✔ Nyhed – Få finansiering med attraktiv delbetaling

✔ Varmepumpepuljen er åben, og du kan søge tilskud nu! Ansøg her

Luft til luft eller luft til vand varmepumpe?

Hvad er forskellen på en luft til luft og en luft til vand varmepumpe?

Du har sikkert set mulighederne for at skifte til en varmepumpe og spare en masse penge, men hvordan forholder det sig med de overordnede typer varmepumper? Her skelner vi imellem en luft til vand varmepumpe og en luft til luft varmepumpe.

Varmepumper henvender sig typisk til private og virksomheder i yderområderne, hvor der ikke er mulighed for fjernvarme, og hvilken varmepumpe, du skal bruge afhænger af størrelsen på din bolig, kvaliteten af isolering, dit forbrug og flere parametre, man kan tage fat i individuelt for hver case.

Luft til vand varmepumpe

En luft til vand-varmepumpe er lavet til at udvinde varmen fra luften udenfor og herefter fører varmen indenfor via rørsystemet i f.eks. radiatorer, og den skal derfor have varmerør installeret for at kunne fungere. Den passer derfor godt til en bolig, der allerede har varmerør og er ideel at skifte til fra piller og olie såsom helårsboliger.

Luft til luft varmepumpen er en lav investering og meget nem at montere, men det er også muligt at tilkøbe montering. Varmen bliver desuden fordelt ligeligt omkring i lokalet, hvilket giver en effektiv cirkulation.

Luft til luft varmepumpe

En luft til luft varmepumpe er utroligt let at installere og ideel til at erstatte klassiske supporterende varmekilder såsom brændeovne, elradiatorer, olieradiatorer og oliefyr. Alle er kilder, der typisk er meget dyre at bruge. Med en luft til luft varmepumpe, kan du spare mange penge.

Installationen er enkelt, fordi den ikke er afhængig af varmrør (modsat luft til vand), når varmen skal fordeles i boligen. Luft til luft varmepumpen er billig ift. olie- og naturgasfyr, hvor du kan spare cirka 50%, og så er CO2 udslippet noget af det laveste, du kan få til varme i din bolig. Husk dog , at du skal have en vandvarmer, hvis du skal have opvarmet vand. Luft til luft varmepumper er et godt valg til halvårsboliger, mindre helårsboliger og fritidshuse. En luft til vand varmepumpe har høj driftsikkerhed og god effektivitet.

Opsummering

Du skal vælge en luft til luft varmepumpe, hvis du skal bruge opvarmning til et halvårshus, fritidshus, forening, værksteder og lign mindre bebyggelser, da du ikke er afhængig af varmerør. Luft til luft varmepumpen er desuden billigere og utrolig nem at installere.

Du skal vælge en luft til vand varmepumpe, hvis du har større behov i opvarmning og skal have opvarmet vand. Den er ideel til større bebyggelser og boliger, hvor varmebehovet er mere konstant. Denne varmepumpe kræver fornuftig isolering for optimal effekt samt radiatorer for vand cirkulationen.

Har du brug for hjælp?

Udfyld formularen og fortæl os, hvordan vi kan hjælpe dig, så giver vi dig et kald.

Ring mig op
+2år-garanti

Privat: 2 års ekstra garanti

Hos Cool Energi får du altid garanti, når du køber en varmepumpe. Men er det ikke tilstrækkeligt, så kan du trygt opgradere din garanti med hele 2 år oveni!

Information ved køb af ekstra garanti

2 års ekstra garanti

OBS: Vær opmærksom på at denne opgradering kun gør sig gældende ved vores luft/vand varmepumper. 2 års ekstra garanti giver god mening, hvis du køber f.eks. en SPRSUN luft til vand varmepumpe med 3 års standard garanti hos os, og gerne vil have den øget. Det kan f.eks. være, hvis du skal bo i boligen i mange år og gerne vil være dækket ind i hvert fald i de 5 år. Valdemar har som standard 8 års garanti for kompletsættet. Her kan du tilkøbe yderligere 2 års garanti og dermed opnå 10 års garanti i alt på dit nye anlæg. Garantien gør sig gældende på alle vores luft til vand varmepumper, og den sikrer dig imod, hvis anlægget fejler i garantiperioden. Bemærk dog, at garantien er betinget af korrekt montering og opsætning af anlægget samt, at der overholdes det årlige eftersyn af varmepumpen.

