✔ Nyhed – Få finansiering med attraktiv delbetaling

Skift til varmepumpe fra gasfyr

Står du overfor at udskifte dit gasfyr med en varmepumpe?

Udskift dit gasfyr med en varmepumpe

Når du overvejer at udskifte dit gasfyr med en varmepumpe, er det rart at får svar på spørgsmål, man måtte have, inden man køber. Her får du svar på nogle af de mest hyppige spørgsmål ved skift til varmepumpe fra gasfyr.

Fordelene ved at skifte til varmepumpe inkluderer: lavere elregning, minimal vedligeholdelse, lavere CO2 udledning, bedre indeklima og meget mere! Læs om alle fordelene i vores artikel.

Er du i tvivl om, hvilken varmepumpe, du skal vælge, kan du bruge vores beregner til at få et kvalificeret bud på en varmepumpe.

Du kan forvente en omkostning på ca. 50.000-100.000 kr. ift. at få fjernet dit gasfyr og købt og installeret en ny luft til vand varmepumpe.

Det er forskelligt, men man kan se på det rent overordnet. Et gasfyr udleder ca. 3.800 kg CO2 årligt, modsat en luft til vand varmepumpe, der udleder ca. 1.300 kg CO2 årligt. 

Prismæssigt kan man tage et eksempel i en bolig på 140 m2. Her vil den typiske pris til gasvarme være på knap 30.000 kr.  årligt. Med en luft til vand varmepumpe kan du halvere dette til under 15.000 kr. årligt.

Bemærk at priserne på gas vil stige endnu mere, efter Ruslands reduktion af gas via Nordstream 1 til Tyskland, hvorfor det er endnu mere essentielt at tage stilling allerede nu til, hvorvidt du ønsker at få en varmepumpe, da disse er i høj efterspørgsel.

Selvom det er en omkostning nu og her at skifte, Skift fra gasfyr til varmepumpe vil med nuværende tryk på energimarkedet blot have en tilbagebetalingstid på et til 2 år. 

Valdemar-v1-13kw-front

Beregn hvor meget du kan spare ved at skifte til varmepumpe

Gas beregner
kr.
kr.
kr.

Udfyld formularen for neden og vi sender dig en mail med vores bedste anbefalinger til lige præcis dit behov!

Skift fra gasfyr til varmepumpe

En luft-vand varmepumpe er en energieffektiv og miljøvenlig alternativ til et gasfyr. Der er flere fordele ved at skifte til en luft-vand varmepumpe:

 1. Lavere energiforbrug: En luft-vand varmepumpe kan producere op til 5 gange så meget varmeenergi som den energi, den bruger, mens et gasfyr kun har en virkningsgrad på omkring 90%. Det betyder, at en luft-vand varmepumpe kan spare dig for betydelige beløb på din energiregning.

 2. Miljøvenlig: En luft-vand varmepumpe udleder ikke skadelige emissioner, mens et gasfyr udleder CO2 og andre skadelige stoffer. Ved at skifte til en luft-vand varmepumpe bidrager du til at reducere din egen CO2-udledning og gøre en positiv forskel for miljøet.

 3. Lavere vedligeholdelse: En luft-vand varmepumpe kræver mindre vedligeholdelse end et gasfyr, da den ikke har de samme bevægelige dele. Dette kan spare dig for penge på længere sigt.

 4. Fleksibel placering: En luft-vand varmepumpe kan placeres både indendørs og udendørs, mens et gasfyr skal være placeret udendørs. Dette giver dig flere muligheder for at placere varmepumpen på en praktisk og diskret måde.

 5. Kompatibilitet med solpaneler: En luft-vand varmepumpe kan nemt kombineres med solpaneler og andre grønne energikilder. Dette kan yderligere sænke dine energiregninger og bidrage til en grønnere livsstil.

 6. Længere levetid: En luft-vand varmepumpe har typisk en længere levetid end et gasfyr, da den ikke har de samme bevægelige dele, der kan slide og gå i stykker. Dette kan spare dig for udgifter til reparation og udskiftning på længere sigt.

