✔ Nyhed – Få finansiering med attraktiv delbetaling

✔ Varmepumpepuljen er åben, og du kan søge tilskud nu! Ansøg her

Skift til varmepumpe

Overvejer du at skifte gasfyret, pillefyret eller oliefyret ud med et billigere og mere miljøvenligt alternativ, så vil en varmepumpe være et oplagt valg. I dette skriv vil vi gøre dig klogere på, hvornår det kan betale sig at skifte til varmepumpe, og hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med skift af opvarmningsform.

Generelle fordele ved at skifte til varmepumpe

Der er en lang række fordele ved at skifte til varmepumpe, hvis du i dag opvarmer din bolig med et fyr, der drives af olie, træpiller eller gas, eller hvis du søger et godt alternativ til elvarme. Nogle af fordelene præsenteres du for herunder:

 1. Det er en mere klimavenlig løsning
 2. Opvarmningsformen er forbundet med mindre vedligeholdelse
 3. Din bolig kan potentielt stige i værdi pga. energiforbedringen
 4. Du kan opnå store besparelser på varmeregningen
 5. Varmepumper har en lang levetid (flere af vores varmepumper har en estimeret levetid på op til 25 år)

Skift fra oliefyr til varmepumpe

Skifter du fra et oliefyr til en varmepumpe, så vil du ofte kunne tjene investeringen hjem i løbet af en kort årrække. Dine årlige varmeomkostninger vil nemlig kunne reduceres markant, hvis du skrotter oliefyret til fordel for en energieffektiv varmepumpe. Du kan spare helt op til 65 % på din varmeregning i nogle tilfælde. En varmepumpe forurener desuden markant mindre end et oliefyr, hvilket også er værd at tage med. Bemærk i øvrigt, at Folketinget har vedtaget, at oliefyr skal udfases og erstattes af grønne energikilder såsom en varmepumpe.

Skift fra pillefyr til varmepumpe

Der kan også være mange fordele forbundet med at skifte fra pillefyr til varmepumpe. Ikke nok med, at du ikke skal bruge tid på at indkøbe træpiller og fylde dem på fyret, så kan du også glæde dig over, at en varmepumpe er billigere i drift, at den sikrer en konstant og stabil varme, og at den optager mindre plads rent fysisk. Bemærk desuden, at hvis du bestiller et komplet varmepumpeanlæg hos coolenergi.dk, så har du mulighed for at tilkøbe montering af varmepumpe inkl. afmontering af pillefyr. 

Skift fra gasfyr til varmepumpe

Et gasfyr er ikke blot dyrt i drift grundet de tårnhøje gaspriser. Et gasfyr skader også miljøet pga. den høje CO2-udledning. Opvarmer du derfor din bolig med gas, så overvej at skifte gasfyret ud med en varmepumpe.

Du vil med denne investering kunne reducere din varmeregning og samtidig gøre noget godt for miljøet. Tilbagebetalingstiden kan variere alt efter varmeforbrug og valg af varmepumpe, men på den lange bane vil en varmepumpe næsten altid være en god investering.

Har du brug for hjælp?

Udfyld formularen og fortæl os, hvordan vi kan hjælpe dig, så giver vi dig et kald.

Ring mig op
+2år-garanti

Privat: 2 års ekstra garanti

Hos Cool Energi får du altid garanti, når du køber en varmepumpe. Men er det ikke tilstrækkeligt, så kan du trygt opgradere din garanti med hele 2 år oveni!

Information ved køb af ekstra garanti

2 års ekstra garanti

OBS: Vær opmærksom på at denne opgradering kun gør sig gældende ved vores luft/vand varmepumper. 2 års ekstra garanti giver god mening, hvis du køber f.eks. en SPRSUN luft til vand varmepumpe med 3 års standard garanti hos os, og gerne vil have den øget. Det kan f.eks. være, hvis du skal bo i boligen i mange år og gerne vil være dækket ind i hvert fald i de 5 år. Valdemar har som standard 8 års garanti for kompletsættet. Her kan du tilkøbe yderligere 2 års garanti og dermed opnå 10 års garanti i alt på dit nye anlæg. Garantien gør sig gældende på alle vores luft til vand varmepumper, og den sikrer dig imod, hvis anlægget fejler i garantiperioden. Bemærk dog, at garantien er betinget af korrekt montering og opsætning af anlægget samt, at der overholdes det årlige eftersyn af varmepumpen.