Vær dækket ind med garantien

Du kan nemt tilføje de 2 års ekstra garanti til din ordrekurv, så du har det hele samlet i din ordreopgørelse. Køb de 2 års ekstra garanti, så du er dækket ind og ved, at vi tager hånd om eventuelle skader og fejl omfattet af garantien på din varmepumpe.

Information ved køb af montering

MONTERING AF LUFT TIL VAND VARMEPUMPE

Vores montage indeholder:
 • Kørsel til dig, med værkstøj og udstyr.
 • Hulboring i mursten, gasbeton eller trævæg.
 • Tilslutning af Plug n’ play boks, buffertank og monoblock med en afstand på max 5 meter.
 • Tilslutning til eksisterende varmesystem. Max. 2 meter rør forbrug mellem buffertank og system.
 • Tilslutning til varmt og koldt vand.
 • Tilslutning til strømforsyning, såfremt det er klargjort før montering.
 • Opstart af varmepumpe
Følgende skal være klargjort inden vi kommer:
 • Der skal være etableret fast underlag i vatter for udedelen med 50cm frirum bagved (støbt, fliser eller lign)
 • Klargjort til afløb ind- og udvendigt (udedel drypper vand, hvorfor afløb anbefales – men ikke et krav fra os)
 • Arbejdet udføres i niveau med fri adgang, hvilket betyder at montøren ikke flytter inde- eller udedel over trapper, ned i kælder eller lign. Er der niveauforskel skal delene være anbragt på monterings stederne før ankomst.
 • El skal være etableret og funktionsdygtigt før ankomst
 • Vi tilbyder ikke at trække rør over lofter, kældre eller nedgravning – dette skal såfremt være gjort og klargjort inden vores ankomst
Bemærk: Vi forbeholder os retten til ikke at udføre montagen, såfremt vores teknikker ikke finder det muligt, grundet omstående konstruktioner eller ikke kan stå inde for installeringen. Rør, afløb og el skal fremstå klar før montering og er alene købers ansvar. Følgende er ikke inkluderet:
 • Evt. ekstra cirkulationspumpe(r) (kan være nødvendigt hvis du ikke har en på dit centralvarme system i forvejen – fx hvis du tidligere har haft gasfyr)
 • El-arbejde
 • Nedtagning og fjernelse af eksisterende opvarmningsform (medmindre dette er tilkøbt)
 • Montage af udstyr købt andetsteds eller lignende.
 • Gravearbejde
 • Kraftigt isoleret rør til nedgravning udendørs
 • Isoleringsarbejde
 • Andet eventuelt materiale forbrug og arbejdstid, ud over det ovenfor anførte, efterfaktureres.
 • Mere end 5 meter rør (udover dette faktureres med 500 kr. / meteren inkl. alt)
 • Arbejde, materialer mv. der ikke indgår i overstående. 
Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres.

Afmontering af gasfyr

 • Bemærk, at vi ikke lukker- og afmelder gassen, dette skal du selv sørge for – Se evt. bygnings/energipuljer der kan dække udgiften hertil
 • Gassen SKAL kunne slukkes indvendigt eller udvendigt ved mur
 • Montøren bortskaffer ikke gasfyret, men afmonterer dette og læsser det gerne på din trailer.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os. 

Afmontering af pillefyr

 • Vi bortskaffer ikke dit pillefyr, men afmonterer det kun.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os.
Du kan læse mere om montering og hvad du bør forberede, før montøren ankommer til din bolig, i denne monteringsoversigt. Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres. Hvis arbejdet ikke kan gennemføres fordi en eller flere af overstående ting ikke er klargjort eller mulige, faktureres forgæves kørsel med 3.500 kr. og evt. bro/færge afgifter.