✔ Nyhed – Få finansiering med attraktiv delbetaling

✔ Varmepumpepuljen er åben, og du kan søge tilskud nu! Ansøg her

Forståelse af den nedsatte elafgift for 2023: Hvad du behøver at vide

Der er mange penge at spare i den kommende tid med den reducerede elafgift fra staten. Dette har været længe ventet og giver familier et lille pusterum i den høje inflation, vi oplever konstant.

Hvad betyder den reducerede elafgift i 2023 i Danmark for husholdningsbudgettet?

Den reducerede elafgift i 2023 i Danmark betyder, at husholdninger kan se frem til en besparelse på elregningen. I januar 2022 var elafgiften 90,3 øre pr. kWh, men efter den politiske aftale vil denne blive sænket til 68,8 øre pr. kWh i januar 2023.

Det betyder, at husholdninger kan se frem til en besparelse på 1,723 kr. på deres elregning fra og med den 1. januar 2022. Den reducerede elafgift vil være gældende i seks måneder og vil gøre det billigere at bruge grøn energi, hvilket kan hjælpe med at mindske CO2-udledningen.

Derudover er det også muligt for husstanden at søge energitilskud, hvilket er et tilbud fra myndigheder og andre organisationer, som en hjælpende hånd til installation af fornybare energikilder.

Hvad betyder den reducerede elafgift i 2023 i Danmark for elvarme kunder med varmepumper?

Den reducerede elafgift i 2023 i Danmark giver elvarme kunder med varmepumper mulighed for at spare penge på deres elregning. Elvarmekunder, der har en varmepumpe som primær opvarmningskilde, er berettiget til en reduceret elafgift, hvis de opfylder kravene fra SKAT.

Dette betyder, at de kan spare penge på den del af deres elforbrug, som er over 4.000 kWh årligt. Det er muligt at se, hvor meget man kan spare, når man modtager sin elregning; den reducerede elafgift er angivet med parenteser. Det er derfor vigtigt, at man søger om en reduceret elafgift, hvis man opfylder kravene.

Hvordan kan den nedsatte elafgift hjælpe forbrugeren med at spare penge?

Den nedsatte elafgift kan hjælpe danske forbrugere med at spare på deres elregning ved at reducere det beløb, som de skal betale til elselskaberne. Denne nedsættelse gør det muligt for forbrugerne at spare penge, da de er i stand til at få en lavere månedlig regning baseret på deres forbrug.

Forbrugerne kan også drage fordel af den nedsatte elafgift ved at vælge energibesparende apparater og elektriske installationer, som kan hjælpe dem med at reducere deres månedlige udgifter. For eksempel kan energibesparende pærer reducere elforbruget betydeligt, hvilket gør det muligt for forbrugerne at spare penge.

Endelig kan forbrugere vælge energibesparende metoder som solenergi, som kan hjælpe dem med at reducere deres udgifter til elregningen. De kan også vælge energieffektive HVAC-systemer for at reducere deres månedlige elforbrug. Disse metoder kan hjælpe med at reducere el udgifterne betydeligt, så forbrugerne kan spare penge.

Har du brug for hjælp?

Udfyld formularen og fortæl os, hvordan vi kan hjælpe dig, så giver vi dig et kald.

Ring mig op
+2år-garanti

Privat: 2 års ekstra garanti

Hos Cool Energi får du altid garanti, når du køber en varmepumpe. Men er det ikke tilstrækkeligt, så kan du trygt opgradere din garanti med hele 2 år oveni!

Information ved køb af ekstra garanti

2 års ekstra garanti

OBS: Vær opmærksom på at denne opgradering kun gør sig gældende ved vores luft/vand varmepumper. 2 års ekstra garanti giver god mening, hvis du køber f.eks. en SPRSUN luft til vand varmepumpe med 3 års standard garanti hos os, og gerne vil have den øget. Det kan f.eks. være, hvis du skal bo i boligen i mange år og gerne vil være dækket ind i hvert fald i de 5 år. Valdemar har som standard 8 års garanti for kompletsættet. Her kan du tilkøbe yderligere 2 års garanti og dermed opnå 10 års garanti i alt på dit nye anlæg. Garantien gør sig gældende på alle vores luft til vand varmepumper, og den sikrer dig imod, hvis anlægget fejler i garantiperioden. Bemærk dog, at garantien er betinget af korrekt montering og opsætning af anlægget samt, at der overholdes det årlige eftersyn af varmepumpen.

