✔ Nyhed – Få finansiering med attraktiv delbetaling

✔ Varmepumpepuljen er åben, og du kan søge tilskud nu! Ansøg her

Placering af luft til luft varmepumpe

Der er nogle generelle råd, du kan følge, når du skal vælge placeringen af en luft-til-luft-varmepumpe. Dette har stor indflydelse på varmepumpens ydelse og effektivitet.

Gode råd til placering af din luft til luft varmepumpe

 1. Vælg en placering, der er tæt på en stikkontakt, så det er nemt at tilslutte varmepumpen til strøm.

 2. Placer varmepumpen på et sted, hvor den vil være i læ af direkte sollys og vind. Dette kan være med til at sikre, at varmepumpen fungerer optimalt.

 3. Vælg en placering, der er tæt på de rum, der skal opvarmes. Dette kan være med til at sikre, at varmepumpen er effektiv i sin opvarmning.

 4. Sørg for, at varmepumpen ikke står for tæt på vægge eller møbler, da dette kan være med til at forringe luftcirkulationen.

 5. Vælg en placering, der er nem at vedligeholde og rengøre. Dette kan være med til at sikre, at varmepumpen fungerer optimalt og har en lang levetid.

Det er også en god idé at undersøge, om der er særlige regler eller krav, der gælder for placeringen af en luft-til-luft-varmepumpe i dit område. Dette kan være særligt relevant, hvis du bor i en lejlighed eller et rækkehus, hvor der kan være særlige regler for placering af varmepumper.

Det kan også være en god idé at tænke på støjniveauet, når du vælger placeringen af en luft-til-luft-varmepumpe. Nogle varmepumper kan have et relativt højt støjniveau, så det kan være en god idé at vælge en placering, der er tæt på et rum, hvor du ikke opholder dig så ofte, så du ikke bliver generet af støjen. Det kan også være en god idé at undersøge støjniveauet på forskellige varmepumper, inden du træffer en beslutning om at investere i en varmepumpe.

Det kan også være en god idé at tænke på, om du har brug for en varmepumpe, der kan monteres på væggen eller en varmepumpe, der kan stå på gulvet. Dette kan være afhængigt af pladsen i dit hjem og de muligheder, du har for at placere varmepumpen.

Alt i alt er der mange faktorer, du skal tænke på, når du skal vælge placeringen af en luft-til-luft-varmepumpe. Det anbefales at undersøge dine muligheder grundigt og tænke på dine behov og ønsker, inden du træffer en beslutning om placeringen af varmepumpen.

Placere varmepumpens udedel

Varmepumpens udedel kaldes en monoblock, og den kan både installeres på væggen, eller mest optimalt på et par gummifødder oven på fx et par fliser.

Hvor langt skal en varmepumpe stå fra væggen?

Det er vigtigt at sikre, at der er tilstrækkelig luftcirkulation omkring en varmepumpe for at sikre, at den fungerer optimalt. Dette gælder både for indedelen og udedelen på en luft-til-luft-varmepumpe.

Derfor er det en god idé at sørge for, at varmepumpen ikke står for tæt på vægge eller møbler, da dette kan være med til at forringe luftcirkulationen. Der findes ikke nogen fastsat afstand, der angiver, hvor langt en varmepumpe skal stå fra væggen. Det afhænger i stedet af varmepumpens størrelse og design samt afstanden til andre genstande i nærheden.

Det anbefales derfor at følge producentens anvisninger for placering af varmepumpen og sørge for, at der er tilstrækkelig luftcirkulation omkring varmepumpen. Hvis du er i tvivl om, hvor langt varmepumpen skal stå fra væggen, kan du søge professionel rådgivning eller få hjælp til at vælge den optimale placering af varmepumpen.

Hvor meget luft skal der være omkring en varmepumpe?

Det er vigtigt at der er tilstrækkelig luft omkring en varmepumpe for at den kan fungere optimalt. Der bør være mindst 50 cm fri plads omkring en varmepumpe på alle sider for at sikre, at der er tilstrækkelig lufttilførsel til kølekredsløbet og for at give plads til vedligeholdelse og reparationer. Det er også en god idé at sikre, at der er fri luftgennemstrømning ovenover og under varmepumpen for at sikre, at den kan afkøle sig selv effektivt. Hvis du installerer en varmepumpe i et lille rum, bør du sørge for at der er tilstrækkelig ventilation for at sikre, at der er tilstrækkelig lufttilførsel til varmepumpen.

Det er også en god idé at sikre, at der ikke er for mange genstande eller møbler omkring varmepumpen, da dette kan hindre luftgennemstrømningen og påvirke varmepumpens ydeevne. Hvis du installerer en varmepumpe i et rum med højt til loftet, skal du sørge for, at der er tilstrækkelig luftgennemstrømning omkring varmepumpen, så den kan fungere optimalt.

Det er også vigtigt at sørge for, at varmepumpen ikke er placeret i et område med høj luftfugtighed, da dette kan påvirke varmepumpens ydeevne og øge risikoen for skader. Hvis du er i tvivl om, hvor meget luft der skal være omkring din varmepumpe, bør du kontakte en professionel for at få rådgivning og vejledning.

