✔ Nyhed – Få finansiering med attraktiv delbetaling

✔ Varmepumpepuljen er åben, og du kan søge tilskud nu! Ansøg her

Hvor stor varmepumpe?

For at finde den helt rigtige varmepumpe til din bolig skal du tage højde for mange faktorer. Hvad angår den ideelle varmepumpe størrelse skal du bl.a. tage højde for boligens areal, isoleringsgrad, antal etager og meget mere. Listen over ting, du skal have med i dit regnestykke er lang, men hos coolenergi.dk hjælper vi dig selvfølgelig med at finde den rette størrelse. Nedenfor kan du læse alt om, hvor stor din varmepumpe skal være.

Hvilken størrelse varmepumpe skal jeg vælge?

Det er hverken hensigtsmæssigt at vælge en for stor eller for lille varmepumpe. Særligt problematisk vil det være, hvis varmepumpen er for lille, da det vil betyde, at varmepumpen kommer på overarbejde, og at det vil være nødvendigt at supplere med el. Dette vil helt naturligt have en negativ indvirkning på dine energiomkostninger.

Du vil dog relativt let kunne finde en varmepumpe i en passende størrelse, hvis du blot er bevidst om, hvilke faktorer der har betydning for dette. Helt overordnet handler det om, at du skal finde en varmepumpe, der passer til jeres bolig og varmebehov.

Den perfekte størrelse varmepumpe til din bolig afhænger i høj grad af følgende:

 • Størrelsen på din bolig
 • Boligens isolering (en dårligt isoleret bolig stiller højere krav til varmepumpen)
 • Antal etager
 • Antal personer i husstanden
 • Dit energiforbrug i kWh pr. kvm. (find dine seneste elregninger frem og beregn dette)

Jo større boligen er, og jo dårligere isoleret den er, desto større en varmepumpe skal du vælge. Samtidig skal der tages højde for de øvrige faktorer.

Brug vores beregner til at finde den rette varmepumpe størrelse

Vi ved, at det kan være udfordrende at finde den helt rigtige størrelse varmepumpe. Af følgende grund har vi udviklet en varmepumpe beregner, som du kvit og frit kan benytte dig af. Beregningen er naturligvis blot vejledende, men den vil give dig en god idé om, hvilken varmepumpe der vil passe til dig og din bolig.

Har størrelsen på varmepumpen betydning for mine tilskudsmuligheder?

Du kan få tilskud til luft til vand varmepumper, hvis den givne varmepumpe opfylder de gældende krav, herunder ang. energimærkning. Det er muligt at få tilskud til varmepumper – små som store.

Tilskuddets størrelse kommer bl.a. an på energimærket, og hvor stort at areal varmepumpen skal dække.

Luft til vand varmepumpe størrelse

Hvor stor skal en luft til vand varmepumpe være?

Det er et af de ofte stillede spørgsmål blandt forbrugere, der er på udkig efter en luft til vand varmepumpe. Der findes forskellige metoder til at beregne den ideelle varmepumpestørrelse. I stedet for at lave komplicerede regnestykker, så vil vi gerne råde dig til at bruge vores beregner. Hvis du kender dit energiforbrug i kWh pr. kvm., vil du dog kunne beregne, hvor stor din luft til vand varmepumpe skal være. Igen skal der dog tages højde for husets størrelse, alder og isoleringsgrad for blot at nævne et par vigtige faktorer.

Luft til luft varmepumpe størrelse

En luft til luft varmepumpe er bl.a. et godt valg til sommerhuset, annekset, kolonihavehuset og i mange andre tilfælde. Også ved denne type varmepumpe er det vigtigt at få valgt den rette størrelse, så du kan opnå den bedst mulige opvarmningsøkonomi.

Opsummering

Hvor stor en varmepumpe du skal vælge afhænger foruden boligens størrelse og isolering af, om du blot vil bruge varmepumpen som et supplement til en anden opvarmningsform, eller om varmepumpen skal opvarme boligen alene.

Har du brug for hjælp?

Udfyld formularen og fortæl os, hvordan vi kan hjælpe dig, så giver vi dig et kald.

Ring mig op
+2år-garanti

Privat: 2 års ekstra garanti

Hos Cool Energi får du altid garanti, når du køber en varmepumpe. Men er det ikke tilstrækkeligt, så kan du trygt opgradere din garanti med hele 2 år oveni!

