✔ Nyhed – Få finansiering med attraktiv delbetaling

✔ Varmepumpepuljen er åben, og du kan søge tilskud nu! Ansøg her

Defrost tilstand i varmepumper

Hvorfor kører varmepumper defrost-tilstand?

Varmepumper er meget kraftige apparater, som bruges til at levere varme eller køling til et hjem eller et erhvervsrum. Mange gange er disse apparater designet til at køre effektivt hele året, og det gør de ved at køre forskellige tilstande. En af disse tilstande er defrost-tilstand. I denne artikel ser vi nærmere på, hvorfor varmepumper kører defrost-tilstand.

Hvad er defrost-tilstand?

Defrost-tilstand er en tilstand, som en varmepumpe kører, når den skal fjerne is og sne fra sine udendørs enheder. Når dette sker, forhindrer det, at varmepumpen bliver overophedet, og det sikrer, at den kører effektivt.

Når kører varmepumpen defrost-tilstand?

Varmepumpen kører defrost-tilstand, når den begynder at bygge op is på dens udendørs enheder. Dette sker normalt, når temperaturen begynder at falde, og det er især tilfældet i kolde vintermåneder.

Hvor lang tid skal en varmepumpe typisk køre defrost-tilstand?

Den typiske varmepumpe kører defrost-tilstand i mellem 10 og 20 minutter. Dette gælder dog kun, når det er nødvendigt, og hvis temperaturen stiger, vil det ikke være nødvendigt at køre defrost-tilstand.

Hvordan ved jeg, om varmepumpen kører defrost-tilstand?

Når defrost-tilstand bliver kørt, vil du opleve, at varmepumpen vil stoppe med at køle eller varme dit hjem. Det er et tegn på, at den er begyndt at køre defrost-tilstand. Du kan også tjekke din varmepumpes manual for at se, hvor længe den kører defrost-tilstand, når den er aktiveret.

Som skrevet før, så vil en varmepumpe køre defrost-tilstand, hvis den opdager, at der er bygget is op på dens udendørs enheder. Dette gøres for at sikre, at den fungerer ordentligt, og det giver også den bedste effektivitet. Defrost-tilstand er dog ikke nødvendigt hele tiden, og hvis temperaturen stiger, vil den ikke køre længere. Derfor er det vigtigt, at du regelmæssigt tjekker din varmepumpes manual for at se, hvornår defrost-tilstand bliver aktiveret, og hvor længe den forventes at køre.

Opsummering

Varmepumper kører dermed en defrost-tilstand, når de begynder at bygge op is på sine udendørs enheder. Defrost-tilstand forhindrer overophedning af varmepumpen og sikrer, at den kører effektivt. Defrost-tilstand kører ofte mellem 10-20 minutter, men kun når det er nødvendigt. Man kan tjekke varmepumpens manual for at se, hvor længe den kører defrost-tilstand og hvornår den bliver aktiveret, men det er helt almindeligt og nødvendigt for korrekt funktion og vedligeholdelse.

Har du brug for hjælp?

Udfyld formularen og fortæl os, hvordan vi kan hjælpe dig, så giver vi dig et kald.

Ring mig op
+2år-garanti

Privat: 2 års ekstra garanti

Hos Cool Energi får du altid garanti, når du køber en varmepumpe. Men er det ikke tilstrækkeligt, så kan du trygt opgradere din garanti med hele 2 år oveni!

Information ved køb af ekstra garanti

2 års ekstra garanti

OBS: Vær opmærksom på at denne opgradering kun gør sig gældende ved vores luft/vand varmepumper. 2 års ekstra garanti giver god mening, hvis du køber f.eks. en SPRSUN luft til vand varmepumpe med 3 års standard garanti hos os, og gerne vil have den øget. Det kan f.eks. være, hvis du skal bo i boligen i mange år og gerne vil være dækket ind i hvert fald i de 5 år. Valdemar har som standard 8 års garanti for kompletsættet. Her kan du tilkøbe yderligere 2 års garanti og dermed opnå 10 års garanti i alt på dit nye anlæg. Garantien gør sig gældende på alle vores luft til vand varmepumper, og den sikrer dig imod, hvis anlægget fejler i garantiperioden. Bemærk dog, at garantien er betinget af korrekt montering og opsætning af anlægget samt, at der overholdes det årlige eftersyn af varmepumpen.

