✔ Nyhed – Få finansiering med attraktiv delbetaling

✔ Varmepumpepuljen er åben, og du kan søge tilskud nu! Ansøg her

Her skal du placere din nye varmepumpe

Placeringen af din nye varmepumpe kan have markant betydning for støjniveauet og effektiviteten. Derfor anbefales det, at en autoriseret montør foretager monteringen af varmepumpen. Vil du alligevel selv stå for at placere din udedel, er her nogle vigtige punkter at overveje.

Selvom de nye varmepumper er meget støjsvage med relativt få dB, så vil kompressoren stadig kunne høres, hvis du har placeret komponenten et mindre heldigt sted. Derfor spørger mange; støjer varmepumper? Ved skel, er det tilladte lydniveau typisk på 35-40 dB, men det er svært at vurdere lydniveauet, inden den er installeret. Derfor kan det være smart at få målt lydniveauet umiddelbart efter installation.

Gode råd til placering af varmepumpe

Du får her nogle ting, du skal være opmærksom på i forbindelse med montering af din varmepumpe – især hvis du selv skal stå for at placere udedelen.

Overvej underlaget

Det betyder meget, om varmepumpen står på græs, jord, beton eller sten ift. hvor store vibrationerne vil være. Jo hårdere overflade såsom beton og osten, desto stærkere vibration og støj kontra græs og jord.

Monter varmepumpeskjuler eller vibrationsisolatorer

En varmepumpeskjuler er en kasse eller skærm med støjreducerende egenskaber. En effektiv varmepumpeskjuler kan reducere varmepumpens dB med 5-10 dB alt efter kvalitet. En vibrationsisolator kan placeres i hjørnerne af udedelen og nedtone vibrationerne og støjen en smule.

Overvej gummifødder mod vibrationer

Installer et par solide gummifødder under udedelen til at tage nogle vibrationer og dermed en god portion støj, når varmepumpen arbejder på højtryk.

Placer aldrig på tag

Drop ideen om at placere varmepumpen på et tag eller lign, da vibrationerne bliver ulidelige.

Undgå at placere den ved befolkede rum

Undgå så vidt muligt at placere udedelen lige ved et vindue eller soveværelset og hyppige opholdsrum for at minimere mulige støjgener.

Placér varmepumpens udedel mindst 10 cm over jorden

Foruden at kunne mindske vibrationer og dermed mindske støj, så vil du også kunne forhindre, at der vil blive dannet kondens under varmepumpen, hvis den placeres mindst 10 cm over jorden. Hvis varmepumpen ikke bliver hævet, så vil der især om vinteren kunne lægge sig meget kondensvand under varmepumpen, hvilket bør undgås. 

Placér varmepumpens indedel i rummet med det største opvarmningsbehov

Et andet godt tip vedr. varmepumpe placering går på at placere varmepumpens indedel i det rum, der har det største opvarmningsbehov. Rummet med det største opvarmningsbehov vil typisk være et større rum som f.eks. køkkenet. Det kunne også være i stuen, men da stuen er et hyppigt anvendt opholdsrum for de fleste, så er det ikke altid hensigtsmæssigt grundet mulige støjgener.

Et rum kan potentielt blive for lille til, at en indedel kan fungere, hvorfor den bør placeres i et af de største rum i hjemmet.

Luft til vand varmepumpe placering

En luft til vand varmepumpe skal naturligvis placeres et sted, hvor den er til minimal gene.

For at minimere rørføring bør indedelen og udedelen være placeret så tæt på hinanden som muligt.

Undgå endvidere, at varmepumpens udedel kommer til at stå for tæt på husmuren eller for tæt på jorden (der må gerne være lidt afstand til begge dele). Optimalt set skal der være 20-40 centimeters afstand fra udedelen til husets ydermur. Undgå også, at forsiden af varmepumpens yderdel blokeres af beplantning eller andet.

Luft til luft varmepumpe placering

En luft til luft varmepumpe skal gerne placeres så højt og centralt som muligt. Placér gerne luft til luft varmepumpens indedel i et større rum med fri luftgennemstrømning. Udedelen skal placeres tæt på indedelen og kan med fordel placeres et solrigt sted for at reducere evt. kondens om vinteren.

Hvis du er i tvivl om, hvordan din luft til luft varmepumpe skal placeres, så kontakt os gerne for vejledning.

Opsummering

Placeringen spiller en rolle i støjniveauet af din varmepumpe, og det anbefales generelt at placere den på semi-blødt underlagsåsom græs, købe en varmepumpeskjuler og placere den væk fra befolkede rum i huset for at undgå så mange støjgener som muligt. Alle de nye varmepumper er dog meget støjsvage, hvorfor den smule støj, der stadig er fra kompressoren, er til at overkomme.

Sådan gør du

Gå via linket eller via knappen herunder til energistyrelsen støjberegner og følg vejledningen på skærmen.

Har du brug for hjælp?

Udfyld formularen og fortæl os, hvordan vi kan hjælpe dig, så giver vi dig et kald.

