✔ Nyhed – Få finansiering med attraktiv delbetaling

✔ Varmepumpepuljen er åben, og du kan søge tilskud nu! Ansøg her

Vælg den rigtige akkumuleringstank

En akkumuleringstank, også kendt som buffertank, er en essentiel del af dit luft til vand varmepumpesetup. Når du står overfor at skulle udskifte din gamle akkumuleringstank eller have ny, kan det være svært at gennemskue de mange typer og størrelser tanke.

Især størrelsen er vigtig at vælge korrekt, da en for lille akkumuleringstank ikke vil kunne dække behovet i din husstand ved ekstra forbrug. Køber du en komplet varmepumpe pakke ved coolenergi.dk får du en ny og stor akkumuleringstank med, men skulle du alligevel blot have brug for selve tanken, er her nogle gode punkter at have in mente.

Hvad er en akkumuleringstank?

En akkumuleringstank har til formål at sørge for et konstant flow af opvarmet vand i forbindelse med din varmepumpe. Tanken skal forebygge de mange start og stop, der vil være ved en varmepumpe. Når du f.eks. monterer luft til vand varmepumpen i et eksisterende varmesystem, vil den cirkulerende vandmængde være lille og nede på 50-60 liter.

Udfordringen er så, at når små mængder vand hurtigt kan opvarmes, så mister vandet ligeledes varmen hurtigt igen, og så skal varmepumpen arbejde for hele tiden at starte og stoppe opvarmningen af vandet i tanken.

Når du har forbundet akkumulering til dit centralvarmesystem, vil den øge tiden imellem start og stop, hvorfor effektiviteten af din varmepumpe øges, og den ikke skal arbejde på dette konstant. Det forlænger ligeledes levetiden af varmepumpen på denne måde.

Hvordan vælger jeg så den bedste akkumuleringstank?

Du skal i første omgang kigge på din varmeforsyning i huset. Har du pillefyr, oliefyr, gasfyr eller varmepumpe? Typen kan nemlig godt varierer alt efter eksisterende varmekilde, da der er stor forskel på, hvordan varmen lagres.

Har du brændselsfyring, er en god tommelfingerregel for at vælge akkumuleringstank, at der pr. m2 hus skal bruges ca. 10 liter akkumuleret vand. Dvs. har du et standard parcelhus på 130m2 skal du bruge en tank på ca.1300 liter.

Ved varmepumper derimod, behøver akkumuleringstanken ikke være nær så stor, og du finder typisk akkumuleringstanke fra 60-100 liter i komplette systemer, grundet de nye varmepumpers høje effektivitet.

Har du solceller?

Hvis du har solcelleanlæg, skal du bruge en akkumuleringstank med spiral, hvilket du finder i bunden af tanken. Størrelsen afhænger af, hvor mange solpaneler, du har til rådighed. Her er tommelfingerreglen, at der skal bruges 1m2 solpanel til 100 liter vand.

Spar penge med den rigtige akkumuleringstank

Ved at vælge den rigtige akkumuleringstank sikrer du, giver du din varmepumpe de bedste forudsætninger for bedst muligt at forvalte energien. Jo mindre ressourcer varmepumpen skal bruge på hele tiden at starte og stoppe, hvor energien går tabt, desto mere varme kan du få ud i husstanden. I de nye luft til vand varmepumper, får du den højeste effektivitet og energiudnyttelse.

Læs også om solceller med varmepumper

Har du brug for hjælp?

Udfyld formularen og fortæl os, hvordan vi kan hjælpe dig, så giver vi dig et kald.

Ring mig op
+2år-garanti

Privat: 2 års ekstra garanti

Hos Cool Energi får du altid garanti, når du køber en varmepumpe. Men er det ikke tilstrækkeligt, så kan du trygt opgradere din garanti med hele 2 år oveni!

