✔ Nyhed – Få finansiering med attraktiv delbetaling

✔ Varmepumpepuljen er åben, og du kan søge tilskud nu! Ansøg her

Montering - Yderligere information

Vi begynder at nærme os tiden, hvor dit nye varmepumpeanlæg skal monteres 🥳 – Og til det har vores montører brug for lidt mere information om din bolig. Udfyld venligst formularen nedenfor, så vores montører er bedre klædt på til montagedagen.

Montering - Yderligere information

Placering af inde/udedel
Inden montering bedes du placere delene for varmepumpen, der hvor de skal være. Dvs. Monoblock skal sættes ud og placeres der, hvor den skal stå, og tankene og plug ‘n play boks skal indenfor. 

Vedr. El
EL ikke er en del af installationen. Du skal have forberedt dette korrekt til din varmepumpe samt andre ting til montørerne. Se vores tjekliste og gennemgå den.

Se tjekliste til montering her.

Ekstra rør?

I en standard installation, er der 5 meter rør i alt, og dette er inklusiv frem og returløb - dvs. 2,5 meter i ren afstand. Det er vigtigt, at du på forhånd går ind og køber ekstra meter, hvis du allerede nu kan se, at der skal bruges mere. Kommer montøren derud, og du dér finder ud af, at der skal flere meter til end først antaget, skal du gå ind på og købe de ekstra meter på stedet, før montøren kan gå igang.

Vigtigt: Såfremt montøren ikke kan påbegynde arbejdet, såsom hvis EL ikke er forberedt korrekt, eller man ikke har sørget for at købe den ekstra rørføring på forhånd, pålægges et forgæves kørsel gebyr på 3.500 kr.

Ingen boliger er ens og jo mere vi ved om din bolig, desto bedre forberedt er vi. Med en forberedt montør, får du hurtigere dit anlæg monteret.

Du skal tage et eller flere billeder af din bolig, hvor du ønsker den indendørs og udendørs del fra anlægget skal monteres.

Indendørs:
Dette er hvor tankene og Plug n’ Play boksen skal stå. Det vil i de fleste tilfælde være, hvor din nuværende varmekilde er installeret.

Dette kan eksempelvis være et billede af et bryggers eller baggang.

Udendørs:
Dette er hvor monoblocken skal stå.

Eksempelvis et billede af ydervæggen og underlaget, hvor monoblocken skal stå.

Har du ikke mulighed for at tage billeder af, hvor anlægget skal installeres, kan du med fordel uploade en plantegning eller blot en skitse.

Hulmursisolering er som oftest anvendt til efterisolering, hvor man via en slange i muren fylder isolering mellem for- og bagmur. Det kan være ekstra omstændigt, at hulbore i bygninger med hulmursisolering, og derfor vil vores montører gerne være forberedt inden opgaven. 

Du kan læse alt du bør vide om din kommende montering via denne monteringsoversigt.

Har du brug for hjælp?

Udfyld formularen og fortæl os, hvordan vi kan hjælpe dig, så giver vi dig et kald.

Ring mig op
+2år-garanti

Privat: 2 års ekstra garanti

Hos Cool Energi får du altid garanti, når du køber en varmepumpe. Men er det ikke tilstrækkeligt, så kan du trygt opgradere din garanti med hele 2 år oveni!

Information ved køb af ekstra garanti

2 års ekstra garanti

OBS: Vær opmærksom på at denne opgradering kun gør sig gældende ved vores luft/vand varmepumper. 2 års ekstra garanti giver god mening, hvis du køber f.eks. en SPRSUN luft til vand varmepumpe med 3 års standard garanti hos os, og gerne vil have den øget. Det kan f.eks. være, hvis du skal bo i boligen i mange år og gerne vil være dækket ind i hvert fald i de 5 år. Valdemar har som standard 8 års garanti for kompletsættet. Her kan du tilkøbe yderligere 2 års garanti og dermed opnå 10 års garanti i alt på dit nye anlæg. Garantien gør sig gældende på alle vores luft til vand varmepumper, og den sikrer dig imod, hvis anlægget fejler i garantiperioden. Bemærk dog, at garantien er betinget af korrekt montering og opsætning af anlægget samt, at der overholdes det årlige eftersyn af varmepumpen.

