✔ Nyhed – Få finansiering med attraktiv delbetaling

✔ Varmepumpepuljen er åben, og du kan søge tilskud nu! Ansøg her

Skift til varmepumpe fra pillefyr

Står du overfor at udskifte dit pillefyr med en varmepumpe?

Hyppige spørgsmål om varmepumper ift. pillefyr​

Når du overvejer at udskifte dit pillefyr med en varmepumpe, er det rart at får svar på spørgsmål, man måtte have, inden man køber. Her får du svar på nogle af de mest hyppige spørgsmål ved skift til varmepumpe fra pillefyr.

Fordelene ved at skifte til varmepumpe inkluderer: lavere elregning, minimal vedligeholdelse, lavere CO2 udledning, bedre indeklima og meget mere! Læs om alle fordelene i vores artikel.

Ja! Varmepumpen er markant billigere end pillefyret, idet den ikke skal bruge fossile brændstoffer til at opvarme med, samt at den udvinder energien langt mere effektivt. Driftsomkostningerne forbundet med en varmepumpe er desuden minimale, kontra et pillefyr, som, foruden at forringe dets effekt år efter år, løbende skal have dele udskiftet. Varmepumpen skal kun have service én gang om året.

Nem! Varmepumpen giver minimale driftomkostninger og skal blot have service én gang om året. Ved pillefyret skal dele løbende udskiftes under slitagen, og du skal løbende sørge for, at der er piller på fyret og rengøre det samt have en skorstensfejer ud af og til. Her passer varmepumpen sig selv. 

En god sjat! Den præcise besparelse vil varierer individuelt efter forbrug, m2, isoleringsgrad, men der er nogle generelle besparelser, du kan forvente. Når du skifter til varmepumpe fra dit pillefyr, betragtes du som elvarmekunde, hvorfor du får lavere el – ikke kun til varmepumpen men til alt dit boligelforbrug. Alt elforbrug i husstanden over 4000kW bliver ca. 1 kr. billigere. Ved en varmepumpe, kan du forvente at dens effektivitet er ca. fem gange højere end dens drift i el. Er dit forbrug højt samlet set, kan du derfor spare en del på den sidste del af din el.

Selvom det er en omkostning nu og her at skifte, vil et skift fra pillefyr til varmepumpe vil med nuværende tryk på energimarkedet blot have en tilbagebetalingstid på 1 til 2 år. Overvej, hvad piller, aske, smul og andre alternativer er oppe i nu med pris. Husk også, at mange alternativer i smul og aske har meget ringere brændværdi end gængse piller. Derfor giver et skift utrolig god mening økonomisk.

Valdemar 13 kw luft til vand varmepumpe

Skift til varmepumpe fra pillefyr

Et skifte fra et pillefyr til en luft til vand-varmepumpe kan være en fordelagtig løsning for mange husstande. Der er en række fordele ved at skifte til en luft til vand-varmepumpe, som fx:

  1. Lavere driftsomkostninger: Varmepumper er generelt mere energieffektive end pillefyr, hvilket kan resultere i lavere driftsomkostninger. En luft til vand-varmepumpe udnytter den varmeenergi, der findes i luften omkring os, til at opvarme vandet i dit varmeanlæg. På denne måde kan en varmepumpe udnytte den varmeenergi, der ellers ville gå til spilde, og derfor være en mere økonomisk løsning end et pillefyr, der skal brænde piller for at opvarme vandet.

  2. Mindre miljøpåvirkning: Varmepumper er generelt mere miljøvenlige end pillefyr, da de udnytter den varmeenergi, der findes i naturen, frem for at brænde fossil brændstof som piller. Ved at skifte til en varmepumpe, kan du derfor reducere din husstands CO2-udledning og bidrage til at reducere den globale opvarmning.

  3. Lang levetid: Varmepumper har generelt en længere levetid end pillefyr, da de ikke har de samme sliddele som et pillefyr. Dette kan gøre en varmepumpe til en mere omkostningseffektiv løsning på lang sigt, da du ikke skal udskifte dele så ofte.

  4. Behagelig indekstemperatur: Varmepumper kan være med til at skabe en behagelig indekstemperatur i dit hus, da de kan levere en jævn og konstant temperatur. Pillefyr har tendens til at skabe store temperaturudsving i løbet af dagen, hvilket kan være ubehageligt for nogle.

Derudover kan der også være en række økonomiske incitamenter til at skifte til en varmepumpe, såsom støtteordninger og lånemuligheder. Det er en god idé at undersøge markedet og få flere tilbud fra forskellige installatører, inden du træffer en beslutning om at skifte til en varmepumpe. Det kan også være en god idé at tjekke, om der er støtteordninger eller lånemuligheder, der kan hjælpe dig med at finansiere et skifte til en varmepumpe.

Det er vigtigt at huske, at prisen på et skifte til en varmepumpe ikke kun omfatter selve anskaffelsen af varmepumpen. Der kan også være omkostninger til montering af varmepumpen, tilslutning til el- og vandforsyning, samt eventuel fjernelse af det gamle pillefyr. Dette er noget, du bør tage med i dine overvejelser, når du beregner prisen på et skifte til en varmepumpe.