Så hvis du overvejer at skifte til en luft-vand varmepumpe fra et gasfyr, kan det være en god idé at tage de ovennævnte fordele i betragtning. En luft-vand varmepumpe kan være en god investering på lang sigt, både økonomisk og miljømæssigt

Hvad kan jeg spare ved at skifte fra gas til en luft vand varmepumpe?

Det er svært at sige præcist, hvor meget du kan spare ved at skifte fra et gasfyr til en luft-vand varmepumpe, da det afhænger af en række faktorer, såsom din nuværende energiforbrug, prisen på gas og el, effektiviteten af din nuværende opvarmningsløsning og lokale klimatiske forhold.

Men generelt set kan en luft-vand varmepumpe spare dig for betydelige beløb på din energiregning i forhold til et gasfyr. Ifølge Energistyrelsen kan du spare op til 50-70% på din varmeregning ved at skifte til en luft-vand varmepumpe. Dette skyldes, at en luft-vand varmepumpe har en højere virkningsgrad end et gasfyr og kan producere op til 5 gange så meget varmeenergi som den energi, den bruger.

For at få en mere præcis idé om, hvor meget du kan spare ved at skifte til en luft-vand varmepumpe, kan du kontakte os for at lave en estimeret beregning og give dig et tilbud på en luft-vand varmepumpe, samt hjælpe dig med at beregne dine potentielle besparelser. Du kan også bruge vores varmepumpeberegner, der kan give dig et estimat på dine besparelser.

Hvad koster det at få fjernet et gasfyr?

Prisen for at få fjernet et gasfyr afhænger af en række faktorer, såsom størrelsen på gasfyret, om det er placeret indendørs eller udendørs, om der skal lægges nye rør, og om der er specielle forhold, der skal tages højde for (f.eks. asbest).

Men som udgangspunkt kan du forvente at betale et sted mellem 3.500 – 10.000 kr. for at få fjernet et gasfyr. Dette inkluderer også afmontering og bortskaffelse af gasfyret samt eventuelle efterfølgende reparationer og opgraderinger, der skal udføres. Herefter eller før skal det afmeldes hos Evida. 

Skal vi afmontere dit gasfyr?

Når du køber et varmepumpeanlæg hos os, kan du tilkøbe montering og afmontering til Danmarks bedste priser.

Danmarks billigste luft til vand varmepumper

Du skal højst sandsynligt bruge en varmepumpe af typen luft til vand. På coolenergi.dk finder du med prisgaranti Danmarks billigste luft til vand varmepumper. Du skal blot sørge for montage. Når din varmepumpe er monteret, kan du læne dig tilbage og lade den tjene sig selv hjem, imens dine el udgifter minimeres. 

Varmepumper & tilbehør

Har du brug for hjælp?

Udfyld formularen og fortæl os, hvordan vi kan hjælpe dig, så giver vi dig et kald.

Ring mig op
+2år-garanti

2 års ekstra garanti

Hos Cool Energi får du altid garanti, når du køber en varmepumpe. Men er det ikke tilstrækkeligt, så kan du trygt opgradere din garanti med hele 2 år oveni!

Information ved køb af ekstra garanti

2 års ekstra garanti

OBS: Vær opmærksom på at denne opgradering kun gør sig gældende ved vores luft/vand varmepumper. 2 års ekstra garanti giver god mening, hvis du køber f.eks. en SPRSUN luft til vand varmepumpe med 3 års standard garanti hos os, og gerne vil have den øget. Det kan f.eks. være, hvis du skal bo i boligen i mange år og gerne vil være dækket ind i hvert fald i de 5 år. Valdemar har som standard 8 års garanti for kompletsættet. Her kan du tilkøbe yderligere 2 års garanti og dermed opnå 10 års garanti i alt på dit nye anlæg. Garantien gør sig gældende på alle vores luft til vand varmepumper, og den sikrer dig imod, hvis anlægget fejler i garantiperioden. Bemærk dog, at garantien er betinget af korrekt montering og opsætning af anlægget samt, at der overholdes det årlige eftersyn af varmepumpen.

