✔ Nyhed – Få finansiering med attraktiv delbetaling

✔ Varmepumpepuljen er åben, og du kan søge tilskud nu! Ansøg her

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Om varmepumper

En varmepumpe er et apparat, som er skabt til at omdanne energi om til varme. Det er derfor en oplagt måde, hvorpå du kan opvarme din bolig. Flere og flere vælger, at udskifte deres nuværende energikilde til varmepumper, da det er en effektivt og mere miljøvenlig måde, at opvarme sit hjem på. 

De mest anvendte typer af varmepumper er:

Først og fremmest skal du have afklaret hvilken varmepumpe du skal have – Fx har du gulvvarme og/eller radiator, så skal du have en Luft til Vand varmepumpe. Har du ikke overstående, vil du skulle have en Luft/luft varmepumpe.

Herefter, skal du have afklaret hvad du skal have, og hvor mange kW din varmepumpe skal være på. 

Det kan du få afklaring på, ved at tage vores test, du finder på forsiden.

C.O.P er en forkortelse af det engelske udtryk “Coefficient of performance” og råder helt basalt over den varme du modtager, contra den mængde strøm, du afgiver. Jo højere C.O.P værdien er, jo mere effektiv er din varmepumpe. 

C.O.P kan dog være en ineffektiv måleenhed at basere sit beslutningsgrundlag på, da værdien er baseret på en enkeltstående temperatur, hvoraf S.C.O.P værdien er mere nøjagtig, da den måles over flere temperature.

S.C.O.P står for “seasonal coefficient of performance” og afgiver en mere nøjagtig vurdering af varmepumpens effektivitet, end blot C.O.P værdien. S.C.O.P værdien fastsættes i løbet af året og kan derved medregne sæsonbestemte variationer i temperaturen. 

S.C.O.P-værdien viser den gennemsnitlige effektivitet, som varmepumpen yder. Eksempelvis kan en pumpe have en S.C.O.P værdi på 4,52, hvilket betyder, at den leverer 4,52 gange mere energi, end den bruger. 

Energimærkning – Denne er essentiel for dit valgt af varmepumpe og økonomien i den. Hos CoolEnergi forhandler vi KUN varer mærket med bedst mulig energi mærkning A+++. Derved er du sikker på en god og vedvarende økonomi.

JA! Hvis du vælger den korrekte varmepumpe. Med en luft/luft afhænger det af hvordan luftvejene er, samt om du vælger en monoblock som kan have tilsluttet flere blæsere.

En luft til vand varmepumpe kan under optimale forhold og vedligeholdelse have en levetid på alt imellem 20-25 år. Luft til luft kan holde i ca. 10-15 års tid. 

Det er helt normalt at en varmepumpe afgiver (kondens)vand både ind- og udvendigt for en luft/luft varmepumpe, og udvendigt for en luft/vand. Dette opstår når energien trækkes ud af luften.

Derfor er det vigtigt, at varmepumpen udvendigt placeres korrekt, og den indvendige del har tilsluttet dets kondensafløb, så det ikke løber den af væggen.

Det er helt normalt, at der kommer is på din monoblock. Dette sker når energien trækkes ud af luften, og derved blæser den endnu koldere luft ud. 

Den udvendige monoblock kan støje i form af dens blæser kører, og hvor hurtigt den kører. Typisk 0-43db –  dette er lavt. Men uanset hvad, så skal den helst placeres således den generer mindst. Fx væk fra soveværelser , entré og terrasse. Vær opmærksom på, at den kan støje ved afrimning, og hvis den skal arbejde meget hårdt. Oplever du, at indedelen synes at støje lidt, anbefales det, at du lydisolerer delen indvendigt, så godt du kan med ikke-brandbare materialer. 

Det kommer helt an på hvor omfattende installationen er. Typisk fra en halv dag til 3 dage hvis alt skal installeres, trækkes og tilsluttes. Er det kun monoblocken, så er det lavet indenfor én arbejdsdag.

Under optimale forhold og vedligeholdelse – 25 år +.

Optimalt er monoblockens bagside og kanter 50 cm fra vægge og forsiden skal gerne stå helt fri for askærmning eller beplantning for den bedste effekt. Vi anbefaler at monoblockens bund er hævet fra jorden 10-20 cm. 

Har du brug for hjælp?

Udfyld formularen og fortæl os, hvordan vi kan hjælpe dig, så giver vi dig et kald.

Ring mig op
+2år-garanti

Privat: 2 års ekstra garanti

Hos Cool Energi får du altid garanti, når du køber en varmepumpe. Men er det ikke tilstrækkeligt, så kan du trygt opgradere din garanti med hele 2 år oveni!

