✔ Nyhed – Få finansiering med attraktiv delbetaling

✔ Varmepumpepuljen er åben, og du kan søge tilskud nu! Ansøg her

Sådan dæmper du støjen fra din varmepumpe

På coolenergi.dk har vi nogle af de mest støjsvage luft til vand varmepumper på markedet med et støjniveau på helt ned til 53 dB ved maks drift, svarende til en vaskemaskine, når den arbejder på højtryk, hvilket ikke er så ofte. Alligevel kan du faktisk reducere dB endnu mere. Læs her hvordan.

Har du en varmepumpe, der støjer lidt for meget, kan det være til gene med tiden for dig og dine naboer. Først og fremmest er det vigtigt at vedligeholde varmepumpen, så den altid kører upåklageligt, men her får du nogle gode fif til at reducere støjen.

Overvej tilstanden af din varmepumpe

Hvis blæseren, der blæser luft ind i dit hjem, er beskadiget eller slidt, kan det medføre, at du har en højlydt enhed. Det kan også være, at der ligger løse dele såsom skruer og plastik, hvilket kan øge larmen. Disse problemer kan beskadige din ventilatormotor og få den til at køre højlydt. Ved de nye varmepumper bør dette ikke være et problem, da de ikke støjer mere en en vaskemaskine, men det kan være nyttigt ved ældre modeller og større anlæg med en højere dB.

Brug vibrationsdæmpende fødder

Din varmepumper larmer, hvis din kompressor vibrerer ekstra meget. Her kan du dæmpe støjen med vibrationsdæmpende fødder. I alle varmepumpeanlæg fra coolenergi.dk får du vibrationsdæmpende fødder med i pakken.

Placer din varmepumpe korrekt – Ved ny varmepumpe

Placeringen af din varmepumpe har også noget at sige, hvorfor du skal overveje dette ved installationen, så det blive gjort korrekt første gang. Det betyder noget, om du anbringer varmepumpen lige udenfor soveværelset eller et vindue. Ligeledes betyder det noget, om underlaget er beton eller jord ift. vibrationerne.

Opsummering

Hav denne artikel i mente næste gang, du tænker; støjer varmepumper? Der er flere ting, du selv kan gøre for at dæmpe støjen fra din varmepumpe, såsom at bruge vibrationsreducerende fødder, placere den korrekt samt sørge for, at varmepumpen ikke er ved at falde fra hinanden – hvilket lyder utroligt, men godt kan forekomme ved ældre modeller, hvor service er sprunget over, og den bare har fået lov at køre.

I de fleste nye modeller, vil støjen dog ikke være en stor gene, da teknologien er så fremskreden, at man i stigende gradtager højde for dette. Desuden, er det ikke tit, at varmepumpen kører på fuld drøn, hvorfor støjen ikke er et stort problem for de nye modeller. Det er dog vigtigt at få lavet det årlige service af pumpen for, at den kører optimalt.

Har du brug for hjælp?

Udfyld formularen og fortæl os, hvordan vi kan hjælpe dig, så giver vi dig et kald.

Ring mig op
+2år-garanti

Privat: 2 års ekstra garanti

Hos Cool Energi får du altid garanti, når du køber en varmepumpe. Men er det ikke tilstrækkeligt, så kan du trygt opgradere din garanti med hele 2 år oveni!

Information ved køb af ekstra garanti

2 års ekstra garanti

OBS: Vær opmærksom på at denne opgradering kun gør sig gældende ved vores luft/vand varmepumper. 2 års ekstra garanti giver god mening, hvis du køber f.eks. en SPRSUN luft til vand varmepumpe med 3 års standard garanti hos os, og gerne vil have den øget. Det kan f.eks. være, hvis du skal bo i boligen i mange år og gerne vil være dækket ind i hvert fald i de 5 år. Valdemar har som standard 8 års garanti for kompletsættet. Her kan du tilkøbe yderligere 2 års garanti og dermed opnå 10 års garanti i alt på dit nye anlæg. Garantien gør sig gældende på alle vores luft til vand varmepumper, og den sikrer dig imod, hvis anlægget fejler i garantiperioden. Bemærk dog, at garantien er betinget af korrekt montering og opsætning af anlægget samt, at der overholdes det årlige eftersyn af varmepumpen.

