✔ Nyhed – Få finansiering med attraktiv delbetaling

✔ Varmepumpepuljen er åben, og du kan søge tilskud nu! Ansøg her

Spar over 10.000 kr. om året på el via tilskud

Der er penge at spare, hvis du har et stort elforbrug i husstanden, og din primære varmekilde er en varmepumpe.

Forbrugere med en primær varmekilde af luft til luft, luft til vand eller jordvarmepumper kan spare hele elafgiften væk på alle kW over 4000 kW på et år.

En typisk familie med el opvarmning kan godt have et forbrug på 15000 kW om året i gennemsnit, og længere vintervejr med minusgrader, kan betyde, at elforbruget godt kan skyde endnu mere i vejret. Derfor er det væsentligt, om du har afgiften med eller ej.

Dette gælder især, hvis du i forvejen har et meget dårligt isoleret hus og/eller luksusvarer såsom sauna, spabad og lign.

Foruden det du vil spare via tilskud er det naturligvis også en god ide at få de bedste priser på varmepumper, inden du når så langt, så du på forhånd har sparet en del.

Elafgifter udgør en stor del af kagen

I Danmark er det sådan, at staten som regel skal have en bid af kagen af alt, og ved strøm, er denne del ca. 60% til afgift og moms af el. Derfor er det relevant, at man kan få tilskud til sin elregning, hvis man er storforbruger et givent år i takt med, man har lavet skiftet til en varmepumpe og bidraget til den grønne omstilling.

Krav ved tilskud til forbrug over 4000 kW

Pr. 1 juli 2022 har man øget tilskuddet, således du kan spare ca. 0,95 øre pr. kWh, du forbruger over skæregrænsen på 4000 kW. Det eneste krav, der er til ,at du kan gøre brug af denne ordning er, at din primære opvarmningskilde i husstanden er en varmepumpe. Dette skal være registreret i BBV. Derudover skal boligen være registreret som enten helårsbolig, sommerhusbolig/feriebolig – alts sammen formalia der giver sig selv, men som ikke desto mindre skal dokumenteres.

Opsummering

Der er altså penge at hente, hvis du er storforbruger med et årligt forbrug på mere end de 4000 kW. Du skal blot være varmepumpeforbruger og oplyse dette. Du kan få refusion for elforbrug over 4000 kW 3 år tilbage i tiden. Med udgangspunk i et forbrug på 15.000 kW om året, kan du, med et tilskud på 0,95 øre pr. kW for de 10.000 kW ekstra, spare 10.381 kr. om året. Du kan ansøge om tilskudsordningen her. Tilskuddet skal ses som en hjælp til at dække lidt af pumpens omkostninger, idet der også er montering og service, der kommer oveni.

Se priser på varmepumper her:

Har du brug for hjælp?

Udfyld formularen og fortæl os, hvordan vi kan hjælpe dig, så giver vi dig et kald.

Ring mig op
+2år-garanti

Privat: 2 års ekstra garanti

Hos Cool Energi får du altid garanti, når du køber en varmepumpe. Men er det ikke tilstrækkeligt, så kan du trygt opgradere din garanti med hele 2 år oveni!

Information ved køb af ekstra garanti

2 års ekstra garanti

OBS: Vær opmærksom på at denne opgradering kun gør sig gældende ved vores luft/vand varmepumper. 2 års ekstra garanti giver god mening, hvis du køber f.eks. en SPRSUN luft til vand varmepumpe med 3 års standard garanti hos os, og gerne vil have den øget. Det kan f.eks. være, hvis du skal bo i boligen i mange år og gerne vil være dækket ind i hvert fald i de 5 år. Valdemar har som standard 8 års garanti for kompletsættet. Her kan du tilkøbe yderligere 2 års garanti og dermed opnå 10 års garanti i alt på dit nye anlæg. Garantien gør sig gældende på alle vores luft til vand varmepumper, og den sikrer dig imod, hvis anlægget fejler i garantiperioden. Bemærk dog, at garantien er betinget af korrekt montering og opsætning af anlægget samt, at der overholdes det årlige eftersyn af varmepumpen.