Vær dækket ind med garantien

Du kan nemt tilføje de 2 års ekstra garanti til din ordrekurv, så du har det hele samlet i din ordreopgørelse. Køb de 2 års ekstra garanti, så du er dækket ind og ved, at vi tager hånd om eventuelle skader og fejl omfattet af garantien på din varmepumpe.

Information ved køb af montering

MONTERING AF LUFT TIL VAND VARMEPUMPE

Vores montage indeholder:
 • Kørsel til dig, med værkstøj og udstyr.
 • Hulboring i mursten, gasbeton eller trævæg.
 • Tilslutning af Plug n’ play boks, buffertank og monoblock med en afstand på max 5 meter.
 • Tilslutning til eksisterende varmesystem. Max. 2 meter rør forbrug mellem buffertank og system.
 • Tilslutning til varmt og koldt vand.
 • Tilslutning til strømforsyning, såfremt det er klargjort før montering.
 • Opstart af varmepumpe
Følgende skal være klargjort inden vi kommer:
 • Der skal være etableret fast underlag i vatter for udedelen med 50cm frirum bagved (støbt, fliser eller lign)
 • Klargjort til afløb ind- og udvendigt (udedel drypper vand, hvorfor afløb anbefales – men ikke et krav fra os)
 • Arbejdet udføres i niveau med fri adgang, hvilket betyder at montøren ikke flytter inde- eller udedel over trapper, ned i kælder eller lign. Er der niveauforskel skal delene være anbragt på monterings stederne før ankomst.
 • El skal være etableret og funktionsdygtigt før ankomst
 • Vi tilbyder ikke at trække rør over lofter, kældre eller nedgravning – dette skal såfremt være gjort og klargjort inden vores ankomst
Bemærk: Vi forbeholder os retten til ikke at udføre montagen, såfremt vores teknikker ikke finder det muligt, grundet omstående konstruktioner eller ikke kan stå inde for installeringen. Rør, afløb og el skal fremstå klar før montering og er alene købers ansvar. Følgende er ikke inkluderet:
 • Evt. ekstra cirkulationspumpe(r) (kan være nødvendigt hvis du ikke har en på dit centralvarme system i forvejen – fx hvis du tidligere har haft gasfyr)
 • El-arbejde
 • Nedtagning og fjernelse af eksisterende opvarmningsform (medmindre dette er tilkøbt)
 • Montage af udstyr købt andetsteds eller lignende.
 • Gravearbejde
 • Kraftigt isoleret rør til nedgravning udendørs
 • Isoleringsarbejde
 • Andet eventuelt materiale forbrug og arbejdstid, ud over det ovenfor anførte, efterfaktureres.
 • Mere end 5 meter rør (udover dette faktureres med 500 kr. / meteren inkl. alt)
 • Arbejde, materialer mv. der ikke indgår i overstående. 
Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres.

Afmontering af gasfyr

 • Bemærk, at vi ikke lukker- og afmelder gassen, dette skal du selv sørge for – Se evt. bygnings/energipuljer der kan dække udgiften hertil
 • Gassen SKAL kunne slukkes indvendigt eller udvendigt ved mur
 • Montøren bortskaffer ikke gasfyret, men afmonterer dette og læsser det gerne på din trailer.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os. 

Afmontering af pillefyr

 • Vi bortskaffer ikke dit pillefyr, men afmonterer det kun.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os.
Du kan læse mere om montering og hvad du bør forberede, før montøren ankommer til din bolig, i denne monteringsoversigt. Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres. Hvis arbejdet ikke kan gennemføres fordi en eller flere af overstående ting ikke er klargjort eller mulige, faktureres forgæves kørsel med 3.500 kr. og evt. bro/færge afgifter.