Vær dækket ind med garantien

Du kan nemt tilføje de 2 års ekstra garanti til din ordrekurv, så du har det hele samlet i din ordreopgørelse. Køb de 2 års ekstra garanti, så du er dækket ind og ved, at vi tager hånd om eventuelle skader og fejl omfattet af garantien på din varmepumpe.

Information ved køb af montering

MONTERING AF LUFT TIL VAND VARMEPUMPE

Vores montage indeholder:
 • Kørsel til dig, med værkstøj og udstyr.
 • Hulboring i mursten, gasbeton eller trævæg.
 • Tilslutning af Plug n’ play boks, buffertank og monoblock med en afstand på max 5 meter.
 • Tilslutning til eksisterende varmesystem. Max. 2 meter rør forbrug mellem buffertank og system.
 • Tilslutning til varmt og koldt vand.
 • Tilslutning til strømforsyning, såfremt det er klargjort før montering.
 • Opstart af varmepumpe
Følgende skal være klargjort inden vi kommer:
 • Der skal være etableret fast underlag i vatter for udedelen med 50cm frirum bagved (støbt, fliser eller lign)
 • Klargjort til afløb ind- og udvendigt (udedel drypper vand, hvorfor afløb anbefales – men ikke et krav fra os)
 • Arbejdet udføres i niveau med fri adgang, hvilket betyder at montøren ikke flytter inde- eller udedel over trapper, ned i kælder eller lign. Er der niveauforskel skal delene være anbragt på monterings stederne før ankomst.
 • El skal være etableret og funktionsdygtigt før ankomst
 • Vi tilbyder ikke at trække rør over lofter, kældre eller nedgravning – dette skal såfremt være gjort og klargjort inden vores ankomst
Bemærk: Vi forbeholder os retten til ikke at udføre montagen, såfremt vores teknikker ikke finder det muligt, grundet omstående konstruktioner eller ikke kan stå inde for installeringen. Rør, afløb og el skal fremstå klar før montering og er alene købers ansvar. Følgende er ikke inkluderet:
 • Evt. ekstra cirkulationspumpe(r) (kan være nødvendigt hvis du ikke har en på dit centralvarme system i forvejen – fx hvis du tidligere har haft gasfyr)
 • El-arbejde
 • Nedtagning og fjernelse af eksisterende opvarmningsform (medmindre dette er tilkøbt)
 • Montage af udstyr købt andetsteds eller lignende.
 • Gravearbejde
 • Kraftigt isoleret rør til nedgravning udendørs
 • Isoleringsarbejde
 • Andet eventuelt materiale forbrug og arbejdstid, ud over det ovenfor anførte, efterfaktureres.
 • Mere end 5 meter rør (udover dette faktureres med 500 kr. / meteren inkl. alt)
 • Arbejde, materialer mv. der ikke indgår i overstående. 
Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres.

Afmontering af gasfyr

 • Bemærk, at vi ikke lukker- og afmelder gassen, dette skal du selv sørge for – Se evt. bygnings/energipuljer der kan dække udgiften hertil
 • Gassen SKAL kunne slukkes indvendigt eller udvendigt ved mur
 • Montøren bortskaffer ikke gasfyret, men afmonterer dette og læsser det gerne på din trailer.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os. 

Afmontering af pillefyr

 • Vi bortskaffer ikke dit pillefyr, men afmonterer det kun.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os.
Du kan læse mere om montering og hvad du bør forberede, før montøren ankommer til din bolig, i denne monteringsoversigt. Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres. Hvis arbejdet ikke kan gennemføres fordi en eller flere af overstående ting ikke er klargjort eller mulige, faktureres forgæves kørsel med 3.500 kr. og evt. bro/færge afgifter.