Information ved køb af ekstra garanti

2 års ekstra garanti

OBS: Vær opmærksom på at denne opgradering kun gør sig gældende ved vores luft/vand varmepumper. 2 års ekstra garanti giver god mening, hvis du køber f.eks. en SPRSUN luft til vand varmepumpe med 3 års standard garanti hos os, og gerne vil have den øget. Det kan f.eks. være, hvis du skal bo i boligen i mange år og gerne vil være dækket ind i hvert fald i de 5 år. Valdemar har som standard 8 års garanti for kompletsættet. Her kan du tilkøbe yderligere 2 års garanti og dermed opnå 10 års garanti i alt på dit nye anlæg. Garantien gør sig gældende på alle vores luft til vand varmepumper, og den sikrer dig imod, hvis anlægget fejler i garantiperioden. Bemærk dog, at garantien er betinget af korrekt montering og opsætning af anlægget samt, at der overholdes det årlige eftersyn af varmepumpen.

Vær dækket ind med garantien

Du kan nemt tilføje de 2 års ekstra garanti til din ordrekurv, så du har det hele samlet i din ordreopgørelse. Køb de 2 års ekstra garanti, så du er dækket ind og ved, at vi tager hånd om eventuelle skader og fejl omfattet af garantien på din varmepumpe.

Information ved køb af montering

MONTERING AF LUFT TIL VAND VARMEPUMPE

Vores montage indeholder:
 • Kørsel til dig, med værkstøj og udstyr.
 • Hulboring i mursten, gasbeton eller trævæg.
 • Tilslutning af Plug n’ play boks, buffertank og monoblock med en afstand på max 5 meter.
 • Tilslutning til eksisterende varmesystem. Max. 2 meter rør forbrug mellem buffertank og system.
 • Tilslutning til varmt og koldt vand.
 • Tilslutning til strømforsyning, såfremt det er klargjort før montering.
 • Opstart af varmepumpe
Følgende skal være klargjort inden vi kommer:
 • Der skal være etableret fast underlag i vatter for udedelen med 50cm frirum bagved (støbt, fliser eller lign)
 • Klargjort til afløb ind- og udvendigt (udedel drypper vand, hvorfor afløb anbefales – men ikke et krav fra os)
 • Arbejdet udføres i niveau med fri adgang, hvilket betyder at montøren ikke flytter inde- eller udedel over trapper, ned i kælder eller lign. Er der niveauforskel skal delene være anbragt på monterings stederne før ankomst.
 • El skal være etableret og funktionsdygtigt før ankomst
 • Vi tilbyder ikke at trække rør over lofter, kældre eller nedgravning – dette skal såfremt være gjort og klargjort inden vores ankomst
Bemærk: Vi forbeholder os retten til ikke at udføre montagen, såfremt vores teknikker ikke finder det muligt, grundet omstående konstruktioner eller ikke kan stå inde for installeringen. Rør, afløb og el skal fremstå klar før montering og er alene købers ansvar. Følgende er ikke inkluderet:
 • Evt. ekstra cirkulationspumpe(r) (kan være nødvendigt hvis du ikke har en på dit centralvarme system i forvejen – fx hvis du tidligere har haft gasfyr)
 • El-arbejde
 • Nedtagning og fjernelse af eksisterende opvarmningsform (medmindre dette er tilkøbt)
 • Montage af udstyr købt andetsteds eller lignende.
 • Gravearbejde
 • Kraftigt isoleret rør til nedgravning udendørs
 • Isoleringsarbejde
 • Andet eventuelt materiale forbrug og arbejdstid, ud over det ovenfor anførte, efterfaktureres.
 • Mere end 5 meter rør (udover dette faktureres med 500 kr. / meteren inkl. alt)
 • Arbejde, materialer mv. der ikke indgår i overstående. 
Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres.

Afmontering af gasfyr

 • Bemærk, at vi ikke lukker- og afmelder gassen, dette skal du selv sørge for – Se evt. bygnings/energipuljer der kan dække udgiften hertil
 • Gassen SKAL kunne slukkes indvendigt eller udvendigt ved mur
 • Montøren bortskaffer ikke gasfyret, men afmonterer dette og læsser det gerne på din trailer.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os. 

Afmontering af pillefyr

 • Vi bortskaffer ikke dit pillefyr, men afmonterer det kun.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os.
Du kan læse mere om montering og hvad du bør forberede, før montøren ankommer til din bolig, i denne monteringsoversigt. Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres. Hvis arbejdet ikke kan gennemføres fordi en eller flere af overstående ting ikke er klargjort eller mulige, faktureres forgæves kørsel med 3.500 kr. og evt. bro/færge afgifter.