✔ Nyhed – Få finansiering med attraktiv delbetaling

✔ Varmepumpepuljen er åben, og du kan søge tilskud nu! Ansøg her

Tilskud til varmepumpe

Sådan får du tilskud til varmepumpen

Kan jeg stadig få tilskud til min varmepumpe?

Du kan stadig få energitilskud til din varmepumpe i perioden 2020 og frem til 2026. Dette gør du ved at søge om tilskud til varmepumpe via Energistyrelsens Bygningspulje, der er åben for nye ansøgninger flere gange om året. Her er der mange penge at spare.

Bygningspuljen har erstattet den nu udfasede ordning, ‘energitilskud’, hvor du kunne få tilskud gennem dit energiselskab. 

Det er en god ide at undersøge, om du kan få tilskud til din nye varmepumpe allerede nu. Forbered din ansøgning og hold øje med, hvornår puljerne åbner, så du hurtigt kan få sendt en ansøgning afsted.

Bemærk. Du kan ikke få tilskud til en luft til luft varmepumpe, og du kan ikke få tilskud, hvis du er i et område med mulighed for fjernvarme.

Danmark-grøn 1

Ja. Varmepumper er tilskudsberettiget ved bygningspuljen ud fra 55 graders fremløb og A++. 

Du kan ansøge om tilskud til din varmepumpe på Energistyrelsen hjemmeside via linket her.

Du kan få tilskud til din varmepumpe, hvis det drejer sig om en helårsbolig, og du skifter fra olie- eller gasfyr, elvarme eller biokedel. Der må ikke være fjernvarme eller planlagt fjernvarme i dit område.

 1. Undersøg om du overhovedet kan få tilskud, og hvor meget du kan få, inden du indsender en ansøgning.
 2. Tag kontakt til os på coolenergi.dk og hør, hvilken varmepumpe, der er optimal for dig. 
 3. Afsend din ansøgning til Bygningspuljen.
 4. Når du har fået svar på dit tilskud, kan du installerer varmepumpen.
 5. Anmod om at få dit tilskud udbetalt fra Bygningspuljen. Husk at være sikker på, at du er kvalificeret til at modtage tiskuddet!

Nej. Håndværkerfradraget til blev desværre afskaffet pr. 1.4.2022. 

Danmarks billigste luft til vand varmepumper

Du skal højst sandsynligt bruge en varmepumpe af typen luft til vand. På coolenergi.dk finder du med prisgaranti Danmarks billigste luft til vand varmepumper. Du skal blot sørge for montage. Når din varmepumpe er monteret, kan du læne dig tilbage og lade den tjene sig selv hjem, imens dine el udgifter minimeres. 

Varmepumper & tilbehør

Tilskud til varmepumpe 2022

I en periode på seks år – fra 2020 til 2026 – har du som bekendt mulighed for at søge tilskud til varmepumpe. En mulighed, som du med fordel kan benytte dig af, hvis du påtænker at investere i en varmepumpe inden for nær fremtid.

I 2022 har det igen været muligt at søge varmepumpe tilskud, ligesom det var i 2020 og 2021. Puljen er dog lukket for denne gang, da der ikke er flere midler i denne runde af Bygningspuljen. Puljen for efteråret 2022 både åbnede og lukkede d. 14. september. Det er derfor for sent at søge om tilskud i 2022, men der åbnes snart op for ansøgning igen.

Søg varmepumpe tilskud i 2023

Nåede du ikke at søge tilskud til varmepumpe i 2022, så kan du glæde dig over, at næste pulje åbner inden længe. I 2023 bliver det nemlig igen muligt at ansøge om det attraktive tilskud. Ligesom de forrige år, så vil der i 2023 blive kørt to ansøgningsrunder – én til foråret og én til efteråret. Ved du allerede nu, at du vil investere i en varmepumpe i 2023, så kan du med fordel sidde klar, når den første ansøgningsrunde starter i løbet af foråret 2023. Datoerne er fortsat ikke blevet meldt ud, hvorfor det gælder om at holde sig opdateret.