Har du brug for hjælp?

Udfyld formularen og fortæl os, hvordan vi kan hjælpe dig, så giver vi dig et kald.

Ring mig op
+2år-garanti

Privat: 2 års ekstra garanti

Hos Cool Energi får du altid garanti, når du køber en varmepumpe. Men er det ikke tilstrækkeligt, så kan du trygt opgradere din garanti med hele 2 år oveni!

Information ved køb af ekstra garanti

2 års ekstra garanti

OBS: Vær opmærksom på at denne opgradering kun gør sig gældende ved vores luft/vand varmepumper. 2 års ekstra garanti giver god mening, hvis du køber f.eks. en SPRSUN luft til vand varmepumpe med 3 års standard garanti hos os, og gerne vil have den øget. Det kan f.eks. være, hvis du skal bo i boligen i mange år og gerne vil være dækket ind i hvert fald i de 5 år. Valdemar har som standard 8 års garanti for kompletsættet. Her kan du tilkøbe yderligere 2 års garanti og dermed opnå 10 års garanti i alt på dit nye anlæg. Garantien gør sig gældende på alle vores luft til vand varmepumper, og den sikrer dig imod, hvis anlægget fejler i garantiperioden. Bemærk dog, at garantien er betinget af korrekt montering og opsætning af anlægget samt, at der overholdes det årlige eftersyn af varmepumpen.

Vær dækket ind med garantien

Du kan nemt tilføje de 2 års ekstra garanti til din ordrekurv, så du har det hele samlet i din ordreopgørelse. Køb de 2 års ekstra garanti, så du er dækket ind og ved, at vi tager hånd om eventuelle skader og fejl omfattet af garantien på din varmepumpe.

Information ved køb af montering

MONTERING AF LUFT TIL VAND VARMEPUMPE

Vores montage indeholder:
 • Kørsel til dig, med værkstøj og udstyr.
 • Hulboring i mursten, gasbeton eller trævæg.
 • Tilslutning af Plug n’ play boks, buffertank og monoblock med en afstand på max 5 meter.
 • Tilslutning til eksisterende varmesystem. Max. 2 meter rør forbrug mellem buffertank og system.
 • Tilslutning til varmt og koldt vand.
 • Tilslutning til strømforsyning, såfremt det er klargjort før montering.
 • Opstart af varmepumpe
Følgende skal være klargjort inden vi kommer:
 • Der skal være etableret fast underlag i vatter for udedelen med 50cm frirum bagved (støbt, fliser eller lign)
 • Klargjort til afløb ind- og udvendigt (udedel drypper vand, hvorfor afløb anbefales – men ikke et krav fra os)
 • Arbejdet udføres i niveau med fri adgang, hvilket betyder at montøren ikke flytter inde- eller udedel over trapper, ned i kælder eller lign. Er der niveauforskel skal delene være anbragt på monterings stederne før ankomst.
 • El skal være etableret og funktionsdygtigt før ankomst
 • Vi tilbyder ikke at trække rør over lofter, kældre eller nedgravning – dette skal såfremt være gjort og klargjort inden vores ankomst
Bemærk: Vi forbeholder os retten til ikke at udføre montagen, såfremt vores teknikker ikke finder det muligt, grundet omstående konstruktioner eller ikke kan stå inde for installeringen. Rør, afløb og el skal fremstå klar før montering og er alene købers ansvar. Følgende er ikke inkluderet:
 • Evt. ekstra cirkulationspumpe(r) (kan være nødvendigt hvis du ikke har en på dit centralvarme system i forvejen – fx hvis du tidligere har haft gasfyr)
 • El-arbejde
 • Nedtagning og fjernelse af eksisterende opvarmningsform (medmindre dette er tilkøbt)
 • Montage af udstyr købt andetsteds eller lignende.
 • Gravearbejde
 • Kraftigt isoleret rør til nedgravning udendørs
 • Isoleringsarbejde
 • Andet eventuelt materiale forbrug og arbejdstid, ud over det ovenfor anførte, efterfaktureres.
 • Mere end 5 meter rør (udover dette faktureres med 500 kr. / meteren inkl. alt)
 • Arbejde, materialer mv. der ikke indgår i overstående. 
Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres.

Afmontering af gasfyr

 • Bemærk, at vi ikke lukker- og afmelder gassen, dette skal du selv sørge for – Se evt. bygnings/energipuljer der kan dække udgiften hertil
 • Gassen SKAL kunne slukkes indvendigt eller udvendigt ved mur
 • Montøren bortskaffer ikke gasfyret, men afmonterer dette og læsser det gerne på din trailer.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os. 

Afmontering af pillefyr

 • Vi bortskaffer ikke dit pillefyr, men afmonterer det kun.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os.
Du kan læse mere om montering og hvad du bør forberede, før montøren ankommer til din bolig, i denne monteringsoversigt. Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres. Hvis arbejdet ikke kan gennemføres fordi en eller flere af overstående ting ikke er klargjort eller mulige, faktureres forgæves kørsel med 3.500 kr. og evt. bro/færge afgifter.