✔ Nyhed – Få finansiering med attraktiv delbetaling

✔ Varmepumpepuljen er åben, og du kan søge tilskud nu! Ansøg her

Kan en varmepumpe betale sig?

Det er dyrere end nogensinde før at opvarme boligen, og derfor er det hensigtsmæssigt at kigge efter en billigere og mere klimavenlig opvarmningsform. Det er især relevant at overveje at skifte opvarmningsform for de danskere, der har oliefyr eller gasfyr, som er nogle af de mest belastende opvarmningsformer for både økonomien og miljøet. Et godt alternativ er en varmepumpe, men hvor store besparelser kan der opnås på varmeregningen, og er en varmepumpe altid en god investering? Det dykker vi ned i, i denne artikel.

En varmepumpe er en god investering i mange tilfælde

Det kan i langt de fleste tilfælde betale sig at investere i en varmepumpe, men der er selvfølgelig ingen regler uden undtagelser.

Om det kan betale sig afhænger af flere forskellige individuelle faktorer. Det afhænger ikke mindst af din nuværende varmekilde. Det har nemlig afgørende betydning, om din nuværende varmekilde er naturgas, solvarme, oliefyr, træpillefyr, elvarme eller noget helt sjette. Hvis du allerede har en billig energikilde, så er det ikke sikkert, at du vil kunne reducere dine varmeudgifter så meget ved at få installeret en varmepumpe.

En varmepumpe giver ikke desto mindre billig varme året rundt, og sammenligner man f.eks. med opvarmning med naturgas, så kan der spares omkring 50 % på varmeregningen. Endnu større kan besparelsen være, hvis du i dag anvender oliefyr (op til 55 % besparelse) eller elvarme (op til 60 % besparelse). Med så store varmebesparelser vil en varmepumpe ofte kunne tjene sig selv hjem inden for relativt få år.

Det betaler sig at købe en varmepumpe trods stigende elpriser

En varmepumpe bruger strøm for at producere varme, og derfor vil de stigende elpriser måske bekymre dig. For kan det i virkeligheden betale sig at investere i en varmepumpe, når elpriserne er så høje, som de er?

De stigende elpriser betyder naturligvis, at en varmepumpe bliver dyrere i drift, men da varmepumper i forvejen er markant mere energieffektive end bl.a. gas- og oliefyr, så vil der fortsat være store besparelser i vente for de fleste, der investerer i en varmepumpe. 

Varmepumpen er også en god investering med klimabrillerne på

En varmepumpe kan ikke blot betale sig for pengepungen, men også for klimaet. Du tager nemlig et stort miljøansvar, når du skifter dit oliefyr eller gasfyr ud med en varmepumpe. Varmepumper hører nemlig til blandt de varmekilder, der har den laveste CO2-udledning. Du kan dermed opvarme din bolig med god samvittighed over for både din privatøkonomi og klimaet, hvis du vælger at få en varmepumpe.

Besparelse ved varmepumpe

Vi har nu slået fast, at der i mange tilfælde er penge at spare ved at få en varmepumpe, men hvor store besparelser kan man forvente?

Hvor meget du kan spare afhænger af, hvilken varmekilde du skifter til og fra. Endvidere afhænger det af din årlige varmeudgift. Som nævnt tidligere vil du kunne spare helt op til 60 % på varmeregningen hvert år.

Hvor hurtigt vil en varmepumpe tjene sig selv hjem?

Hvornår din varmepumpe har tjent sig selv hjem afhænger igen af, hvilken energikilde du skifter fra. Typisk vil investeringen være tjent hjem i løbet af 6-7 år normalt, men dette kan ændrer sig markant alt efter markedet, og nu er det måske kun 1-2 år.

Har du brug for hjælp?

Udfyld formularen og fortæl os, hvordan vi kan hjælpe dig, så giver vi dig et kald.

Ring mig op
+2år-garanti

Privat: 2 års ekstra garanti

Hos Cool Energi får du altid garanti, når du køber en varmepumpe. Men er det ikke tilstrækkeligt, så kan du trygt opgradere din garanti med hele 2 år oveni!

