Dansk forretning | Prisgaranti på alle varmepumper og tilbehør! | Se leveringsstatus
7 fordele ved at skifte til varmepumpe
Der kan være mange fordele ved at skifte din primære varmekilde ud med en varmepumpe både for miljøet og for din tegnebog. Med tidens høje energipriser, er det en no-brainer for beboere i provinsen og yderområderne, hvor en effektiv varmekilde såsom fjernvarme ikke er en mulighed.
I artiklen gennemgås:
Øget varmeeffektivitet
Sammenlignet med mange traditionelle varmekilder, såsom pillefyr, oliefyr og træ, er varmepumper langt mere effektive i energiudnyttelsen. Varmepumper vil spare dig op mod halvdelen af dine varmeudgifter grundet dets enorme energi-output kontra driftsomkostningerne. Nogle varmepumper bruger op mod 6 gange så få ressourcer som dit gamle fyr. Varmepumper har desuden utrolig lang levetid på op mod 50 år. Hvad enten du vælger en luft til luft varmepumpe til værkstedet eller sommerhuset, eller du vælger en luft til vand varmepumpe til boligen, så vil din varmeregning på sigt blive markant lavere, og dit anlæg vil langsomt tjene sig selv hjem.
Forbedrer indeklimaet
En god luft til luft varmepumpe kan forbedre indeklimaet ved effektivt at distribuere luften rundt i lokalet, og den filtrerer luften og affugter indeklimaet. Luft til luft varmepumper arbejder desuden ved et lavere støjniveau end f.eks. en opvaskemaskine, så det er ikke noget, du bemærker i dit hjem, og en luft til vand varmepumpe vil du slet ikke bemærke støjmæssigt indenfor.
Reducerer CO2 aftrykket
Varmepumper bidrager til den grønne omstilling ved at være helt eco-friendly. Da der ikke bruges fossile brændstoffer til at opererer varmepumpen, er udledningen ligeledes minimal, og ingen CO2 gasser udledes direkte ud i atmosfæren.
Minimal vedligeholdelse
En varmepumpe er utrolig driftssikker og kræver minimal vedligeholdelse. De kræver blot et service-tjek en gang om året per lovkrav. Tager du f.eks. et pillefyr, er der løbende vedligehold med at få skorstensfejer ud, rengøre fyret for aske samt udskiftning af dele løbende, som er resultat af alment slid, hvor du også skal have en tekniker ud. Dette sparer du med en varmepumpe.
Nem montering
En varmepumpe er meget nemmere at montere end f.eks. et pillefyr, oliefyr etc. Ved en luft til luft varmepumpe, kan du f.eks. selv opsætte varmepumpens indedel og udedel selv. Du skal blot have en autoriseret montør til at tilslutte anlægget, og dette er også meget hurtigt for vedkommende at gøre. Du sparer derfor tid og penge ved at skifte det gamle/nye fyr ud med en effektiv varmepumpe.
Kan fungere som aircondition
En moderne luft til luft varmepumpe kan fungere som aircondition, hvor den effektivt kan afkøle boligen foruden at opvarme den. Du sparer derfor endnu mere ved kun at have ét anlæg frem for to. Dette er især effektivt i sommerhuse, værksteder og lign. hvor sommervarmen kan tage til, og indeklimaet bliver meget lummert og tungt.
Nyere varmepumper er bygget til at klare vinteren
Ældre varmepumper kan have svært ved at klare en hård frost, og i Danmark er det 50/50 om vinteren bliver mild eller hård. De nyere varmepumper vil ofte have muligheden for at forkorte afrimningen ved hjælp af overskudsvarmen fra kompressoren.
Opsummering
Der er mange fordele og ikke mindst penge at spare ved at skifte til en varmepumpe, hvis du har et fyr som primære varmekilde nu. Udover en øget varmeffektivitet, forbedrer du indeklimaet, reducerer Co2 aftrykket og sparer stort på din varmeregning.
Varmepumpen er forholdsvis nem at montere og kræver minimal vedligeholdelse, hvorfor du også sparer driftsomkostninger og i stedet kan høste energien, der kan være 6 gange højere end varmepumpeforbruget. En lille ekstranote er, at når du skifter til en varmepumpe, betragtes du som elvarmekunde, hvorfor du får lavere strøm. Det er dog vigtigt, at du får monteret anlægget korrekt, så du opnår maksimal udnyttelse og mest mulig besparelse.