✔ Nyhed – Få finansiering med attraktiv delbetaling

✔ Varmepumpepuljen er åben, og du kan søge tilskud nu! Ansøg her

Tre gængse myter om varmepumper

Hvis du i årevis har været glad for dit fyr, hvad enten det er piller, olie eller gas, så har du muligvis nogle forbehold ved at skifte til et helt nyt system. Giver det overhovedet mening for mig, og er det for bøvlet? Svaret er ja, det giver super god mening, hvis du har et lidt ældre fyr, og nej, det er ikke spor bøvlet. Læs også 7 fordele ved at skifte til varmepumpe.

Myte #1 – Varmepumper fungerer ikke ved hård kulde

Du har sikkert hørt udsagn om, at varmepumper ikke kan klare hård kulde, og så tænker du; jamen det har vi jo af og til i Danmark. Realiteten er dog en helt anden. Den myte stammer helt tilbage fra 80érne, hvor varmepumpeteknologien haltede efter og ikke kunne håndtere hård kulde. I dag er teknologien blevet så god og effektiv, at du kan opvarme dit hus i -30 graders kulde, hvis dit hus er nogenlunde godt isoleret, og du vil generelt opleve, at vor tids elektriske varmepumper ikke svigter dig om vinteren og slet ikke i det danske klima. En god luft til vand varmepumpe med brugsvand giver dig varmt vand og luft hele året rundt uden bøvl.

Myte #2 – Det er dyrere at opvarme med el end fossile brændstoffer

Nok har elpriserne taget et nøk opad i den seneste tid, men hvis du har den rigtige teknologi, er dette udsagn på ingen måde sandt – tværtimod. Tidligere var det sådan, at man hentydede til elektriske fyr, som var meget dyre at have til at køre og opvarme huset. Dette er ikke tilfældet med en elektrisk varmepumpe, som er meget mere effektiv og typisk vil generere 5 gange så meget el, som den forbruger i drift. Varmepumpen skal ikke konvertere fossile brændstoffer men tager blot luften udefra og udvinder varmen til boligen indenfor.

Myte #3 – Varmepumper er alt for dyre

Man kan sige, at jo, nogle varmepumper kan godt virke dyre ved første øjekast, men dette er kortsynet. I det lange løb giver det mening økonomisk med de besparelser du får på energiregningen og minimale driftsomkostninger. Du skal også huske på, at du med f.eks. en luft til luft varmepumpe får to funktioner i én. Varmepumpen vil opvarme din bolig om vinteren og afkøle den om sommeren. Du får altså en aircondition indbygget, samtidigt med, du sparer stort på din varmeregning. Ved luft til vand varmepumper sparer du desuden tid og plads ved ikke at skulle sørge for brændsel hele tiden – hvilket tilmed også stiger i pris.

Opsummering

Der er altså nogle myter derude, som ikke længere har sin ret, da varmepumpeteknologien har udviklet sig utroligt meget på kort tid. At skifte til en varmepumpe kan give rigtig god mening, og det er foruden en billig løsning fremadrettet, også en klimamæssig fordel.

Se vores udvalg af varmepumper med prisgaranti.

Har du brug for hjælp?

Udfyld formularen og fortæl os, hvordan vi kan hjælpe dig, så giver vi dig et kald.

Ring mig op
+2år-garanti

Privat: 2 års ekstra garanti

Hos Cool Energi får du altid garanti, når du køber en varmepumpe. Men er det ikke tilstrækkeligt, så kan du trygt opgradere din garanti med hele 2 år oveni!

Information ved køb af ekstra garanti

2 års ekstra garanti

OBS: Vær opmærksom på at denne opgradering kun gør sig gældende ved vores luft/vand varmepumper. 2 års ekstra garanti giver god mening, hvis du køber f.eks. en SPRSUN luft til vand varmepumpe med 3 års standard garanti hos os, og gerne vil have den øget. Det kan f.eks. være, hvis du skal bo i boligen i mange år og gerne vil være dækket ind i hvert fald i de 5 år. Valdemar har som standard 8 års garanti for kompletsættet. Her kan du tilkøbe yderligere 2 års garanti og dermed opnå 10 års garanti i alt på dit nye anlæg. Garantien gør sig gældende på alle vores luft til vand varmepumper, og den sikrer dig imod, hvis anlægget fejler i garantiperioden. Bemærk dog, at garantien er betinget af korrekt montering og opsætning af anlægget samt, at der overholdes det årlige eftersyn af varmepumpen.