Vær dækket ind med garantien

Du kan nemt tilføje de 2 års ekstra garanti til din ordrekurv, så du har det hele samlet i din ordreopgørelse. Køb de 2 års ekstra garanti, så du er dækket ind og ved, at vi tager hånd om eventuelle skader og fejl omfattet af garantien på din varmepumpe.

Information ved køb af montering

MONTERING AF LUFT TIL VAND VARMEPUMPE

Vores montage indeholder:
 • Kørsel til dig, med værkstøj og udstyr.
 • Hulboring i mursten, gasbeton eller trævæg.
 • Tilslutning af Plug n’ play boks, buffertank og monoblock med en afstand på max 5 meter.
 • Tilslutning til eksisterende varmesystem. Max. 2 meter rør forbrug mellem buffertank og system.
 • Tilslutning til varmt og koldt vand.
 • Tilslutning til strømforsyning, såfremt det er klargjort før montering.
 • Opstart af varmepumpe
Følgende skal være klargjort inden vi kommer:
 • Der skal være etableret fast underlag i vatter for udedelen med 50cm frirum bagved (støbt, fliser eller lign)
 • Klargjort til afløb ind- og udvendigt (udedel drypper vand, hvorfor afløb anbefales – men ikke et krav fra os)
 • Arbejdet udføres i niveau med fri adgang, hvilket betyder at montøren ikke flytter inde- eller udedel over trapper, ned i kælder eller lign. Er der niveauforskel skal delene være anbragt på monterings stederne før ankomst.
 • El skal være etableret og funktionsdygtigt før ankomst
 • Vi tilbyder ikke at trække rør over lofter, kældre eller nedgravning – dette skal såfremt være gjort og klargjort inden vores ankomst
Bemærk: Vi forbeholder os retten til ikke at udføre montagen, såfremt vores teknikker ikke finder det muligt, grundet omstående konstruktioner eller ikke kan stå inde for installeringen. Rør, afløb og el skal fremstå klar før montering og er alene købers ansvar. Følgende er ikke inkluderet:
 • Evt. ekstra cirkulationspumpe(r) (kan være nødvendigt hvis du ikke har en på dit centralvarme system i forvejen – fx hvis du tidligere har haft gasfyr)
 • El-arbejde
 • Nedtagning og fjernelse af eksisterende opvarmningsform (medmindre dette er tilkøbt)
 • Montage af udstyr købt andetsteds eller lignende.
 • Gravearbejde
 • Kraftigt isoleret rør til nedgravning udendørs
 • Isoleringsarbejde
 • Andet eventuelt materiale forbrug og arbejdstid, ud over det ovenfor anførte, efterfaktureres.
 • Mere end 5 meter rør (udover dette faktureres med 500 kr. / meteren inkl. alt)
 • Arbejde, materialer mv. der ikke indgår i overstående. 
Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres.

Afmontering af gasfyr

 • Bemærk, at vi ikke lukker- og afmelder gassen, dette skal du selv sørge for – Se evt. bygnings/energipuljer der kan dække udgiften hertil
 • Gassen SKAL kunne slukkes indvendigt eller udvendigt ved mur
 • Montøren bortskaffer ikke gasfyret, men afmonterer dette og læsser det gerne på din trailer.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os. 

Afmontering af pillefyr

 • Vi bortskaffer ikke dit pillefyr, men afmonterer det kun.
 • Servicen kan KUN købes hvis du har købt montering af din varmepumpe hos os.
Du kan læse mere om montering og hvad du bør forberede, før montøren ankommer til din bolig, i denne monteringsoversigt. Arbejde udover ovenstående faktureres til 600 kr. / timen inkl. moms, såfremt det er noget vi kan bistå. Materialer udover det medfølgende efterfaktureres. Hvis arbejdet ikke kan gennemføres fordi en eller flere af overstående ting ikke er klargjort eller mulige, faktureres forgæves kørsel med 3.500 kr. og evt. bro/færge afgifter.