✔ Nyhed – Få finansiering med attraktiv delbetaling

✔ Varmepumpepuljen er åben, og du kan søge tilskud nu! Ansøg her

Hvordan er varmepumpens forbrug?

Mange kan have den indstilling, at varmepumper forbruger meget strøm, og i tider med stigende elpriser, kan det give nogle et fejlagtigt billede af varmepumperne.

Varmepumper er eldrevne, men de er ligeledes nogle af de mest effektive former for energi til varmekilder, du kan finde. Trods de stigende energipriser, er det alligevel den rette investering med en varmepumpe for dem, der ikke har mulighed for fjernvarme. Især i yderområderne kan det være, at der slet ikke er mulighed for fjernvarme, og her giver det meget god mening at udskifte oliefyr, gasfyr og pillefyr med varmepumpen.

Hvor effektiv er en varmepumpe?

Effektiviteten kan variere fra model til model samt afhænge af tilstanden, men som udgangspunkt vil du for enhed el, du bruger, få op til 5 enheder el igen. Dette er tilfældet med vores R32 luft til vand varmepumper, som yder næsten 6 gange igen.

Smart Appsystem øger effekten

Ved vores R32 varmepumper vil du kunne styre varmepumpen fra din telefon hvor som helst i verdenen – blot der er internet. Dette betyder, at du kan styre varmepumpens fra A-Z og vælge, hvornår den skal køre, producere varmt vand etc., og du kan generelt styre den afhængigt af vejret og din tid – alt sammen noget der øger effektiviteten.

Reduceret elafgift

Varmepumpen som primær varmekilde giver dig endnu en gulerod ift. at du får reduceret elafgift på alt elforbrug i husstanden over 4000 kWh årligt. Eftersom de fleste husstande bruger fra 5000 til 7000 kWh årligt, giver dette meget god mening.

Er dit hus godt eller dårligt isoleret?

Hvor meget du får ud af varmepumpen for så lidt som muligt afhænger i høj grad af boligens isoleringsgrad. Er huset godt isoleret, såsom nyere huse, vil pumpen ikke skulle arbejde særligt hårdt. Er huset derimod ældre og samtidigt dårligt isoleret, vil varmepumpen skulle arbejde meget hårdere, hvorfor elforbruget også stiger. Det vil dog altid kunne betale sig for dem med fyr at skifte til varmepumpen alligevel. Det er ydermere muligt at søge tilskud til installationen af varmepumpen, hvilket gør det mere fordelagtigt at skifte.

Opsummering

Med en varmepumpe vil du opleve, hvordan du kan få op mod 6 gange elenheder igen for hver enhed el, og den smarte styring giver dig fult kontrol over din varmepumpe via din telefon. Du kan med en effektiv varmepumpe reducere dine varmeudgifter med 50%. Tilbagebetalingstiden på din investering af en ny varmepumpe vil typisk være 6-7 år, hvilket er overkommeligt, derfor er meget attraktivt for mange boligejere i udkanten af landet. Dette afhænger dog i høj grad af elprisen, som er meget variabel.

Har du brug for hjælp?

Udfyld formularen og fortæl os, hvordan vi kan hjælpe dig, så giver vi dig et kald.

Ring mig op
+2år-garanti

Privat: 2 års ekstra garanti

Hos Cool Energi får du altid garanti, når du køber en varmepumpe. Men er det ikke tilstrækkeligt, så kan du trygt opgradere din garanti med hele 2 år oveni!

Information ved køb af ekstra garanti

2 års ekstra garanti

OBS: Vær opmærksom på at denne opgradering kun gør sig gældende ved vores luft/vand varmepumper. 2 års ekstra garanti giver god mening, hvis du køber f.eks. en SPRSUN luft til vand varmepumpe med 3 års standard garanti hos os, og gerne vil have den øget. Det kan f.eks. være, hvis du skal bo i boligen i mange år og gerne vil være dækket ind i hvert fald i de 5 år. Valdemar har som standard 8 års garanti for kompletsættet. Her kan du tilkøbe yderligere 2 års garanti og dermed opnå 10 års garanti i alt på dit nye anlæg. Garantien gør sig gældende på alle vores luft til vand varmepumper, og den sikrer dig imod, hvis anlægget fejler i garantiperioden. Bemærk dog, at garantien er betinget af korrekt montering og opsætning af anlægget samt, at der overholdes det årlige eftersyn af varmepumpen.

