✔ Nyhed – Få finansiering med attraktiv delbetaling

✔ Varmepumpepuljen er åben, og du kan søge tilskud nu! Ansøg her

7 fordele ved at skifte til varmepumpe

Der kan være mange fordele ved at skifte din primære varmekilde ud med en varmepumpe både for miljøet og for din tegnebog. Med tidens høje energipriser, er det en no-brainer for beboere i provinsen og yderområderne, hvor en effektiv varmekilde såsom fjernvarme ikke er en mulighed.

Øget varmeeffektivitet

Sammenlignet med mange traditionelle varmekilder, såsom pillefyr, oliefyr og træ, er varmepumper langt mere effektive i energiudnyttelsen. Varmepumper vil spare dig op mod halvdelen af dine varmeudgifter grundet dets enorme energi-output kontra driftsomkostningerne. Nogle varmepumper bruger op mod 6 gange så få ressourcer som dit gamle fyr. Varmepumper har desuden utrolig lang levetid på op mod 50 år. Hvad enten du vælger en luft til luft varmepumpe til værkstedet eller sommerhuset, eller du vælger en luft til vand varmepumpe til boligen, så vil din varmeregning på sigt blive markant lavere, og dit anlæg vil langsomt tjene sig selv hjem.

Forbedrer indeklimaet

En god luft til luft varmepumpe kan forbedre indeklimaet ved effektivt at distribuere luften rundt i lokalet, og den filtrerer luften og affugter indeklimaet. Luft til luft varmepumper arbejder desuden ved et lavere støjniveau end f.eks. en opvaskemaskine, så det er ikke noget, du bemærker i dit hjem, og en luft til vand varmepumpe vil du slet ikke bemærke støjmæssigt indenfor.

Reducerer CO2 aftrykket

Varmepumper bidrager til den grønne omstilling ved at være helt eco-friendly. Da der ikke bruges fossile brændstoffer til at opererer varmepumpen, er udledningen ligeledes minimal, og ingen CO2 gasser udledes direkte ud i atmosfæren.

Minimal vedligeholdelse

En varmepumpe er utrolig driftssikker og kræver minimal vedligeholdelse. De kræver blot et service-tjek en gang om året per lovkrav. Tager du f.eks. et pillefyr, er der løbende vedligehold med at få skorstensfejer ud, rengøre fyret for aske samt udskiftning af dele løbende, som er resultat af alment slid, hvor du også skal have en tekniker ud. Dette sparer du med en varmepumpe.

Nem montering

En varmepumpe er meget nemmere at montere end f.eks. et pillefyr, oliefyr etc. Ved en luft til luft varmepumpe, kan du f.eks. selv opsætte varmepumpens indedel og udedel selv. Du skal blot have en autoriseret montør til at tilslutte anlægget, og dette er også meget hurtigt for vedkommende at gøre. Du sparer derfor tid og penge ved at skifte det gamle/nye fyr ud med en effektiv varmepumpe.

Kan fungere som aircondition

En moderne luft til luft varmepumpe kan fungere som aircondition, hvor den effektivt kan afkøle boligen foruden at opvarme den. Du sparer derfor endnu mere ved kun at have ét anlæg frem for to. Dette er især effektivt i sommerhuse, værksteder og lign. hvor sommervarmen kan tage til, og indeklimaet bliver meget lummert og tungt.

Nyere varmepumper er bygget til at klare vinteren

Ældre varmepumper kan have svært ved at klare en hård frost, og i Danmark er det 50/50 om vinteren bliver mild eller hård. De nyere varmepumper vil ofte have muligheden for at forkorte afrimningen ved hjælp af overskudsvarmen fra kompressoren.

Opsummering

Der er mange fordele og ikke mindst penge at spare ved at skifte til en varmepumpe, hvis du har et fyr som primære varmekilde nu. Udover en øget varmeffektivitet, forbedrer du indeklimaet, reducerer Co2 aftrykket og sparer stort på din varmeregning.

Varmepumpen er forholdsvis nem at montere og kræver minimal vedligeholdelse, hvorfor du også sparer driftsomkostninger og i stedet kan høste energien, der kan være 6 gange højere end varmepumpeforbruget. En lille ekstranote er, at når du skifter til en varmepumpe, betragtes du som elvarmekunde, hvorfor du får lavere strøm. Det er dog vigtigt, at du får monteret anlægget korrekt, så du opnår maksimal udnyttelse og mest mulig besparelse.

Har du brug for hjælp?

Udfyld formularen og fortæl os, hvordan vi kan hjælpe dig, så giver vi dig et kald.

Ring mig op
+2år-garanti

Privat: 2 års ekstra garanti

Hos Cool Energi får du altid garanti, når du køber en varmepumpe. Men er det ikke tilstrækkeligt, så kan du trygt opgradere din garanti med hele 2 år oveni!

