Dansk forretning | Prisgaranti på alle varmepumper og tilbehør! | Se leveringsstatus
Dansk forretning | Prisgaranti på alle varmepumper og tilbehør! | Se leveringsstatus
Varmepumpe forbrug
En varmepumpe, uanset om det er en luft til vand eller luft til luft varmepumpe, er hverken gratis eller billig i drift, men på trods af det er det en yderst energieffektiv måde at opvarme din bolig på. En forklaring følger.
Nedenfor kan du blive lidt klogere på, hvor meget strøm henholdsvis luft til vand og luft til luft varmepumper bruger, og hvordan du beregner, hvornår investeringen er tjent hjem.
Generelt om varmepumpe forbrug
Alle varmepumper er eldrevne, men hvor meget strøm de bruger kan variere markant fra model til model. Det afhænger bl.a. af størrelsen på varmepumpen og af typen. Skifter du fra opvarmning med oliefyr eller gasfyr til opvarmning med varmepumpe, så vil du opleve, at dit elforbrug stiger. Når regnestykket skal gøres op, vil du dog erfare, at en varmepumpe er en både billig og mere klimavenlig opvarmningsform end opvarmning med olie eller gas.
Det typiske elforbrug til en varmepumpe ligger på mellem 4.000 og 8.000 kWh pr. år. Foruden varmepumpens størrelse og type afhænger elforbruget af boligens størrelse og en række andre faktorer.
For at beregne dit varmepumpe forbrug i kroner og ører skal du blot gange kWh-forbruget med kWh-prisen.
Hvor meget strøm bruger en luft til vand varmepumpe?
En luft til vand varmepumpe har et højere strømforbrug end en luft til luft varmepumpe, men til gengæld er denne type varmepumpe mere energieffektiv, hvorfor tilbagebetalingstiden (den tid, det tager for varmepumpen at tjene sig selv hjem) er mere eller mindre den samme. Vær især opmærksom på måleenheder som SCOP og COP, når du skal vurdere, hvor energieffektiv en luft til vand varmepumpe er.
Hvor meget strøm bruger en luft til luft varmepumpe?
En luft til luft varmepumpe er ikke lige så energieffektiv som en luft til vand varmepumpe, men udmærker sig i stedet ved at være billigere i drift. Det reelle strømforbrug kan dog variere fra varmepumpe til varmepumpe og skal beregnes individuelt.