.

Vær dækket ind med garantien

Du kan nemt tilføje de 2 års ekstra garanti til din ordrekurv, så du har det hele samlet i din ordreopgørelse. Køb de 2 års ekstra garanti, så du er dækket ind og ved, at vi tager hånd om eventuelle skader og fejl omfattet af garantien på din varmepumpe.

Information ved køb af montering

MONTERING AF LUFT TIL VAND VARMEPUMPE

Vores montage indeholder:
  • Kørsel til dig, med værkstøj og udstyr.
  • Hulboring i mursten, gasbeton eller trævæg.
  • Tilslutning af Plug n’ play boks, buffertank og monoblock med en afstand på max 5 meter.
  • Tilslutning til eksisterende varmesystem. Max. 2 meter rør forbrug mellem buffertank og system.
  • Tilslutning til varmt og koldt vand.
  • Tilslutning til strømforsyning, såfremt det er klargjort før montering.
  • Opstart af varmepumpe
Følgende skal være klargjort inden vi kommer:
  • Der skal være etableret fast underlag i vatter for udedelen med 50cm frirum bagved (støbt, fliser eller lign)
  • Klargjort til afløb ind- og udvendigt (udedel drypper vand, hvorfor afløb anbefales – men ikke et krav fra os)
  • Arbejdet udføres i niveau med fri adgang, hvilket betyder at montøren ikke flytter inde- eller udedel over trapper, ned i kælder eller lign. Er der niveauforskel skal delene være anbragt på monterings stederne før ankomst.
  • El skal være etableret og funktionsdygtigt før ankomst
  • Vi tilbyder ikke at trække rør over lofter, kældre eller nedgravning – dette skal såfremt være gjort og klargjort inden vores ankomst
Bemærk: Vi forbeholder os retten til ikke at udføre montagen, såfremt vores teknikker ikke finder det muligt, grundet omstående konstruktioner eller ikke kan stå inde for installeringen. Rør, afløb og el skal fremstå klar før montering og er alene købers ansvar. Følgende er ikke inkluderet:
  • Evt. ekstra cirkulationspumpe(r) (kan være nødvendigt hvis du ikke har en på dit centralvarme system i forvejen – fx hvis du tidligere har haft gasfyr)
  • El-arbejde
  • Nedtagning og fjernelse af eksisterende opvarmningsform (medmindre dette er tilkøbt)
  • Montage af udstyr købt andetsteds eller lignende.
  • Gravearbejde
  • Kraftigt isoleret rør til nedgravning udendørs
  • Isoleringsarbejde
  • Andet eventuelt materiale forbrug og arbejdstid, ud over det ovenfor anførte, efterfaktureres.
  • Mere end 5 meter rør (udover dette faktureres med 500 kr. / meteren inkl. alt)
  • Arbejde, materialer mv. der ikke indgår i overstående. 
Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres.

Afmontering af gasfyr

  • Bemærk, at vi ikke lukker- og afmelder gassen, dette skal du selv sørge for – Se evt. bygnings/energipuljer der kan dække udgiften hertil
  • Gassen SKAL kunne slukkes indvendigt eller udvendigt ved mur
  • Montøren bortskaffer ikke gasfyret, men afmonterer dette og læsser det gerne på din trailer.
  • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os. 

Afmontering af pillefyr

  • Vi bortskaffer ikke dit pillefyr, men afmonterer det kun.
  • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os.
Du kan læse mere om montering og hvad du bør forberede, før montøren ankommer til din bolig, i denne monteringsoversigt. Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres. Hvis arbejdet ikke kan gennemføres fordi en eller flere af overstående ting ikke er klargjort eller mulige, faktureres forgæves kørsel med 3.500 kr. og evt. bro/færge afgifter.