Information ved køb af ekstra garanti

2 års ekstra garanti

OBS: Vær opmærksom på at denne opgradering kun gør sig gældende ved vores luft/vand varmepumper. 2 års ekstra garanti giver god mening, hvis du køber f.eks. en SPRSUN luft til vand varmepumpe med 3 års standard garanti hos os, og gerne vil have den øget. Det kan f.eks. være, hvis du skal bo i boligen i mange år og gerne vil være dækket ind i hvert fald i de 5 år. Valdemar har som standard 8 års garanti for kompletsættet. Her kan du tilkøbe yderligere 2 års garanti og dermed opnå 10 års garanti i alt på dit nye anlæg. Garantien gør sig gældende på alle vores luft til vand varmepumper, og den sikrer dig imod, hvis anlægget fejler i garantiperioden. Bemærk dog, at garantien er betinget af korrekt montering og opsætning af anlægget samt, at der overholdes det årlige eftersyn af varmepumpen.

Vær dækket ind med garantien

Du kan nemt tilføje de 2 års ekstra garanti til din ordrekurv, så du har det hele samlet i din ordreopgørelse. Køb de 2 års ekstra garanti, så du er dækket ind og ved, at vi tager hånd om eventuelle skader og fejl omfattet af garantien på din varmepumpe.

Information ved køb af montering

MONTERING AF LUFT TIL VAND VARMEPUMPE

Vores montage indeholder:
 • Kørsel til dig, med værkstøj og udstyr.
 • Hulboring i mursten, gasbeton eller trævæg.
 • Tilslutning af Plug n’ play boks, buffertank og monoblock med en afstand på max 5 meter.
 • Tilslutning til eksisterende varmesystem. Max. 2 meter rør forbrug mellem buffertank og system.
 • Tilslutning til varmt og koldt vand.
 • Tilslutning til strømforsyning, såfremt det er klargjort før montering.
 • Opstart af varmepumpe
Følgende skal være klargjort inden vi kommer:
 • Der skal være etableret fast underlag i vatter for udedelen med 50cm frirum bagved (støbt, fliser eller lign)
 • Klargjort til afløb ind- og udvendigt (udedel drypper vand, hvorfor afløb anbefales – men ikke et krav fra os)
 • Arbejdet udføres i niveau med fri adgang, hvilket betyder at montøren ikke flytter inde- eller udedel over trapper, ned i kælder eller lign. Er der niveauforskel skal delene være anbragt på monterings stederne før ankomst.
 • El skal være etableret og funktionsdygtigt før ankomst
 • Vi tilbyder ikke at trække rør over lofter, kældre eller nedgravning – dette skal såfremt være gjort og klargjort inden vores ankomst
Bemærk: Vi forbeholder os retten til ikke at udføre montagen, såfremt vores teknikker ikke finder det muligt, grundet omstående konstruktioner eller ikke kan stå inde for installeringen. Rør, afløb og el skal fremstå klar før montering og er alene købers ansvar. Følgende er ikke inkluderet:
 • Evt. ekstra cirkulationspumpe(r) (kan være nødvendigt hvis du ikke har en på dit centralvarme system i forvejen – fx hvis du tidligere har haft gasfyr)
 • El-arbejde
 • Nedtagning og fjernelse af eksisterende opvarmningsform (medmindre dette er tilkøbt)
 • Montage af udstyr købt andetsteds eller lignende.
 • Gravearbejde
 • Kraftigt isoleret rør til nedgravning udendørs
 • Isoleringsarbejde
 • Andet eventuelt materiale forbrug og arbejdstid, ud over det ovenfor anførte, efterfaktureres.
 • Mere end 5 meter rør (udover dette faktureres med 500 kr. / meteren inkl. alt)
 • Arbejde, materialer mv. der ikke indgår i overstående. 
Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres.

Afmontering af gasfyr

 • Bemærk, at vi ikke lukker- og afmelder gassen, dette skal du selv sørge for – Se evt. bygnings/energipuljer der kan dække udgiften hertil
 • Gassen SKAL kunne slukkes indvendigt eller udvendigt ved mur
 • Montøren bortskaffer ikke gasfyret, men afmonterer dette og læsser det gerne på din trailer.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os. 

Afmontering af pillefyr

 • Vi bortskaffer ikke dit pillefyr, men afmonterer det kun.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os.
Du kan læse mere om montering og hvad du bør forberede, før montøren ankommer til din bolig, i denne monteringsoversigt. Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres. Hvis arbejdet ikke kan gennemføres fordi en eller flere af overstående ting ikke er klargjort eller mulige, faktureres forgæves kørsel med 3.500 kr. og evt. bro/færge afgifter.