✔ Nyhed – Få finansiering med attraktiv delbetaling

✔ Varmepumpepuljen er åben, og du kan søge tilskud nu! Ansøg her

Støjer varmepumper?

En primær bekymring hos mange, der kigger på at installere en varmepumpe for at spare penge, er støjniveauet. Kommer man til at stå med et stykke maskineri, der larmer helt ustyrligt meget? Svaret er nej, og her kan du læse hvorfor.

Støjniveau ved luft til luft varmepumpe

Ved en luft til luft varmepumpe, der kører fornuftigt, vil du kunne forvente et lavt støjniveau på mellem 17-26 decibel. Det er dog altid en god ide at tjekke databladet, da forskellige systemer kan have forskellige klassifikationer af støjniveau.

Skulle man sammenligne støjniveauet fra en luft til luft varmepumpe, kan det bedst beskrives som en raslen fra blade. Det er muligt, at du hører varmepumpen tænde og slukke, hvis du er vågen og i samme lokale, men den vil som udgangspunkt ikke vække dig om natten, hvis den kører. Så lægger du ganske enkelt ikke mærke til det.

Støjniveau ved luft til vand varmepumpe

Ved luft til vand systemer, vil støjniveauet typisk være noget højere, men med de nye modeller i varmepumper, burde støjen ikke være til gene for hverken dig eller dine naboer. Disse har typisk et lavt støjniveau på ca. 50-60 decibel, og det der oftest er angivet er ved maks drift. Man kan sammenligne dette med en normal samtale. Den er lav nok til at have en samtale lige ved siden af monoblocken, der er varmepumpens udedel, uden at være til gene.

Hvis din varmepumpe kører i afrimningstilstand i vinterperioden for at smelte sne og is, kan den have højere decibels, men denne tilstand kører ikke ret længe og når derfor ikke at være til gene.

Hvad med indedelen?

Har du et monoblocksystem, vil du ikke have en stor klodset indedel indenfor, som både fylder og støjer. Ved f.eks. vores luft til vand varmepumper, er der typisk en hydraulisk boks indenvendigt – Plug ‘n Play boksen, og man kan godt føle det, som om den støjer lidt, når den arbejder hårdt.

Det er også en kraftig pumpe, der kan køre meget vand igennem. Er der støj til gene, anbefaler vi, at du kigger på muligheden for at isolere boksen. Dette kan du gøre ved f.eks. at klistre lyddæmpende isolering på boksens låge. E.g. en lyddæmpningsplade som du finder i Biltema. Denne klistrer du indenpå lågen.

Det er også muligt at isolere selve cirkulationspumpen med ikke brandbar isolering såsom Rockwool omkring cirkulationspumpen. Vær opmærksom på ikke at rode med ledningerne og det elektroniske ved relæet.

Varmepumpens støjniveau

En varmepumpes støjniveau er i betragtning til ventilatorens hastighed, hvorfor den naturligvis vil have højere decibels i lydniveau, jo hårdere den arbejder. Den gennemsnitlige varmepumpe arbejder dog i et langsomt og stabilt tempo, hvorfor støjniveauet vil være relativt lavt.

Hvad kan støj i varmepumpen skyldes?

  1. Opstart og sluk

Du vil oftest ikke høre, når varmepumpen tænder og slukket, og dette kan afhænge af, hvor den er placeret. Derfor er det en fordel, at den er placeret et sted, hvor det ikke potentielt vil genere. Ved tænd og sluk, kan nogle af kompressorens dele lave lidt mere støj end normalt, men dette vil ved opstart og sluk ikke vare mere end et par minutter.

2. Afrimning

Ønsker du alligevel at mindske decibels fra din udedel ved luft til vand varmepumpe, kan du lave nogle tiltag, såsom at sætte en støjskærm op og dirigere pumpen andetsteds hen. Vi anbefaler ikke, at du sætter en varmepumpeskjuler op, da det kan mindske luftflowet til din pumpe, hvortil den vil have problemer med at optage og afgive energi.

3. Lav summelyd

Hvis du oplever en svag summe lyd, når din pumpe kører, er dette oftest helt normalt. Hver enhed vil varierer en smule i lydniveau. Elektronikken kan lave en mindre lyd, idet elektricitet går igennem dem, men dette er meget lidt.

4. Ventilator støj

Støjen af ventilatoren afhænger af. hvor hårdt din pumpe skal arbejde, og skruer du op for temperaturen kan det være, den vil arbejde lidt hårdere. Bemærk, at kondensatoren vil arbejde markant hårdere i vintermånederne for at udvinde energien og ved afrimning.

Opsummering

Varmepumpestøj bør ikke være et problem med de moderne varmepumper. Decibels er generelt lave ved de nye modeller. Alligevel anbefales det ikke at placere din f.eks. luft til vand varmepumpe lige udenfor soveværelsevinduet, blot af hensyn til, hvis den afrimer, bliver beskadiget eller lign, hvor støjen vil være højere. Hvor du skal placere pumpen, kan du læse om her.

Sådan gør du

Gå via linket eller via knappen herunder til energistyrelsen støjberegner og følg vejledningen på skærmen.