Information ved køb af ekstra garanti

2 års ekstra garanti

OBS: Vær opmærksom på at denne opgradering kun gør sig gældende ved vores luft/vand varmepumper. 2 års ekstra garanti giver god mening, hvis du køber f.eks. en SPRSUN luft til vand varmepumpe med 3 års standard garanti hos os, og gerne vil have den øget. Det kan f.eks. være, hvis du skal bo i boligen i mange år og gerne vil være dækket ind i hvert fald i de 5 år. Valdemar har som standard 8 års garanti for kompletsættet. Her kan du tilkøbe yderligere 2 års garanti og dermed opnå 10 års garanti i alt på dit nye anlæg. Garantien gør sig gældende på alle vores luft til vand varmepumper, og den sikrer dig imod, hvis anlægget fejler i garantiperioden. Bemærk dog, at garantien er betinget af korrekt montering og opsætning af anlægget samt, at der overholdes det årlige eftersyn af varmepumpen.

Vær dækket ind med garantien

Du kan nemt tilføje de 2 års ekstra garanti til din ordrekurv, så du har det hele samlet i din ordreopgørelse. Køb de 2 års ekstra garanti, så du er dækket ind og ved, at vi tager hånd om eventuelle skader og fejl omfattet af garantien på din varmepumpe.

Information ved køb af montering

MONTERING AF LUFT TIL VAND VARMEPUMPE

Vores montage indeholder:
 • Kørsel til dig, med værkstøj og udstyr.
 • Hulboring i mursten, gasbeton eller trævæg.
 • Tilslutning af Plug n’ play boks, buffertank og monoblock med en afstand på max 5 meter.
 • Tilslutning til eksisterende varmesystem. Max. 2 meter rør forbrug mellem buffertank og system.
 • Tilslutning til varmt og koldt vand.
 • Tilslutning til strømforsyning, såfremt det er klargjort før montering.
 • Opstart af varmepumpe
Følgende skal være klargjort inden vi kommer:
 • Der skal være etableret fast underlag i vatter for udedelen med 50cm frirum bagved (støbt, fliser eller lign)
 • Klargjort til afløb ind- og udvendigt (udedel drypper vand, hvorfor afløb anbefales – men ikke et krav fra os)
 • Arbejdet udføres i niveau med fri adgang, hvilket betyder at montøren ikke flytter inde- eller udedel over trapper, ned i kælder eller lign. Er der niveauforskel skal delene være anbragt på monterings stederne før ankomst.
 • El skal være etableret og funktionsdygtigt før ankomst
 • Vi tilbyder ikke at trække rør over lofter, kældre eller nedgravning – dette skal såfremt være gjort og klargjort inden vores ankomst
Bemærk: Vi forbeholder os retten til ikke at udføre montagen, såfremt vores teknikker ikke finder det muligt, grundet omstående konstruktioner eller ikke kan stå inde for installeringen. Rør, afløb og el skal fremstå klar før montering og er alene købers ansvar. Følgende er ikke inkluderet:
 • Evt. ekstra cirkulationspumpe(r) (kan være nødvendigt hvis du ikke har en på dit centralvarme system i forvejen – fx hvis du tidligere har haft gasfyr)
 • El-arbejde
 • Nedtagning og fjernelse af eksisterende opvarmningsform (medmindre dette er tilkøbt)
 • Montage af udstyr købt andetsteds eller lignende.
 • Gravearbejde
 • Kraftigt isoleret rør til nedgravning udendørs
 • Isoleringsarbejde
 • Andet eventuelt materiale forbrug og arbejdstid, ud over det ovenfor anførte, efterfaktureres.
 • Mere end 5 meter rør (udover dette faktureres med 500 kr. / meteren inkl. alt)
 • Arbejde, materialer mv. der ikke indgår i overstående. 
Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres.

Afmontering af gasfyr

 • Bemærk, at vi ikke lukker- og afmelder gassen, dette skal du selv sørge for – Se evt. bygnings/energipuljer der kan dække udgiften hertil
 • Gassen SKAL kunne slukkes indvendigt eller udvendigt ved mur
 • Montøren bortskaffer ikke gasfyret, men afmonterer dette og læsser det gerne på din trailer.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os. 

Afmontering af pillefyr

 • Vi bortskaffer ikke dit pillefyr, men afmonterer det kun.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os.
Du kan læse mere om montering og hvad du bør forberede, før montøren ankommer til din bolig, i denne monteringsoversigt. Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres. Hvis arbejdet ikke kan gennemføres fordi en eller flere af overstående ting ikke er klargjort eller mulige, faktureres forgæves kørsel med 3.500 kr. og evt. bro/færge afgifter.