Vær dækket ind med garantien

Du kan nemt tilføje de 2 års ekstra garanti til din ordrekurv, så du har det hele samlet i din ordreopgørelse. Køb de 2 års ekstra garanti, så du er dækket ind og ved, at vi tager hånd om eventuelle skader og fejl omfattet af garantien på din varmepumpe.

Information ved køb af montering

MONTERING AF LUFT TIL VAND VARMEPUMPE

Vores montage indeholder:
 • Kørsel til dig, med værkstøj og udstyr.
 • Hulboring i mursten, gasbeton eller trævæg.
 • Tilslutning af Plug n’ play boks, buffertank og monoblock med en afstand på max 5 meter.
 • Tilslutning til eksisterende varmesystem. Max. 2 meter rør forbrug mellem buffertank og system.
 • Tilslutning til varmt og koldt vand.
 • Tilslutning til strømforsyning, såfremt det er klargjort før montering.
 • Opstart af varmepumpe
Følgende skal være klargjort inden vi kommer:
 • Der skal være etableret fast underlag i vatter for udedelen med 50cm frirum bagved (støbt, fliser eller lign)
 • Klargjort til afløb ind- og udvendigt (udedel drypper vand, hvorfor afløb anbefales – men ikke et krav fra os)
 • Arbejdet udføres i niveau med fri adgang, hvilket betyder at montøren ikke flytter inde- eller udedel over trapper, ned i kælder eller lign. Er der niveauforskel skal delene være anbragt på monterings stederne før ankomst.
 • El skal være etableret og funktionsdygtigt før ankomst
 • Vi tilbyder ikke at trække rør over lofter, kældre eller nedgravning – dette skal såfremt være gjort og klargjort inden vores ankomst
Bemærk: Vi forbeholder os retten til ikke at udføre montagen, såfremt vores teknikker ikke finder det muligt, grundet omstående konstruktioner eller ikke kan stå inde for installeringen. Rør, afløb og el skal fremstå klar før montering og er alene købers ansvar. Følgende er ikke inkluderet:
 • Evt. ekstra cirkulationspumpe(r) (kan være nødvendigt hvis du ikke har en på dit centralvarme system i forvejen – fx hvis du tidligere har haft gasfyr)
 • El-arbejde
 • Nedtagning og fjernelse af eksisterende opvarmningsform (medmindre dette er tilkøbt)
 • Montage af udstyr købt andetsteds eller lignende.
 • Gravearbejde
 • Kraftigt isoleret rør til nedgravning udendørs
 • Isoleringsarbejde
 • Andet eventuelt materiale forbrug og arbejdstid, ud over det ovenfor anførte, efterfaktureres.
 • Mere end 5 meter rør (udover dette faktureres med 500 kr. / meteren inkl. alt)
 • Arbejde, materialer mv. der ikke indgår i overstående. 
Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres.

Afmontering af gasfyr

 • Bemærk, at vi ikke lukker- og afmelder gassen, dette skal du selv sørge for – Se evt. bygnings/energipuljer der kan dække udgiften hertil
 • Gassen SKAL kunne slukkes indvendigt eller udvendigt ved mur
 • Montøren bortskaffer ikke gasfyret, men afmonterer dette og læsser det gerne på din trailer.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os. 

Afmontering af pillefyr

 • Vi bortskaffer ikke dit pillefyr, men afmonterer det kun.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os.
Du kan læse mere om montering og hvad du bør forberede, før montøren ankommer til din bolig, i denne monteringsoversigt. Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres. Hvis arbejdet ikke kan gennemføres fordi en eller flere af overstående ting ikke er klargjort eller mulige, faktureres forgæves kørsel med 3.500 kr. og evt. bro/færge afgifter.