Vær dækket ind med garantien

Du kan nemt tilføje de 2 års ekstra garanti til din ordrekurv, så du har det hele samlet i din ordreopgørelse. Køb de 2 års ekstra garanti, så du er dækket ind og ved, at vi tager hånd om eventuelle skader og fejl omfattet af garantien på din varmepumpe.

Information ved køb af montering

MONTERING AF LUFT TIL VAND VARMEPUMPE

Vores montage indeholder:
 • Kørsel til dig, med værkstøj og udstyr.
 • Hulboring i mursten, gasbeton eller trævæg.
 • Tilslutning af Plug n’ play boks, buffertank og monoblock med en afstand på max 5 meter.
 • Tilslutning til eksisterende varmesystem. Max. 2 meter rør forbrug mellem buffertank og system.
 • Tilslutning til varmt og koldt vand.
 • Tilslutning til strømforsyning, såfremt det er klargjort før montering.
 • Opstart af varmepumpe
Følgende skal være klargjort inden vi kommer:
 • Der skal være etableret fast underlag i vatter for udedelen med 50cm frirum bagved (støbt, fliser eller lign)
 • Klargjort til afløb ind- og udvendigt (udedel drypper vand, hvorfor afløb anbefales – men ikke et krav fra os)
 • Arbejdet udføres i niveau med fri adgang, hvilket betyder at montøren ikke flytter inde- eller udedel over trapper, ned i kælder eller lign. Er der niveauforskel skal delene være anbragt på monterings stederne før ankomst.
 • El skal være etableret og funktionsdygtigt før ankomst
 • Vi tilbyder ikke at trække rør over lofter, kældre eller nedgravning – dette skal såfremt være gjort og klargjort inden vores ankomst
Bemærk: Vi forbeholder os retten til ikke at udføre montagen, såfremt vores teknikker ikke finder det muligt, grundet omstående konstruktioner eller ikke kan stå inde for installeringen. Rør, afløb og el skal fremstå klar før montering og er alene købers ansvar. Følgende er ikke inkluderet:
 • Evt. ekstra cirkulationspumpe(r) (kan være nødvendigt hvis du ikke har en på dit centralvarme system i forvejen – fx hvis du tidligere har haft gasfyr)
 • El-arbejde
 • Nedtagning og fjernelse af eksisterende opvarmningsform (medmindre dette er tilkøbt)
 • Montage af udstyr købt andetsteds eller lignende.
 • Gravearbejde
 • Kraftigt isoleret rør til nedgravning udendørs
 • Isoleringsarbejde
 • Andet eventuelt materiale forbrug og arbejdstid, ud over det ovenfor anførte, efterfaktureres.
 • Mere end 5 meter rør (udover dette faktureres med 500 kr. / meteren inkl. alt)
 • Arbejde, materialer mv. der ikke indgår i overstående. 
Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres.

Afmontering af gasfyr

 • Bemærk, at vi ikke lukker- og afmelder gassen, dette skal du selv sørge for – Se evt. bygnings/energipuljer der kan dække udgiften hertil
 • Gassen SKAL kunne slukkes indvendigt eller udvendigt ved mur
 • Vi bortskaffer ikke gasfyret, men afmonterer dette og læsser det gerne på din trailer.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os. 

Afmontering af pillefyr

 • Vi bortskaffer ikke dit pillefyr, men afmonterer det kun.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os.
Du kan læse mere om montering og hvad du bør forberede, før montøren ankommer til din bolig, i denne monteringsoversigt. Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres. Hvis arbejdet ikke kan gennemføres fordi en eller flere af overstående ting ikke er klargjort eller mulige, faktureres forgæves kørsel med 3.500 kr. og evt. bro/færge afgifter.