Vær dækket ind med garantien

Du kan nemt tilføje de 2 års ekstra garanti til din ordrekurv, så du har det hele samlet i din ordreopgørelse. Køb de 2 års ekstra garanti, så du er dækket ind og ved, at vi tager hånd om eventuelle skader og fejl omfattet af garantien på din varmepumpe.

Information ved køb af montering

MONTERING AF LUFT TIL VAND VARMEPUMPE

Vores montage indeholder:
 • Kørsel til dig, med værkstøj og udstyr.
 • Hulboring i mursten, gasbeton eller trævæg.
 • Tilslutning af Plug n’ play boks, buffertank og monoblock med en afstand på max 5 meter.
 • Tilslutning til eksisterende varmesystem. Max. 2 meter rør forbrug mellem buffertank og system.
 • Tilslutning til varmt og koldt vand.
 • Tilslutning til strømforsyning, såfremt det er klargjort før montering.
 • Opstart af varmepumpe
Følgende skal være klargjort inden vi kommer:
 • Der skal være etableret fast underlag i vatter for udedelen med 50cm frirum bagved (støbt, fliser eller lign)
 • Klargjort til afløb ind- og udvendigt (udedel drypper vand, hvorfor afløb anbefales – men ikke et krav fra os)
 • Arbejdet udføres i niveau med fri adgang, hvilket betyder at montøren ikke flytter inde- eller udedel over trapper, ned i kælder eller lign. Er der niveauforskel skal delene være anbragt på monterings stederne før ankomst.
 • El skal være etableret og funktionsdygtigt før ankomst
 • Vi tilbyder ikke at trække rør over lofter, kældre eller nedgravning – dette skal såfremt være gjort og klargjort inden vores ankomst
Bemærk: Vi forbeholder os retten til ikke at udføre montagen, såfremt vores teknikker ikke finder det muligt, grundet omstående konstruktioner eller ikke kan stå inde for installeringen. Rør, afløb og el skal fremstå klar før montering og er alene købers ansvar. Følgende er ikke inkluderet:
 • Evt. ekstra cirkulationspumpe(r) (kan være nødvendigt hvis du ikke har en på dit centralvarme system i forvejen – fx hvis du tidligere har haft gasfyr)
 • El-arbejde
 • Nedtagning og fjernelse af eksisterende opvarmningsform (medmindre dette er tilkøbt)
 • Montage af udstyr købt andetsteds eller lignende.
 • Gravearbejde
 • Kraftigt isoleret rør til nedgravning udendørs
 • Isoleringsarbejde
 • Andet eventuelt materiale forbrug og arbejdstid, ud over det ovenfor anførte, efterfaktureres.
 • Mere end 5 meter rør (udover dette faktureres med 500 kr. / meteren inkl. alt)
 • Arbejde, materialer mv. der ikke indgår i overstående. 
Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres.

Afmontering af gasfyr

 • Bemærk, at vi ikke lukker- og afmelder gassen, dette skal du selv sørge for – Se evt. bygnings/energipuljer der kan dække udgiften hertil
 • Gassen SKAL kunne slukkes indvendigt eller udvendigt ved mur
 • Montøren bortskaffer ikke gasfyret, men afmonterer dette og læsser det gerne på din trailer.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os. 

Afmontering af pillefyr

 • Vi bortskaffer ikke dit pillefyr, men afmonterer det kun.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os.
Du kan læse mere om montering og hvad du bør forberede, før montøren ankommer til din bolig, i denne monteringsoversigt. Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres. Hvis arbejdet ikke kan gennemføres fordi en eller flere af overstående ting ikke er klargjort eller mulige, faktureres forgæves kørsel med 3.500 kr. og evt. bro/færge afgifter.