Det er også vigtigt at undersøge, om dit hus opfylder de krav, der er til at installere en varmepumpe. Dette kan du gøre ved at tjekke energikravene for dit hus, samt om du har et egnet udendørsareal til at installere varmepumpen eller andre komponenter.

Derudover bør du også overveje størrelsen på den nye varmepumpe. Det er vigtigt at sikre, at varmepumpen er dimensioneret korrekt til dit hus. En varmepumpe, der er for lille, vil ikke kunne opvarme dit hus tilstrækkeligt, mens en varmepumpe, der er for stor, vil være en unødvendig omkostning.

En anden ting, du bør overveje, er de løbende vedligeholdelsesomkostninger ved at skifte til en varmepumpe. Varmepumper kræver generelt mindre vedligeholdelse end pillefyr, da de ikke har de samme sliddele. Dette kan gøre en varmepumpe til en mere omkostningseffektiv løsning på lang sigt.

Det er også vigtigt at huske på, at der ikke er en “one size fits all” løsning, når det kommer til valg af opvarmningsløsning. Det er derfor en god idé at undersøge markedet og få rådgivning fra en autoriseret installatør, inden du træffer en beslutning om at skifte til en varmepumpe.

Fordele ved en luft til vand varmepumpe over et pillefyr?

Der kan være flere fordele ved at skifte fra et gammelt pillefyr til en luft til vand-varmepumpe. Nogle af de mest markante fordele er:

  1. Økonomi: En luft til vand-varmepumpe har en højere virkningsgrad end mange andre former for opvarmningssystemer, herunder også pillefyr. Dette betyder, at den kan spare en del på varmeregningen sammenlignet med et gammelt pillefyr.

  2. Miljøvenlighed: En luft til vand-varmepumpe udleder langt færre CO2-udledninger end et pillefyr, da den udnytter varmen i luften frem for at forbrænde brændsler. Dette gør den til et mere miljøvenligt alternativ.

  3. Holdbarhed: En luft til vand-varmepumpe har en længere levetid end mange andre former for opvarmningssystemer, herunder også pillefyr. Dette betyder, at man kan forvente at skulle udskifte den mindre ofte.

  4. Fleksibilitet: En luft til vand-varmepumpe kan anvendes til både opvarmning af rum og produktion af varmt brugsvand, hvilket gør den til et meget fleksibelt opvarmningssystem.

  5. Mindre rengøring: En luft til vand-varmepumpe kræver ingen rengøring, hvor et pillefyr skal fyldes op med træpille, der skal tømmes aske mv.

    Der kan være flere fordele ved at skifte fra et gammelt pillefyr til en luft til vand-varmepumpe, herunder økonomisk besparelse, miljøvenlighed, holdbarhed, fleksibilitet og mindre rengøring.

Kan man få tilskud til varmepumpe Hvis man har pillefyr?

Ja, det er muligt at få tilskud til en varmepumpe, selv om man allerede har et pillefyr. Der er flere steder, hvor man kan søge om tilskud til en varmepumpe, herunder hos sin kommune og hos det lokale energiselskab. Det kan også være muligt at søge om tilskud gennem staten, f.eks. gennem Energistyrelsen eller en anden offentlig myndighed. Der kan være forskellige betingelser og krav, som man skal opfylde for at kunne få tilskud, så det er en god idé at undersøge mulighederne nærmere for at kunne spare tusindvis af kroner hvert år.

Er pillefyr billigere end varmepumpe?

Det er svært at sige generelt, om pillefyr er billigere end varmepumper, da det afhænger af en række faktorer, herunder f.eks. type og størrelse på anlægget, prisen på brændslet, og hvad anlægget skal anvendes til.

Pillefyr kan være en billigere løsning end en varmepumpe, hvis man bor i et hus med et stort forbrug af varme, og dårlig isolering. På den anden side kan varmepumper være en billigere løsning, hvis man har et mindre forbrug af varme, eller middel til god isolering, da de ofte har en højere virkningsgrad end pillefyr, og derfor kan spare en del på varmeregningen.

I 2022 har vi set en tendens at pillefyr på grund af træpilleprisen har været næsten 50% dyrere per kWh sammenlignet med en ny varmepumpe.

Skal vi afmontere dit pillefyr?

Når du køber et varmepumpeanlæg hos os, kan du tilkøbe montering og afmontering til Danmarks bedste priser.

Danmarks billigste luft til vand varmepumper

Du skal højst sandsynligt bruge en varmepumpe af typen luft til vand. På coolenergi.dk finder du med prisgaranti Danmarks billigste luft til vand varmepumper. Du skal blot sørge for montage. Når din varmepumpe er monteret, kan du læne dig tilbage og lade den tjene sig selv hjem, imens dine el udgifter minimeres. 

Varmepumper & tilbehør

Har du brug for hjælp?

