✔ Nyhed – Få finansiering med attraktiv delbetaling

✔ Varmepumpepuljen er åben, og du kan søge tilskud nu! Ansøg her

Varmepumpe til sommerhuset?

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge til sommerhuset?

Til halvårsboliger anbefales det, at vælge en effektiv luft til luft varmepumpe, da den er ideel som varmekilde til halvårsboliger og lavt varmeforbrug. Hvilken luft til luft varmepumpe til sommerhuset, du vælger er individuelt og kan variere meget fra brand til brand, ligesom størrelsen på sommerhuset afgør dit behov. Et godt råd er dog at vælge en varmepumpe, der klarer sig godt i hård frost.

Fordelen ved varmepumpe til sommerhuset

Du kan få en fin luft til luft varmepumpe til sommerhuset til billige penge, og da behovet for varme ikke er det samme som en helårsbolig, er den ideel i et sommerhus, hvor der ofte ikke er trukket varmerør rundt i boligen.

Slut med brændeovn og elraditor

Brændeovne og el- olieradiatorer er enten meget dyre eller meget ineffektive eller begge dele som varmekilde til din bolig. En luft til luft varmepumpe er ideel som erstatning, da den er billig at anskaffe og samtidigt giver en langt bedre varmefordeling og cirkulation i boligen. Du kan desuden reducerer dit CO2 udslip med 50% med en luft til luft varmepumpe kontra traditionelle kilder såsom brændeovne og el- og olie radiatorer.

Hvordan opvarmer varmepumpen sommerhuset?

En luft til luft varmepumpe fungerer ved, at den trækker varmen ud af luften udenfor via yderdelen og konverterer den til varm luft i boligen via inderdelen på væggen.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved varmepumpe i sommerhuset?

Luft til luft varmepumpen opvarmer luften og cirkulerer den rundt i det største lokale i boligen, da den er monteret her. Det kan betyde, at den har svært ved at cirkulere luften rundt i øvrige mindre rum, hvorfor man kan være nødt til at have radiatorer visse steder, hvis varmen ikke rækker tilstrækkeligt. Alternativt kan man sætte blæsere op flere steder i huset til at cirkulere luften rundt i alle rum. Dette er dog en ekstra omkostning til anlægget.

Opvarmer ikke brugsvand

En luft til luft varmepumpe kan desuden ikke levere opvarmet vand, hvorfor du skal have en vandvarmer. Er der meget koldt udenfor kan det være nødvendigt med en radiator, og her må man vurdere, hvor meget forbruget ender ud i. Skal brugsvandet opvarmes, er det en luft til vand varmepumpe, du skal overveje.

Minimal støj

En sidste ting er, at tage højde for, hvor meget luft til luft varmepumpen støjer. Den skal derfor placeres, hvor det giver mening ift. minimale støjgener. Ligeledes er der også service at have in mente, så pumpen kører længe og optimalt.

Har du brug for hjælp?

Udfyld formularen og fortæl os, hvordan vi kan hjælpe dig, så giver vi dig et kald.

Ring mig op
+2år-garanti

Privat: 2 års ekstra garanti

Hos Cool Energi får du altid garanti, når du køber en varmepumpe. Men er det ikke tilstrækkeligt, så kan du trygt opgradere din garanti med hele 2 år oveni!

Information ved køb af ekstra garanti

2 års ekstra garanti

OBS: Vær opmærksom på at denne opgradering kun gør sig gældende ved vores luft/vand varmepumper. 2 års ekstra garanti giver god mening, hvis du køber f.eks. en SPRSUN luft til vand varmepumpe med 3 års standard garanti hos os, og gerne vil have den øget. Det kan f.eks. være, hvis du skal bo i boligen i mange år og gerne vil være dækket ind i hvert fald i de 5 år. Valdemar har som standard 8 års garanti for kompletsættet. Her kan du tilkøbe yderligere 2 års garanti og dermed opnå 10 års garanti i alt på dit nye anlæg. Garantien gør sig gældende på alle vores luft til vand varmepumper, og den sikrer dig imod, hvis anlægget fejler i garantiperioden. Bemærk dog, at garantien er betinget af korrekt montering og opsætning af anlægget samt, at der overholdes det årlige eftersyn af varmepumpen.

