✔ Nyhed – Få finansiering med attraktiv delbetaling

✔ Varmepumpepuljen er åben, og du kan søge tilskud nu! Ansøg her

DC-inverter varmepumper vs. Tænd-Sluk varmepumper

Varmepumper har gennemgået en gevaldig teknologisk fremgang i de senere år, og en markant forandring er introduktionen af DC-invertere.

Driftsforskelle – Tænd-Sluk varmepumper

Ved de ringere modeller af varmepumper uden DC-inverter kan varmepumpen kun fungere ved én frekvens. Dvs. du vil opleve, at denne type konstant vil køre med samme kW forbrug, hver gang den er i brug. Når den rammer den temperatur, den skal, stopper varmepumpen, og den genstarter ikke igen før temperaturen falder igen. Dette forbruger mere el, men det forringer også varmepumpens levetid med mange start og stops.

Driftsforskelle – DC-inverter varmepumper

Varmepumper med DC-inverter kan automatisk regulere det nødvendige kW behov, hvor den nedjusterer kompressorens hastighed i henhold til temperaturen. Det giver samtidigt en mere stabil temperatur-output. Selv når varmepumpen når den indstillede temperatur, stopper den ikke, men opretholder driften med et lavt energiforbrug. Dette er både en fordel rent økonomisk men også for levetiden.

Opvarmningseffektivitet

Ved stuetemperatur er opvarmningseffektiviteten for tænd-sluk varmepumper og DC-inverter varmepumper ens, men jo lavere temperaturen er, jo tydligere bliver forskellen. Eksempelvis ved 15 til 20 grader er forskellen i varmekapaciteten mellem tænd/sluk varmepumpen og DC-inverter varmepumpe 10 procent. Men denne øges gradvis, idet temperaturen falder, og tager man et eksempel såsom minus 15 grader er varmekapaciteten af DC-​​inverter varmepumpen omkring 60 procent højere end tænd-sluk varmepumpen, og ved minus 25 grader øges forskellen 80 procent. Du vil derfor i høj grad kunne se forskellen i vintermånederne, hvor DC-inverter varmepumpen vil klare sig meget bedre end tænd-sluk varmepumpen uden DC-inverter.

Opsummering

DC-inverter varmepumpen er selvregulerende i energibehovet i henholdt til temperaturen, og den kan selv regulere op eller ned. Har du f.eks. en 12kW varmepumpe men kun behov for 5kW bruger den kun 5kW. Tænd-sluk varmepumpen kører start-stop konstant ved temperatur-ændringer, hvilket er både dyrere og mindre effektivt end DC-inverter varmepumpen, som desuden vil holde længere, da kompressoren ikke belastes nær så meget. Hertil kan man se på indeklimaet, som ved DC-inverter varmepumpen vil være bedre, da den er langt bedre til at holde en konstant temperatur til øget komfort for beboerne.

Har du brug for hjælp?

Udfyld formularen og fortæl os, hvordan vi kan hjælpe dig, så giver vi dig et kald.

Ring mig op
+2år-garanti

2 års ekstra garanti

Hos Cool Energi får du altid garanti, når du køber en varmepumpe. Men er det ikke tilstrækkeligt, så kan du trygt opgradere din garanti med hele 2 år oveni!

Information ved køb af ekstra garanti

2 års ekstra garanti

OBS: Vær opmærksom på at denne opgradering kun gør sig gældende ved vores luft/vand varmepumper. 2 års ekstra garanti giver god mening, hvis du køber f.eks. en SPRSUN luft til vand varmepumpe med 3 års standard garanti hos os, og gerne vil have den øget. Det kan f.eks. være, hvis du skal bo i boligen i mange år og gerne vil være dækket ind i hvert fald i de 5 år. Valdemar har som standard 8 års garanti for kompletsættet. Her kan du tilkøbe yderligere 2 års garanti og dermed opnå 10 års garanti i alt på dit nye anlæg. Garantien gør sig gældende på alle vores luft til vand varmepumper, og den sikrer dig imod, hvis anlægget fejler i garantiperioden. Bemærk dog, at garantien er betinget af korrekt montering og opsætning af anlægget samt, at der overholdes det årlige eftersyn af varmepumpen.