Vi har et stort udvalg af tilskudsberettigede varmepumper

For at få tilskud til en varmepumpe skal visse betingelser være opfyldt. Det er bl.a. påkrævet, at det skal være en luft til vand varmepumpe, at den skal installeres i en helårsbolig, og at den har et af de bedste energimærker. Mere om kravene senere i guiden.

I vores store sortiment vil du finde både tilskudsberettigede og ikke-tilskudsberettigede varmepumper. Hvis du kan få tilskud til den givne varmepumpe, så vil det være tydeligt illustreret med et mærkat med teksten Tilskudsberettiget. I tvivlstilfælde skal du dog være velkommen til at kontakte os.

Krav for at få tilskud til varmepumpe

Du kan gøre købet af en varmepumpe lidt mere overkommeligt ved at vælge en tilskudsberettiget varmepumpe. Du er ikke garanteret et energitilskud, blot fordi den tiltænkte varmepumpe opfylder kravene, men du vil med al sandsynlighed kunne få godkendt din ansøgning, hvis de gældende krav er opfyldt, og hvis du ansøger i tide.

Her er kravene:

 • Varmepumpen skal installeres i en helårsbolig
 • Varmepumpen skal have energimærke A++ eller A+++
 • Varmepumpen skal være en luft til vand varmepumpe (eller jordvarmepumpe)
 • Boligen skal være placeret uden for eksisterende eller planlagte fjernvarmeområder
 • Varmepumpen skal installeres af en VE-godkendt virksomhed
 • Varmepumpen skal erstatte enten gaskedel, biokedel, oliekedel eller elvarme

Du får svar på din ansøgning om energitilskud i e-Boks

Efter du har indsendt din ansøgning om tilskud til varmepumpe, skal du vente på, at din ansøgning bliver behandlet. Energistyrelsen modtager tusindvis af ansøgninger ved hver ansøgningsrunde, hvorfor svartiden kan være lang. Energistyrelsen oplyser på deres hjemmeside, at svartiden kan lyde på op til seks måneder. Når de har behandlet din ansøgning, vil du få svar i e-Boks.

Så mange penge bliver der givet i energitilskud hvert år

Hvert år bliver der givet millioner af kroner i energitilskud. En del af disse penge går til varmepumper.

I 2020 fik hele 6.000 ansøgere tilsagn om tilskud, og der blev givet 245 mio. kr. i tilskud. Året efter, i 2021, blev der givet 675 mio. kr. i tilskud til over 20.000 ansøgere. I 2022 var der afsat hele 421 mio. kr. til energiforbedringer.

Skal du være en af de ansøgere, der får tilsagn om tilskud næste år, så kan du forberede dig allerede nu ved at sætte dig ind i, hvilke dokumenter og oplysninger der skal sendes ind.

Hvor meget kan jeg få i tilskud til varmepumpen?

Hvor meget du kan få i varmepumpe tilskud afhænger af flere forskellige faktorer.

I første omgang skal du undersøge, om du rent faktisk kan få tilskud. Gør i den forbindelse brug af Energistyrelsens tilskudsberegner. Ved at oplyse din nuværende opvarmningsform, anlæggets alder, prisen for varme og boligareal er det muligt at beregne dine tilskudsmuligheder. Bemærk, at der kun beregnes et overslag, og at dette overslag ikke er bindende. Det kan ikke desto mindre være en god indikator for, hvor meget du kan få i tilskud.

Har du brug for hjælp?

Udfyld formularen og fortæl os, hvordan vi kan hjælpe dig, så giver vi dig et kald.

Ring mig op
+2år-garanti

Privat: 2 års ekstra garanti

Hos Cool Energi får du altid garanti, når du køber en varmepumpe. Men er det ikke tilstrækkeligt, så kan du trygt opgradere din garanti med hele 2 år oveni!

Information ved køb af ekstra garanti

2 års ekstra garanti

OBS: Vær opmærksom på at denne opgradering kun gør sig gældende ved vores luft/vand varmepumper. 2 års ekstra garanti giver god mening, hvis du køber f.eks. en SPRSUN luft til vand varmepumpe med 3 års standard garanti hos os, og gerne vil have den øget. Det kan f.eks. være, hvis du skal bo i boligen i mange år og gerne vil være dækket ind i hvert fald i de 5 år. Valdemar har som standard 8 års garanti for kompletsættet. Her kan du tilkøbe yderligere 2 års garanti og dermed opnå 10 års garanti i alt på dit nye anlæg. Garantien gør sig gældende på alle vores luft til vand varmepumper, og den sikrer dig imod, hvis anlægget fejler i garantiperioden. Bemærk dog, at garantien er betinget af korrekt montering og opsætning af anlægget samt, at der overholdes det årlige eftersyn af varmepumpen.

