Dansk forretning | Prisgaranti på alle varmepumper og tilbehør! | Se leveringsstatus
Dansk forretning | Prisgaranti på alle varmepumper og tilbehør! | Se leveringsstatus
Kan en varmepumpe betale sig?
Det er dyrere end nogensinde før at opvarme boligen, og derfor er det hensigtsmæssigt at kigge efter en billigere og mere klimavenlig opvarmningsform. Det er især relevant at overveje at skifte opvarmningsform for de danskere, der har oliefyr eller gasfyr, som er nogle af de mest belastende opvarmningsformer for både økonomien og miljøet. Et godt alternativ er en varmepumpe, men hvor store besparelser kan der opnås på varmeregningen, og er en varmepumpe altid en god investering? Det dykker vi ned i, i denne artikel.
I dette indlæg gennemgås:
En varmepumpe er en god investering i mange tilfælde
Det kan i langt de fleste tilfælde betale sig at investere i en varmepumpe, men der er selvfølgelig ingen regler uden undtagelser.
Om det kan betale sig afhænger af flere forskellige individuelle faktorer. Det afhænger ikke mindst af din nuværende varmekilde. Det har nemlig afgørende betydning, om din nuværende varmekilde er naturgas, solvarme, oliefyr, træpillefyr, elvarme eller noget helt sjette. Hvis du allerede har en billig energikilde, så er det ikke sikkert, at du vil kunne reducere dine varmeudgifter så meget ved at få installeret en varmepumpe.
En varmepumpe giver ikke desto mindre billig varme året rundt, og sammenligner man f.eks. med opvarmning med naturgas, så kan der spares omkring 50 % på varmeregningen. Endnu større kan besparelsen være, hvis du i dag anvender oliefyr (op til 55 % besparelse) eller elvarme (op til 60 % besparelse). Med så store varmebesparelser vil en varmepumpe ofte kunne tjene sig selv hjem inden for relativt få år.
Det betaler sig at købe en varmepumpe trods stigende elpriser
En varmepumpe bruger strøm for at producere varme, og derfor vil de stigende elpriser måske bekymre dig. For kan det i virkeligheden betale sig at investere i en varmepumpe, når elpriserne er så høje, som de er?
De stigende elpriser betyder naturligvis, at en varmepumpe bliver dyrere i drift, men da varmepumper i forvejen er markant mere energieffektive end bl.a. gas- og oliefyr, så vil der fortsat være store besparelser i vente for de fleste, der investerer i en varmepumpe.
Varmepumpen er også en god investering med klimabrillerne på
En varmepumpe kan ikke blot betale sig for pengepungen, men også for klimaet. Du tager nemlig et stort miljøansvar, når du skifter dit oliefyr eller gasfyr ud med en varmepumpe. Varmepumper hører nemlig til blandt de varmekilder, der har den laveste CO2-udledning. Du kan dermed opvarme din bolig med god samvittighed over for både din privatøkonomi og klimaet, hvis du vælger at få en varmepumpe.
Besparelse ved varmepumpe
Vi har nu slået fast, at der i mange tilfælde er penge at spare ved at få en varmepumpe, men hvor store besparelser kan man forvente?
Hvor meget du kan spare afhænger af, hvilken varmekilde du skifter til og fra. Endvidere afhænger det af din årlige varmeudgift. Som nævnt tidligere vil du kunne spare helt op til 60 % på varmeregningen hvert år.
Hvor hurtigt vil en varmepumpe tjene sig selv hjem?
Hvornår din varmepumpe har tjent sig selv hjem afhænger igen af, hvilken energikilde du skifter fra. Typisk vil investeringen være tjent hjem i løbet af 6-7 år normalt, men dette kan ændrer sig markant alt efter markedet, og nu er det måske kun 1-2 år.