Vær dækket ind med garantien

Du kan nemt tilføje de 2 års ekstra garanti til din ordrekurv, så du har det hele samlet i din ordreopgørelse. Køb de 2 års ekstra garanti, så du er dækket ind og ved, at vi tager hånd om eventuelle skader og fejl omfattet af garantien på din varmepumpe.

Information ved køb af montering

MONTERING AF LUFT TIL VAND VARMEPUMPE

Vores montage indeholder:
 • Kørsel til dig, med værkstøj og udstyr.
 • Hulboring i mursten, gasbeton eller trævæg.
 • Tilslutning af Plug n’ play boks, buffertank og monoblock med en afstand på max 5 meter.
 • Tilslutning til eksisterende varmesystem. Max. 2 meter rør forbrug mellem buffertank og system.
 • Tilslutning til varmt og koldt vand.
 • Tilslutning til strømforsyning, såfremt det er klargjort før montering.
 • Opstart af varmepumpe
Følgende skal være klargjort inden vi kommer:
 • Der skal være etableret fast underlag i vatter for udedelen med 50cm frirum bagved (støbt, fliser eller lign)
 • Klargjort til afløb ind- og udvendigt (udedel drypper vand, hvorfor afløb anbefales – men ikke et krav fra os)
 • Arbejdet udføres i niveau med fri adgang, hvilket betyder at montøren ikke flytter inde- eller udedel over trapper, ned i kælder eller lign. Er der niveauforskel skal delene være anbragt på monterings stederne før ankomst.
 • El skal være etableret og funktionsdygtigt før ankomst
 • Vi tilbyder ikke at trække rør over lofter, kældre eller nedgravning – dette skal såfremt være gjort og klargjort inden vores ankomst
Bemærk: Vi forbeholder os retten til ikke at udføre montagen, såfremt vores teknikker ikke finder det muligt, grundet omstående konstruktioner eller ikke kan stå inde for installeringen. Rør, afløb og el skal fremstå klar før montering og er alene købers ansvar. Følgende er ikke inkluderet:
 • Evt. ekstra cirkulationspumpe(r) (kan være nødvendigt hvis du ikke har en på dit centralvarme system i forvejen – fx hvis du tidligere har haft gasfyr)
 • El-arbejde
 • Nedtagning og fjernelse af eksisterende opvarmningsform (medmindre dette er tilkøbt)
 • Montage af udstyr købt andetsteds eller lignende.
 • Gravearbejde
 • Kraftigt isoleret rør til nedgravning udendørs
 • Isoleringsarbejde
 • Andet eventuelt materiale forbrug og arbejdstid, ud over det ovenfor anførte, efterfaktureres.
 • Mere end 5 meter rør (udover dette faktureres med 500 kr. / meteren inkl. alt)
 • Arbejde, materialer mv. der ikke indgår i overstående. 
Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres.

Afmontering af gasfyr

 • Bemærk, at vi ikke lukker- og afmelder gassen, dette skal du selv sørge for – Se evt. bygnings/energipuljer der kan dække udgiften hertil
 • Gassen SKAL kunne slukkes indvendigt eller udvendigt ved mur
 • Montøren bortskaffer ikke gasfyret, men afmonterer dette og læsser det gerne på din trailer.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os. 

Afmontering af pillefyr

 • Vi bortskaffer ikke dit pillefyr, men afmonterer det kun.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os.
Du kan læse mere om montering og hvad du bør forberede, før montøren ankommer til din bolig, i denne monteringsoversigt. Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres. Hvis arbejdet ikke kan gennemføres fordi en eller flere af overstående ting ikke er klargjort eller mulige, faktureres forgæves kørsel med 3.500 kr. og evt. bro/færge afgifter.