Information ved køb af ekstra garanti

2 års ekstra garanti

OBS: Vær opmærksom på at denne opgradering kun gør sig gældende ved vores luft/vand varmepumper. 2 års ekstra garanti giver god mening, hvis du køber f.eks. en SPRSUN luft til vand varmepumpe med 3 års standard garanti hos os, og gerne vil have den øget. Det kan f.eks. være, hvis du skal bo i boligen i mange år og gerne vil være dækket ind i hvert fald i de 5 år. Valdemar har som standard 8 års garanti for kompletsættet. Her kan du tilkøbe yderligere 2 års garanti og dermed opnå 10 års garanti i alt på dit nye anlæg. Garantien gør sig gældende på alle vores luft til vand varmepumper, og den sikrer dig imod, hvis anlægget fejler i garantiperioden. Bemærk dog, at garantien er betinget af korrekt montering og opsætning af anlægget samt, at der overholdes det årlige eftersyn af varmepumpen.

Vær dækket ind med garantien

Du kan nemt tilføje de 2 års ekstra garanti til din ordrekurv, så du har det hele samlet i din ordreopgørelse. Køb de 2 års ekstra garanti, så du er dækket ind og ved, at vi tager hånd om eventuelle skader og fejl omfattet af garantien på din varmepumpe.

Information ved køb af montering

MONTERING AF LUFT TIL VAND VARMEPUMPE

Vores montage indeholder:
 • Kørsel til dig, med værkstøj og udstyr.
 • Hulboring i mursten, gasbeton eller trævæg.
 • Tilslutning af Plug n’ play boks, buffertank og monoblock med en afstand på max 5 meter.
 • Tilslutning til eksisterende varmesystem. Max. 2 meter rør forbrug mellem buffertank og system.
 • Tilslutning til varmt og koldt vand.
 • Tilslutning til strømforsyning, såfremt det er klargjort før montering.
 • Opstart af varmepumpe
Følgende skal være klargjort inden vi kommer:
 • Der skal være etableret fast underlag i vatter for udedelen med 50cm frirum bagved (støbt, fliser eller lign)
 • Klargjort til afløb ind- og udvendigt (udedel drypper vand, hvorfor afløb anbefales – men ikke et krav fra os)
 • Arbejdet udføres i niveau med fri adgang, hvilket betyder at montøren ikke flytter inde- eller udedel over trapper, ned i kælder eller lign. Er der niveauforskel skal delene være anbragt på monterings stederne før ankomst.
 • El skal være etableret og funktionsdygtigt før ankomst
 • Vi tilbyder ikke at trække rør over lofter, kældre eller nedgravning – dette skal såfremt være gjort og klargjort inden vores ankomst
Bemærk: Vi forbeholder os retten til ikke at udføre montagen, såfremt vores teknikker ikke finder det muligt, grundet omstående konstruktioner eller ikke kan stå inde for installeringen. Rør, afløb og el skal fremstå klar før montering og er alene købers ansvar. Følgende er ikke inkluderet:
 • Evt. ekstra cirkulationspumpe(r) (kan være nødvendigt hvis du ikke har en på dit centralvarme system i forvejen – fx hvis du tidligere har haft gasfyr)
 • El-arbejde
 • Nedtagning og fjernelse af eksisterende opvarmningsform (medmindre dette er tilkøbt)
 • Montage af udstyr købt andetsteds eller lignende.
 • Gravearbejde
 • Kraftigt isoleret rør til nedgravning udendørs
 • Isoleringsarbejde
 • Andet eventuelt materiale forbrug og arbejdstid, ud over det ovenfor anførte, efterfaktureres.
 • Mere end 5 meter rør (udover dette faktureres med 500 kr. / meteren inkl. alt)
 • Arbejde, materialer mv. der ikke indgår i overstående. 
Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres.

Afmontering af gasfyr

 • Bemærk, at vi ikke lukker- og afmelder gassen, dette skal du selv sørge for – Se evt. bygnings/energipuljer der kan dække udgiften hertil
 • Gassen SKAL kunne slukkes indvendigt eller udvendigt ved mur
 • Montøren bortskaffer ikke gasfyret, men afmonterer dette og læsser det gerne på din trailer.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os. 

Afmontering af pillefyr

 • Vi bortskaffer ikke dit pillefyr, men afmonterer det kun.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os.
Du kan læse mere om montering og hvad du bør forberede, før montøren ankommer til din bolig, i denne monteringsoversigt. Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres. Hvis arbejdet ikke kan gennemføres fordi en eller flere af overstående ting ikke er klargjort eller mulige, faktureres forgæves kørsel med 3.500 kr. og evt. bro/færge afgifter.