Vær dækket ind med garantien

Du kan nemt tilføje de 2 års ekstra garanti til din ordrekurv, så du har det hele samlet i din ordreopgørelse. Køb de 2 års ekstra garanti, så du er dækket ind og ved, at vi tager hånd om eventuelle skader og fejl omfattet af garantien på din varmepumpe.

Information ved køb af montering

MONTERING AF LUFT TIL VAND VARMEPUMPE

Vores montage indeholder:
 • Kørsel til dig, med værkstøj og udstyr.
 • Hulboring i mursten, gasbeton eller trævæg.
 • Tilslutning af Plug n’ play boks, buffertank og monoblock med en afstand på max 5 meter.
 • Tilslutning til eksisterende varmesystem. Max. 2 meter rør forbrug mellem buffertank og system.
 • Tilslutning til varmt og koldt vand.
 • Tilslutning til strømforsyning, såfremt det er klargjort før montering.
 • Opstart af varmepumpe
Følgende skal være klargjort inden vi kommer:
 • Der skal være etableret fast underlag i vatter for udedelen med 50cm frirum bagved (støbt, fliser eller lign)
 • Klargjort til afløb ind- og udvendigt (udedel drypper vand, hvorfor afløb anbefales – men ikke et krav fra os)
 • Arbejdet udføres i niveau med fri adgang, hvilket betyder at montøren ikke flytter inde- eller udedel over trapper, ned i kælder eller lign. Er der niveauforskel skal delene være anbragt på monterings stederne før ankomst.
 • El skal være etableret og funktionsdygtigt før ankomst
 • Vi tilbyder ikke at trække rør over lofter, kældre eller nedgravning – dette skal såfremt være gjort og klargjort inden vores ankomst
Bemærk: Vi forbeholder os retten til ikke at udføre montagen, såfremt vores teknikker ikke finder det muligt, grundet omstående konstruktioner eller ikke kan stå inde for installeringen. Rør, afløb og el skal fremstå klar før montering og er alene købers ansvar. Følgende er ikke inkluderet:
 • Evt. ekstra cirkulationspumpe(r) (kan være nødvendigt hvis du ikke har en på dit centralvarme system i forvejen – fx hvis du tidligere har haft gasfyr)
 • El-arbejde
 • Nedtagning og fjernelse af eksisterende opvarmningsform (medmindre dette er tilkøbt)
 • Montage af udstyr købt andetsteds eller lignende.
 • Gravearbejde
 • Kraftigt isoleret rør til nedgravning udendørs
 • Isoleringsarbejde
 • Andet eventuelt materiale forbrug og arbejdstid, ud over det ovenfor anførte, efterfaktureres.
 • Mere end 5 meter rør (udover dette faktureres med 500 kr. / meteren inkl. alt)
 • Arbejde, materialer mv. der ikke indgår i overstående. 
Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres.

Afmontering af gasfyr

 • Bemærk, at vi ikke lukker- og afmelder gassen, dette skal du selv sørge for – Se evt. bygnings/energipuljer der kan dække udgiften hertil
 • Gassen SKAL kunne slukkes indvendigt eller udvendigt ved mur
 • Montøren bortskaffer ikke gasfyret, men afmonterer dette og læsser det gerne på din trailer.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os. 

Afmontering af pillefyr

 • Vi bortskaffer ikke dit pillefyr, men afmonterer det kun.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os.
Du kan læse mere om montering og hvad du bør forberede, før montøren ankommer til din bolig, i denne monteringsoversigt. Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres. Hvis arbejdet ikke kan gennemføres fordi en eller flere af overstående ting ikke er klargjort eller mulige, faktureres forgæves kørsel med 3.500 kr. og evt. bro/færge afgifter.