Vær dækket ind med garantien

Du kan nemt tilføje de 2 års ekstra garanti til din ordrekurv, så du har det hele samlet i din ordreopgørelse. Køb de 2 års ekstra garanti, så du er dækket ind og ved, at vi tager hånd om eventuelle skader og fejl omfattet af garantien på din varmepumpe.

Information ved køb af montering

MONTERING AF LUFT TIL VAND VARMEPUMPE

Vores montage indeholder:
 • Kørsel til dig, med værkstøj og udstyr.
 • Hulboring i mursten, gasbeton eller trævæg.
 • Tilslutning af Plug n’ play boks, buffertank og monoblock med en afstand på max 5 meter.
 • Tilslutning til eksisterende varmesystem. Max. 2 meter rør forbrug mellem buffertank og system.
 • Tilslutning til varmt og koldt vand.
 • Tilslutning til strømforsyning, såfremt det er klargjort før montering.
 • Opstart af varmepumpe
Følgende skal være klargjort inden vi kommer:
 • Der skal være etableret fast underlag i vatter for udedelen med 50cm frirum bagved (støbt, fliser eller lign)
 • Klargjort til afløb ind- og udvendigt (udedel drypper vand, hvorfor afløb anbefales – men ikke et krav fra os)
 • Arbejdet udføres i niveau med fri adgang, hvilket betyder at montøren ikke flytter inde- eller udedel over trapper, ned i kælder eller lign. Er der niveauforskel skal delene være anbragt på monterings stederne før ankomst.
 • El skal være etableret og funktionsdygtigt før ankomst
 • Vi tilbyder ikke at trække rør over lofter, kældre eller nedgravning – dette skal såfremt være gjort og klargjort inden vores ankomst
Bemærk: Vi forbeholder os retten til ikke at udføre montagen, såfremt vores teknikker ikke finder det muligt, grundet omstående konstruktioner eller ikke kan stå inde for installeringen. Rør, afløb og el skal fremstå klar før montering og er alene købers ansvar. Følgende er ikke inkluderet:
 • Evt. ekstra cirkulationspumpe(r) (kan være nødvendigt hvis du ikke har en på dit centralvarme system i forvejen – fx hvis du tidligere har haft gasfyr)
 • El-arbejde
 • Nedtagning og fjernelse af eksisterende opvarmningsform (medmindre dette er tilkøbt)
 • Montage af udstyr købt andetsteds eller lignende.
 • Gravearbejde
 • Kraftigt isoleret rør til nedgravning udendørs
 • Isoleringsarbejde
 • Andet eventuelt materiale forbrug og arbejdstid, ud over det ovenfor anførte, efterfaktureres.
 • Mere end 5 meter rør (udover dette faktureres med 500 kr. / meteren inkl. alt)
 • Arbejde, materialer mv. der ikke indgår i overstående. 
Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres.

Afmontering af gasfyr

 • Bemærk, at vi ikke lukker- og afmelder gassen, dette skal du selv sørge for – Se evt. bygnings/energipuljer der kan dække udgiften hertil
 • Gassen SKAL kunne slukkes indvendigt eller udvendigt ved mur
 • Montøren bortskaffer ikke gasfyret, men afmonterer dette og læsser det gerne på din trailer.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os. 

Afmontering af pillefyr

 • Vi bortskaffer ikke dit pillefyr, men afmonterer det kun.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os.
Du kan læse mere om montering og hvad du bør forberede, før montøren ankommer til din bolig, i denne monteringsoversigt. Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres. Hvis arbejdet ikke kan gennemføres fordi en eller flere af overstående ting ikke er klargjort eller mulige, faktureres forgæves kørsel med 3.500 kr. og evt. bro/færge afgifter.