Vær dækket ind med garantien

Du kan nemt tilføje de 2 års ekstra garanti til din ordrekurv, så du har det hele samlet i din ordreopgørelse. Køb de 2 års ekstra garanti, så du er dækket ind og ved, at vi tager hånd om eventuelle skader og fejl omfattet af garantien på din varmepumpe.

Information ved køb af montering

MONTERING AF LUFT TIL VAND VARMEPUMPE

Vores montage indeholder:
 • Kørsel til dig, med værkstøj og udstyr.
 • Hulboring i mursten, gasbeton eller trævæg.
 • Tilslutning af Plug n’ play boks, buffertank og monoblock med en afstand på max 5 meter.
 • Tilslutning til eksisterende varmesystem. Max. 2 meter rør forbrug mellem buffertank og system.
 • Tilslutning til varmt og koldt vand.
 • Tilslutning til strømforsyning, såfremt det er klargjort før montering.
 • Opstart af varmepumpe
Følgende skal være klargjort inden vi kommer:
 • Der skal være etableret fast underlag i vatter for udedelen med 50cm frirum bagved (støbt, fliser eller lign)
 • Klargjort til afløb ind- og udvendigt (udedel drypper vand, hvorfor afløb anbefales – men ikke et krav fra os)
 • Arbejdet udføres i niveau med fri adgang, hvilket betyder at montøren ikke flytter inde- eller udedel over trapper, ned i kælder eller lign. Er der niveauforskel skal delene være anbragt på monterings stederne før ankomst.
 • El skal være etableret og funktionsdygtigt før ankomst
 • Vi tilbyder ikke at trække rør over lofter, kældre eller nedgravning – dette skal såfremt være gjort og klargjort inden vores ankomst
Bemærk: Vi forbeholder os retten til ikke at udføre montagen, såfremt vores teknikker ikke finder det muligt, grundet omstående konstruktioner eller ikke kan stå inde for installeringen. Rør, afløb og el skal fremstå klar før montering og er alene købers ansvar. Følgende er ikke inkluderet:
 • Evt. ekstra cirkulationspumpe(r) (kan være nødvendigt hvis du ikke har en på dit centralvarme system i forvejen – fx hvis du tidligere har haft gasfyr)
 • El-arbejde
 • Nedtagning og fjernelse af eksisterende opvarmningsform (medmindre dette er tilkøbt)
 • Montage af udstyr købt andetsteds eller lignende.
 • Gravearbejde
 • Kraftigt isoleret rør til nedgravning udendørs
 • Isoleringsarbejde
 • Andet eventuelt materiale forbrug og arbejdstid, ud over det ovenfor anførte, efterfaktureres.
 • Mere end 5 meter rør (udover dette faktureres med 500 kr. / meteren inkl. alt)
 • Arbejde, materialer mv. der ikke indgår i overstående. 
Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres.

Afmontering af gasfyr

 • Bemærk, at vi ikke lukker- og afmelder gassen, dette skal du selv sørge for – Se evt. bygnings/energipuljer der kan dække udgiften hertil
 • Gassen SKAL kunne slukkes indvendigt eller udvendigt ved mur
 • Montøren bortskaffer ikke gasfyret, men afmonterer dette og læsser det gerne på din trailer.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os. 

Afmontering af pillefyr

 • Vi bortskaffer ikke dit pillefyr, men afmonterer det kun.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os.
Du kan læse mere om montering og hvad du bør forberede, før montøren ankommer til din bolig, i denne monteringsoversigt. Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres. Hvis arbejdet ikke kan gennemføres fordi en eller flere af overstående ting ikke er klargjort eller mulige, faktureres forgæves kørsel med 3.500 kr. og evt. bro/færge afgifter.