Dansk forretning | Prisgaranti på alle varmepumper og tilbehør! | Se leveringsstatus
Dansk forretning | Prisgaranti på alle varmepumper og tilbehør! | Se leveringsstatus
Tre gængse myter om varmepumper
Hvis du i årevis har været glad for dit fyr, hvad enten det er piller, olie eller gas, så har du muligvis nogle forbehold ved at skifte til et helt nyt system. Giver det overhovedet mening for mig, og er det for bøvlet? Svaret er ja, det giver super god mening, hvis du har et lidt ældre fyr, og nej, det er ikke spor bøvlet. Læs også 7 fordele ved at skifte til varmepumpe.
Myte #1 – Varmepumper fungerer ikke ved hård kulde
Du har sikkert hørt udsagn om, at varmepumper ikke kan klare hård kulde, og så tænker du; jamen det har vi jo af og til i Danmark. Realiteten er dog en helt anden. Den myte stammer helt tilbage fra 80érne, hvor varmepumpeteknologien haltede efter og ikke kunne håndtere hård kulde. I dag er teknologien blevet så god og effektiv, at du kan opvarme dit hus i -30 graders kulde, hvis dit hus er nogenlunde godt isoleret, og du vil generelt opleve, at vor tids elektriske varmepumper ikke svigter dig om vinteren og slet ikke i det danske klima. En god luft til vand varmepumpe med brugsvand giver dig varmt vand og luft hele året rundt uden bøvl.
Myte #2 – Det er dyrere at opvarme med el end fossile brændstoffer
Nok har elpriserne taget et nøk opad i den seneste tid, men hvis du har den rigtige teknologi, er dette udsagn på ingen måde sandt – tværtimod. Tidligere var det sådan, at man hentydede til elektriske fyr, som var meget dyre at have til at køre og opvarme huset. Dette er ikke tilfældet med en elektrisk varmepumpe, som er meget mere effektiv og typisk vil generere 5 gange så meget el, som den forbruger i drift. Varmepumpen skal ikke konvertere fossile brændstoffer men tager blot luften udefra og udvinder varmen til boligen indenfor.
Myte #3 – Varmepumper er alt for dyre
Man kan sige, at jo, nogle varmepumper kan godt virke dyre ved første øjekast, men dette er kortsynet. I det lange løb giver det mening økonomisk med de besparelser du får på energiregningen og minimale driftsomkostninger. Du skal også huske på, at du med f.eks. en luft til luft varmepumpe får to funktioner i én. Varmepumpen vil opvarme din bolig om vinteren og afkøle den om sommeren. Du får altså en aircondition indbygget, samtidigt med, du sparer stort på din varmeregning. Ved luft til vand varmepumper sparer du desuden tid og plads ved ikke at skulle sørge for brændsel hele tiden – hvilket tilmed også stiger i pris.
Opsummering
Der er altså nogle myter derude, som ikke længere har sin ret, da varmepumpeteknologien har udviklet sig utroligt meget på kort tid. At skifte til en varmepumpe kan give rigtig god mening, og det er foruden en billig løsning fremadrettet, også en klimamæssig fordel.
Se vores udvalg af varmepumper med prisgaranti.