Vær dækket ind med garantien

Du kan nemt tilføje de 2 års ekstra garanti til din ordrekurv, så du har det hele samlet i din ordreopgørelse. Køb de 2 års ekstra garanti, så du er dækket ind og ved, at vi tager hånd om eventuelle skader og fejl omfattet af garantien på din varmepumpe.

Information ved køb af montering

MONTERING AF LUFT TIL VAND VARMEPUMPE

Vores montage indeholder:
 • Kørsel til dig, med værkstøj og udstyr.
 • Hulboring i mursten, gasbeton eller trævæg.
 • Tilslutning af Plug n’ play boks, buffertank og monoblock med en afstand på max 5 meter.
 • Tilslutning til eksisterende varmesystem. Max. 2 meter rør forbrug mellem buffertank og system.
 • Tilslutning til varmt og koldt vand.
 • Tilslutning til strømforsyning, såfremt det er klargjort før montering.
 • Opstart af varmepumpe
Følgende skal være klargjort inden vi kommer:
 • Der skal være etableret fast underlag i vatter for udedelen med 50cm frirum bagved (støbt, fliser eller lign)
 • Klargjort til afløb ind- og udvendigt (udedel drypper vand, hvorfor afløb anbefales – men ikke et krav fra os)
 • Arbejdet udføres i niveau med fri adgang, hvilket betyder at montøren ikke flytter inde- eller udedel over trapper, ned i kælder eller lign. Er der niveauforskel skal delene være anbragt på monterings stederne før ankomst.
 • El skal være etableret og funktionsdygtigt før ankomst
 • Vi tilbyder ikke at trække rør over lofter, kældre eller nedgravning – dette skal såfremt være gjort og klargjort inden vores ankomst
Bemærk: Vi forbeholder os retten til ikke at udføre montagen, såfremt vores teknikker ikke finder det muligt, grundet omstående konstruktioner eller ikke kan stå inde for installeringen. Rør, afløb og el skal fremstå klar før montering og er alene købers ansvar. Følgende er ikke inkluderet:
 • Evt. ekstra cirkulationspumpe(r) (kan være nødvendigt hvis du ikke har en på dit centralvarme system i forvejen – fx hvis du tidligere har haft gasfyr)
 • El-arbejde
 • Nedtagning og fjernelse af eksisterende opvarmningsform (medmindre dette er tilkøbt)
 • Montage af udstyr købt andetsteds eller lignende.
 • Gravearbejde
 • Kraftigt isoleret rør til nedgravning udendørs
 • Isoleringsarbejde
 • Andet eventuelt materiale forbrug og arbejdstid, ud over det ovenfor anførte, efterfaktureres.
 • Mere end 5 meter rør (udover dette faktureres med 500 kr. / meteren inkl. alt)
 • Arbejde, materialer mv. der ikke indgår i overstående. 
Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres.

Afmontering af gasfyr

 • Bemærk, at vi ikke lukker- og afmelder gassen, dette skal du selv sørge for – Se evt. bygnings/energipuljer der kan dække udgiften hertil
 • Gassen SKAL kunne slukkes indvendigt eller udvendigt ved mur
 • Montøren bortskaffer ikke gasfyret, men afmonterer dette og læsser det gerne på din trailer.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os. 

Afmontering af pillefyr

 • Vi bortskaffer ikke dit pillefyr, men afmonterer det kun.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os.
Du kan læse mere om montering og hvad du bør forberede, før montøren ankommer til din bolig, i denne monteringsoversigt. Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres. Hvis arbejdet ikke kan gennemføres fordi en eller flere af overstående ting ikke er klargjort eller mulige, faktureres forgæves kørsel med 3.500 kr. og evt. bro/færge afgifter.