Information ved køb af ekstra garanti

2 års ekstra garanti

OBS: Vær opmærksom på at denne opgradering kun gør sig gældende ved vores luft/vand varmepumper. 2 års ekstra garanti giver god mening, hvis du køber f.eks. en SPRSUN luft til vand varmepumpe med 3 års standard garanti hos os, og gerne vil have den øget. Det kan f.eks. være, hvis du skal bo i boligen i mange år og gerne vil være dækket ind i hvert fald i de 5 år. Valdemar har som standard 8 års garanti for kompletsættet. Her kan du tilkøbe yderligere 2 års garanti og dermed opnå 10 års garanti i alt på dit nye anlæg. Garantien gør sig gældende på alle vores luft til vand varmepumper, og den sikrer dig imod, hvis anlægget fejler i garantiperioden. Bemærk dog, at garantien er betinget af korrekt montering og opsætning af anlægget samt, at der overholdes det årlige eftersyn af varmepumpen.

Vær dækket ind med garantien

Du kan nemt tilføje de 2 års ekstra garanti til din ordrekurv, så du har det hele samlet i din ordreopgørelse. Køb de 2 års ekstra garanti, så du er dækket ind og ved, at vi tager hånd om eventuelle skader og fejl omfattet af garantien på din varmepumpe.

Information ved køb af montering

MONTERING AF LUFT TIL VAND VARMEPUMPE

Vores montage indeholder:
 • Kørsel til dig, med værkstøj og udstyr.
 • Hulboring i mursten, gasbeton eller trævæg.
 • Tilslutning af Plug n’ play boks, buffertank og monoblock med en afstand på max 5 meter.
 • Tilslutning til eksisterende varmesystem. Max. 2 meter rør forbrug mellem buffertank og system.
 • Tilslutning til varmt og koldt vand.
 • Tilslutning til strømforsyning, såfremt det er klargjort før montering.
 • Opstart af varmepumpe
Følgende skal være klargjort inden vi kommer:
 • Der skal være etableret fast underlag i vatter for udedelen med 50cm frirum bagved (støbt, fliser eller lign)
 • Klargjort til afløb ind- og udvendigt (udedel drypper vand, hvorfor afløb anbefales – men ikke et krav fra os)
 • Arbejdet udføres i niveau med fri adgang, hvilket betyder at montøren ikke flytter inde- eller udedel over trapper, ned i kælder eller lign. Er der niveauforskel skal delene være anbragt på monterings stederne før ankomst.
 • El skal være etableret og funktionsdygtigt før ankomst
 • Vi tilbyder ikke at trække rør over lofter, kældre eller nedgravning – dette skal såfremt være gjort og klargjort inden vores ankomst
Bemærk: Vi forbeholder os retten til ikke at udføre montagen, såfremt vores teknikker ikke finder det muligt, grundet omstående konstruktioner eller ikke kan stå inde for installeringen. Rør, afløb og el skal fremstå klar før montering og er alene købers ansvar. Følgende er ikke inkluderet:
 • Evt. ekstra cirkulationspumpe(r) (kan være nødvendigt hvis du ikke har en på dit centralvarme system i forvejen – fx hvis du tidligere har haft gasfyr)
 • El-arbejde
 • Nedtagning og fjernelse af eksisterende opvarmningsform (medmindre dette er tilkøbt)
 • Montage af udstyr købt andetsteds eller lignende.
 • Gravearbejde
 • Kraftigt isoleret rør til nedgravning udendørs
 • Isoleringsarbejde
 • Andet eventuelt materiale forbrug og arbejdstid, ud over det ovenfor anførte, efterfaktureres.
 • Mere end 5 meter rør (udover dette faktureres med 500 kr. / meteren inkl. alt)
 • Arbejde, materialer mv. der ikke indgår i overstående. 
Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres.

Afmontering af gasfyr

 • Bemærk, at vi ikke lukker- og afmelder gassen, dette skal du selv sørge for – Se evt. bygnings/energipuljer der kan dække udgiften hertil
 • Gassen SKAL kunne slukkes indvendigt eller udvendigt ved mur
 • Montøren bortskaffer ikke gasfyret, men afmonterer dette og læsser det gerne på din trailer.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os. 

Afmontering af pillefyr

 • Vi bortskaffer ikke dit pillefyr, men afmonterer det kun.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os.
Du kan læse mere om montering og hvad du bør forberede, før montøren ankommer til din bolig, i denne monteringsoversigt. Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres. Hvis arbejdet ikke kan gennemføres fordi en eller flere af overstående ting ikke er klargjort eller mulige, faktureres forgæves kørsel med 3.500 kr. og evt. bro/færge afgifter.