Ring mig op
+2år-garanti

Privat: 2 års ekstra garanti

Hos Cool Energi får du altid garanti, når du køber en varmepumpe. Men er det ikke tilstrækkeligt, så kan du trygt opgradere din garanti med hele 2 år oveni!

Information ved køb af ekstra garanti

2 års ekstra garanti

OBS: Vær opmærksom på at denne opgradering kun gør sig gældende ved vores luft/vand varmepumper. 2 års ekstra garanti giver god mening, hvis du køber f.eks. en SPRSUN luft til vand varmepumpe med 3 års standard garanti hos os, og gerne vil have den øget. Det kan f.eks. være, hvis du skal bo i boligen i mange år og gerne vil være dækket ind i hvert fald i de 5 år. Valdemar har som standard 8 års garanti for kompletsættet. Her kan du tilkøbe yderligere 2 års garanti og dermed opnå 10 års garanti i alt på dit nye anlæg. Garantien gør sig gældende på alle vores luft til vand varmepumper, og den sikrer dig imod, hvis anlægget fejler i garantiperioden. Bemærk dog, at garantien er betinget af korrekt montering og opsætning af anlægget samt, at der overholdes det årlige eftersyn af varmepumpen.

Vær dækket ind med garantien

Du kan nemt tilføje de 2 års ekstra garanti til din ordrekurv, så du har det hele samlet i din ordreopgørelse. Køb de 2 års ekstra garanti, så du er dækket ind og ved, at vi tager hånd om eventuelle skader og fejl omfattet af garantien på din varmepumpe.

Information ved køb af montering

MONTERING AF LUFT TIL VAND VARMEPUMPE

Vores montage indeholder:
 • Kørsel til dig, med værkstøj og udstyr.
 • Hulboring i mursten, gasbeton eller trævæg.
 • Tilslutning af Plug n’ play boks, buffertank og monoblock med en afstand på max 5 meter.
 • Tilslutning til eksisterende varmesystem. Max. 2 meter rør forbrug mellem buffertank og system.
 • Tilslutning til varmt og koldt vand.
 • Tilslutning til strømforsyning, såfremt det er klargjort før montering.
 • Opstart af varmepumpe
Følgende skal være klargjort inden vi kommer:
 • Der skal være etableret fast underlag i vatter for udedelen med 50cm frirum bagved (støbt, fliser eller lign)
 • Klargjort til afløb ind- og udvendigt (udedel drypper vand, hvorfor afløb anbefales – men ikke et krav fra os)
 • Arbejdet udføres i niveau med fri adgang, hvilket betyder at montøren ikke flytter inde- eller udedel over trapper, ned i kælder eller lign. Er der niveauforskel skal delene være anbragt på monterings stederne før ankomst.
 • El skal være etableret og funktionsdygtigt før ankomst
 • Vi tilbyder ikke at trække rør over lofter, kældre eller nedgravning – dette skal såfremt være gjort og klargjort inden vores ankomst
Bemærk: Vi forbeholder os retten til ikke at udføre montagen, såfremt vores teknikker ikke finder det muligt, grundet omstående konstruktioner eller ikke kan stå inde for installeringen. Rør, afløb og el skal fremstå klar før montering og er alene købers ansvar. Følgende er ikke inkluderet:
 • Evt. ekstra cirkulationspumpe(r) (kan være nødvendigt hvis du ikke har en på dit centralvarme system i forvejen – fx hvis du tidligere har haft gasfyr)
 • El-arbejde
 • Nedtagning og fjernelse af eksisterende opvarmningsform (medmindre dette er tilkøbt)
 • Montage af udstyr købt andetsteds eller lignende.
 • Gravearbejde
 • Kraftigt isoleret rør til nedgravning udendørs
 • Isoleringsarbejde
 • Andet eventuelt materiale forbrug og arbejdstid, ud over det ovenfor anførte, efterfaktureres.
 • Mere end 5 meter rør (udover dette faktureres med 500 kr. / meteren inkl. alt)
 • Arbejde, materialer mv. der ikke indgår i overstående. 
Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres.

Afmontering af gasfyr

 • Bemærk, at vi ikke lukker- og afmelder gassen, dette skal du selv sørge for – Se evt. bygnings/energipuljer der kan dække udgiften hertil
 • Gassen SKAL kunne slukkes indvendigt eller udvendigt ved mur
 • Montøren bortskaffer ikke gasfyret, men afmonterer dette og læsser det gerne på din trailer.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os. 

Afmontering af pillefyr

 • Vi bortskaffer ikke dit pillefyr, men afmonterer det kun.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os.
Du kan læse mere om montering og hvad du bør forberede, før montøren ankommer til din bolig, i denne monteringsoversigt. Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres. Hvis arbejdet ikke kan gennemføres fordi en eller flere af overstående ting ikke er klargjort eller mulige, faktureres forgæves kørsel med 3.500 kr. og evt. bro/færge afgifter.