Vær dækket ind med garantien

Du kan nemt tilføje de 2 års ekstra garanti til din ordrekurv, så du har det hele samlet i din ordreopgørelse. Køb de 2 års ekstra garanti, så du er dækket ind og ved, at vi tager hånd om eventuelle skader og fejl omfattet af garantien på din varmepumpe.

Information ved køb af montering

MONTERING AF LUFT TIL VAND VARMEPUMPE

Vores montage indeholder:
 • Kørsel til dig, med værkstøj og udstyr.
 • Hulboring i mursten, gasbeton eller trævæg.
 • Tilslutning af Plug n’ play boks, buffertank og monoblock med en afstand på max 5 meter.
 • Tilslutning til eksisterende varmesystem. Max. 2 meter rør forbrug mellem buffertank og system.
 • Tilslutning til varmt og koldt vand.
 • Tilslutning til strømforsyning, såfremt det er klargjort før montering.
 • Opstart af varmepumpe
Følgende skal være klargjort inden vi kommer:
 • Der skal være etableret fast underlag i vatter for udedelen med 50cm frirum bagved (støbt, fliser eller lign)
 • Klargjort til afløb ind- og udvendigt (udedel drypper vand, hvorfor afløb anbefales – men ikke et krav fra os)
 • Arbejdet udføres i niveau med fri adgang, hvilket betyder at montøren ikke flytter inde- eller udedel over trapper, ned i kælder eller lign. Er der niveauforskel skal delene være anbragt på monterings stederne før ankomst.
 • El skal være etableret og funktionsdygtigt før ankomst
 • Vi tilbyder ikke at trække rør over lofter, kældre eller nedgravning – dette skal såfremt være gjort og klargjort inden vores ankomst
Bemærk: Vi forbeholder os retten til ikke at udføre montagen, såfremt vores teknikker ikke finder det muligt, grundet omstående konstruktioner eller ikke kan stå inde for installeringen. Rør, afløb og el skal fremstå klar før montering og er alene købers ansvar. Følgende er ikke inkluderet:
 • Evt. ekstra cirkulationspumpe(r) (kan være nødvendigt hvis du ikke har en på dit centralvarme system i forvejen – fx hvis du tidligere har haft gasfyr)
 • El-arbejde
 • Nedtagning og fjernelse af eksisterende opvarmningsform (medmindre dette er tilkøbt)
 • Montage af udstyr købt andetsteds eller lignende.
 • Gravearbejde
 • Kraftigt isoleret rør til nedgravning udendørs
 • Isoleringsarbejde
 • Andet eventuelt materiale forbrug og arbejdstid, ud over det ovenfor anførte, efterfaktureres.
 • Mere end 5 meter rør (udover dette faktureres med 500 kr. / meteren inkl. alt)
 • Arbejde, materialer mv. der ikke indgår i overstående. 
Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres.

Afmontering af gasfyr

 • Bemærk, at vi ikke lukker- og afmelder gassen, dette skal du selv sørge for – Se evt. bygnings/energipuljer der kan dække udgiften hertil
 • Gassen SKAL kunne slukkes indvendigt eller udvendigt ved mur
 • Montøren bortskaffer ikke gasfyret, men afmonterer dette og læsser det gerne på din trailer.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os. 

Afmontering af pillefyr

 • Vi bortskaffer ikke dit pillefyr, men afmonterer det kun.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os.
Du kan læse mere om montering og hvad du bør forberede, før montøren ankommer til din bolig, i denne monteringsoversigt. Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres. Hvis arbejdet ikke kan gennemføres fordi en eller flere af overstående ting ikke er klargjort eller mulige, faktureres forgæves kørsel med 3.500 kr. og evt. bro/færge afgifter.