Har du brug for hjælp?

Udfyld formularen og fortæl os, hvordan vi kan hjælpe dig, så giver vi dig et kald.

Ring mig op
+2år-garanti

2 års ekstra garanti

Hos Cool Energi får du altid garanti, når du køber en varmepumpe. Men er det ikke tilstrækkeligt, så kan du trygt opgradere din garanti med hele 2 år oveni!

Information ved køb af ekstra garanti

2 års ekstra garanti

OBS: Vær opmærksom på at denne opgradering kun gør sig gældende ved vores luft/vand varmepumper. 2 års ekstra garanti giver god mening, hvis du køber f.eks. en SPRSUN luft til vand varmepumpe med 3 års standard garanti hos os, og gerne vil have den øget. Det kan f.eks. være, hvis du skal bo i boligen i mange år og gerne vil være dækket ind i hvert fald i de 5 år. Valdemar har som standard 8 års garanti for kompletsættet. Her kan du tilkøbe yderligere 2 års garanti og dermed opnå 10 års garanti i alt på dit nye anlæg. Garantien gør sig gældende på alle vores luft til vand varmepumper, og den sikrer dig imod, hvis anlægget fejler i garantiperioden. Bemærk dog, at garantien er betinget af korrekt montering og opsætning af anlægget samt, at der overholdes det årlige eftersyn af varmepumpen.

Vær dækket ind med garantien

Du kan nemt tilføje de 2 års ekstra garanti til din ordrekurv, så du har det hele samlet i din ordreopgørelse. Køb de 2 års ekstra garanti, så du er dækket ind og ved, at vi tager hånd om eventuelle skader og fejl omfattet af garantien på din varmepumpe.

Information ved køb af montering

MONTERING AF LUFT TIL VAND VARMEPUMPE

Vores montage indeholder:
  • Kørsel til dig, med værkstøj og udstyr.
  • Hulboring i mursten, gasbeton eller trævæg.
  • Tilslutning af Plug n’ play boks, buffertank og monoblock med en afstand på max 5 meter.
  • Tilslutning til eksisterende varmesystem. Max. 2 meter rør forbrug mellem buffertank og system.
  • Tilslutning til varmt og koldt vand.
  • Tilslutning til strømforsyning, såfremt det er klargjort før montering.
  • Opstart af varmepumpe
Følgende skal være klargjort inden vi kommer:
  • Der skal være etableret fast underlag i vatter for udedelen med 50cm frirum bagved (støbt, fliser eller lign)
  • Klargjort til afløb ind- og udvendigt (udedel drypper vand, hvorfor afløb anbefales – men ikke et krav fra os)
  • Arbejdet udføres i niveau med fri adgang, hvilket betyder at montøren ikke flytter inde- eller udedel over trapper, ned i kælder eller lign. Er der niveauforskel skal delene være anbragt på monterings stederne før ankomst.
  • El skal være etableret og funktionsdygtigt før ankomst
  • Vi tilbyder ikke at trække rør over lofter, kældre eller nedgravning – dette skal såfremt være gjort og klargjort inden vores ankomst
Bemærk: Vi forbeholder os retten til ikke at udføre montagen, såfremt vores teknikker ikke finder det muligt, grundet omstående konstruktioner eller ikke kan stå inde for installeringen. Rør, afløb og el skal fremstå klar før montering og er alene købers ansvar. Følgende er ikke inkluderet:
  • Evt. ekstra cirkulationspumpe(r) (kan være nødvendigt hvis du ikke har en på dit centralvarme system i forvejen – fx hvis du tidligere har haft gasfyr)
  • El-arbejde
  • Nedtagning og fjernelse af eksisterende opvarmningsform (medmindre dette er tilkøbt)
  • Montage af udstyr købt andetsteds eller lignende.
  • Gravearbejde
  • Kraftigt isoleret rør til nedgravning udendørs
  • Isoleringsarbejde
  • Andet eventuelt materiale forbrug og arbejdstid, ud over det ovenfor anførte, efterfaktureres.
  • Mere end 5 meter rør (udover dette faktureres med 500 kr. / meteren inkl. alt)
  • Arbejde, materialer mv. der ikke indgår i overstående. 
Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres.

Afmontering af gasfyr

  • Bemærk, at vi ikke lukker- og afmelder gassen, dette skal du selv sørge for – Se evt. bygnings/energipuljer der kan dække udgiften hertil
  • Gassen SKAL kunne slukkes indvendigt eller udvendigt ved mur
  • Montøren bortskaffer ikke gasfyret, men afmonterer dette og læsser det gerne på din trailer.
  • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os. 

Afmontering af pillefyr

  • Vi bortskaffer ikke dit pillefyr, men afmonterer det kun.
  • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os.
Du kan læse mere om montering og hvad du bør forberede, før montøren ankommer til din bolig, i denne monteringsoversigt. Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres. Hvis arbejdet ikke kan gennemføres fordi en eller flere af overstående ting ikke er klargjort eller mulige, faktureres forgæves kørsel med 3.500 kr. og evt. bro/færge afgifter.