Udfyld formularen og fortæl os, hvordan vi kan hjælpe dig, så giver vi dig et kald.

Ring mig op
+2år-garanti

Privat: 2 års ekstra garanti

Hos Cool Energi får du altid garanti, når du køber en varmepumpe. Men er det ikke tilstrækkeligt, så kan du trygt opgradere din garanti med hele 2 år oveni!

Information ved køb af ekstra garanti

2 års ekstra garanti

OBS: Vær opmærksom på at denne opgradering kun gør sig gældende ved vores luft/vand varmepumper. 2 års ekstra garanti giver god mening, hvis du køber f.eks. en SPRSUN luft til vand varmepumpe med 3 års standard garanti hos os, og gerne vil have den øget. Det kan f.eks. være, hvis du skal bo i boligen i mange år og gerne vil være dækket ind i hvert fald i de 5 år. Valdemar har som standard 8 års garanti for kompletsættet. Her kan du tilkøbe yderligere 2 års garanti og dermed opnå 10 års garanti i alt på dit nye anlæg. Garantien gør sig gældende på alle vores luft til vand varmepumper, og den sikrer dig imod, hvis anlægget fejler i garantiperioden. Bemærk dog, at garantien er betinget af korrekt montering og opsætning af anlægget samt, at der overholdes det årlige eftersyn af varmepumpen.

Vær dækket ind med garantien

Du kan nemt tilføje de 2 års ekstra garanti til din ordrekurv, så du har det hele samlet i din ordreopgørelse. Køb de 2 års ekstra garanti, så du er dækket ind og ved, at vi tager hånd om eventuelle skader og fejl omfattet af garantien på din varmepumpe.

Information ved køb af montering

MONTERING AF LUFT TIL VAND VARMEPUMPE

Vores montage indeholder:
  • Kørsel til dig, med værkstøj og udstyr.
  • Hulboring i mursten, gasbeton eller trævæg.
  • Tilslutning af Plug n’ play boks, buffertank og monoblock med en afstand på max 5 meter.
  • Tilslutning til eksisterende varmesystem. Max. 2 meter rør forbrug mellem buffertank og system.
  • Tilslutning til varmt og koldt vand.
  • Tilslutning til strømforsyning, såfremt det er klargjort før montering.
  • Opstart af varmepumpe
Følgende skal være klargjort inden vi kommer:
  • Der skal være etableret fast underlag i vatter for udedelen med 50cm frirum bagved (støbt, fliser eller lign)
  • Klargjort til afløb ind- og udvendigt (udedel drypper vand, hvorfor afløb anbefales – men ikke et krav fra os)
  • Arbejdet udføres i niveau med fri adgang, hvilket betyder at montøren ikke flytter inde- eller udedel over trapper, ned i kælder eller lign. Er der niveauforskel skal delene være anbragt på monterings stederne før ankomst.
  • El skal være etableret og funktionsdygtigt før ankomst
  • Vi tilbyder ikke at trække rør over lofter, kældre eller nedgravning – dette skal såfremt være gjort og klargjort inden vores ankomst
Bemærk: Vi forbeholder os retten til ikke at udføre montagen, såfremt vores teknikker ikke finder det muligt, grundet omstående konstruktioner eller ikke kan stå inde for installeringen. Rør, afløb og el skal fremstå klar før montering og er alene købers ansvar. Følgende er ikke inkluderet:
  • Evt. ekstra cirkulationspumpe(r) (kan være nødvendigt hvis du ikke har en på dit centralvarme system i forvejen – fx hvis du tidligere har haft gasfyr)
  • El-arbejde
  • Nedtagning og fjernelse af eksisterende opvarmningsform (medmindre dette er tilkøbt)
  • Montage af udstyr købt andetsteds eller lignende.
  • Gravearbejde
  • Kraftigt isoleret rør til nedgravning udendørs
  • Isoleringsarbejde
  • Andet eventuelt materiale forbrug og arbejdstid, ud over det ovenfor anførte, efterfaktureres.
  • Mere end 5 meter rør (udover dette faktureres med 500 kr. / meteren inkl. alt)
  • Arbejde, materialer mv. der ikke indgår i overstående. 
Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres.

Afmontering af gasfyr

  • Bemærk, at vi ikke lukker- og afmelder gassen, dette skal du selv sørge for – Se evt. bygnings/energipuljer der kan dække udgiften hertil
  • Gassen SKAL kunne slukkes indvendigt eller udvendigt ved mur
  • Montøren bortskaffer ikke gasfyret, men afmonterer dette og læsser det gerne på din trailer.
  • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os. 

Afmontering af pillefyr

  • Vi bortskaffer ikke dit pillefyr, men afmonterer det kun.
  • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os.
Du kan læse mere om montering og hvad du bør forberede, før montøren ankommer til din bolig, i denne monteringsoversigt. Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres. Hvis arbejdet ikke kan gennemføres fordi en eller flere af overstående ting ikke er klargjort eller mulige, faktureres forgæves kørsel med 3.500 kr. og evt. bro/færge afgifter.